Евтаназират куче с отрязани лапи. Жестоко, но… (18+)

Животинката е открита на 5 април в гробищата на Пазарджик
10 апр 2018 07:20,
36
Евтаназират куче с отрязани лапи. Жестоко, но… (18+)
Снимка: Дарик

Куче с отрязани лапи, намерено на Централните гробища на Пазарджик, ще бъде евтаназирано. Лошата новина съобщиха хората, опитали се да го спасят.

Състоянието му е толкова тежко, че единствено могат да му спестят мъките, съобщиха от организацията PAW-Pazardjik Animal Welfare. Животното беше открито преди дни в тежко състояние, като е било малтретирано.

След направените прегледи е установено, че жизненоважни органи – бъбреци, сърце – са толкова увредени, че няма как да се възстановят. Животното не може да издържи на операция или каквито и да било манипулации, твърдят ветеринарите пред "Дарик".

Единственото хуманно решение за жестоко пострадалото куче е евтаназията. Решението за това е взето, след като са чути много мнения на специалисти, направени са 13 рентгенови снимки. Те показват, че всичко в тялото на бездомното четириного е жестоко раздробено. Всичко това ще бъде отразено в официален документ, за да се вземе разрешение от полицията и наблюдаващия делото прокурор.

Кучето е открито на 5 април в гробищата, където вероятно се е довлякло след нечовешките изтезания и отрязване на крачетата му в опит да се скрие от екзекуторите си. Доброволци от PAW-Pazardjik Animal Welfare направиха всичко по силите си, за да го спасят.

След като му е оказана първа помощ на място в Пазарджик, е настанено в столична ветеринарна клиника. И там обаче специалистите са се оказали безсилни пред ужасяващите му травми.

По случая тече проверка. Извършителите се издирват.

За такава жестокост над гръбначни животни в чл. 325б на Наказателния кодекс са предвидени от 1 до 3 години лишаване от свобода и от 1000 до 5000 лева глоба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам думи.това не са хора не са животни,а какви са тогава???!!*** може би е най правилно!да горят в ада и на земята и на небето!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам думи,***,дано му се случи същото.
22
1
 
2
 
! Отговори
nina преди 6 години
# 18 Десислава,Даването на живот не ти дава право да посягаш на детето си,дава ти право да се грижиш zа него.Иначе за "посягане"-когато има непосредсвена опасност за собствения ти живот или на детето ти-да.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този или тези не знам как да се изразя бел ден няма да видят
20
1
 
6
 
! Отговори
Касапина преди 6 години
Тук не става въпрос за това дали си кучелубец или там някакви си тук става въпрос за това дали си с добро сьрце тук нямаме право да избираме дали е куче или каквото и да било жалко че има толкова лош народ
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Десислава"Не може да посягаш на нещо на което не си дал живот"Т.е. на детето си можеш да посягаш, така ли? Това се разбира от становището ви, другарко.Закони си имаме. И за кучеубийци, и за човекоубийци. Но дебелаците по дебелите етажи са прекалено некадърни, безхаберни и корумпирани да ги прилагат.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено мъчителите трябва да бъдат принудително вкарвани за наблюдение и "изучаване"
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено мъчителите трябва да бъдат принудително вкарвани за наблюдение и "изучаване"
16
1
 
4
 
! Отговори
Десислава преди 6 години
Няма значение как се чувства тоя или тия изродиТрябва да им се приложи същото на тях това е правдата. Немощен да посягаш на нещо на което не си дал живот и каквото и да било това не е нормално.Праяи сте че утре може да посегне на детето ми и знаете ли ще ги разчленя и ще ги накарам да си изядат вътрешностите....
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не става въпрос за кучелюбци или човеколюбци. Да измъчваш беззащитно същество означава, че се чувстваш угнетен, безпомощен и получаваш удоволствие от чуждата болка. Проявата на умишлена жестокост към животно е една от характерните черти на антисоциалните и психопатични личности. Много от тези садисти прерастват в серийни убийци и се насочват към други "безпомощни" според самите тях групи, например деца, жени, стари хора. Ако ви се чете, гугълнете "триада на МакДоналд".
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на деца да е пъкленото дело, пак има предвидени последици в закона. Стига да има институции, които да го спазват и изпълняват, а не натъпкани администрации с калинки и бръмбари.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Виж, обяснявам ти бавно, дано има смисъл. Проблема не е в "кучелюбците", или в това че има гладни пенсионери а някой реве за изтезавано животно. Проблема е че извършителят е психопат, утре ще награби детето ти, семейството ти, разбираш ли? Тези които изтезават, осакатявт и горят живи животни за удоволствие на психически увредени, и те са на улицата, сред нас, минават покрай детската градина в която играе дететто ти, може да са ти съседи. Започваш ли да стопляш?
12
9
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
почти сигурен съм че това е дело на деца, тъй че закона малко безсилен
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи,нека извергът извършил това престъпление умре в адски мъки - той ,децата му и цялата му рода до девето коляно!
10
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак някаква криворазбрана цивилизация в България се демонстрира. За някой човек в безпомощност едва ли тези кучолюбци биха си мръднали и пръста даже. Защото за тях кучетата са сигурен доход изкарват добри пари от това да бъдат уж природозащитници. Къде бяха тези същите когато трябваше да се спасяват щъркелите през месец март?
9
17
 
3
 
! Отговори
tc tc tc преди 6 години
Има места по света, където третират хора така все още. Но тях като не ги пишат тук в новините, може да жалите само разни ***. Сега кучелюбците да не пропуснете да ми сложите минус.
8
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази държава да се закрие, а този народ-изврег да умре в много мъки!Наистина по-добре *** да дойдат и да живеят на тази красива земя, където ние българите унищожаваме всичко!
7
0
 
1
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До РускийНяма как да ни изчистят!
6
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е истинската уродливост да се третира така животно.Пълната деградация на много човекоподобия по нашите земи.
5
26
 
15
 
! Отговори
Плъхозащитник преди 6 години
ЛИЦЕМЕРИЕ се нарича защитата само на кучета. Само те ли са гръбначни животни, само те ли са бозайници?Има много други животни, над които човеците проявяват жестокост. Плъховете и домашните мишки също са гръбначни и бозайници и законът трябва да важи и за тях! Защо за тях се слага отрова, която ги обрича на дълга, мъчителна смърт? И това го правят кучкари- лицемери, които твърдят, че обичат животните.