Едни чакат чинно, други "летят" през... аварийната лента

Гражданин сигнализира компетентните органи за нередности по пътя
11 апр 2018 22:12,
63

Снимка: HelpBook

Сигнал за преминаване на автомобили през аварийната лента между село Яна и София бе подаден от гражданин към отдел "Пътна полиция" - СДВР чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

"При пътуване от Плевен - посока София, между село Яна и гр. София, се образува километрично задръстване. Това е нормално, поради засиления трафик. Не е нормално обаче липсата на какъвто и да е контрол от страна на компетентните органи", се посочва в сигнала.

Авторът отбелязва, че се е налагало да чакат 40 минути, докато останалите автомобили преминавали през аварийната лента.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Българите когато шофират в държави, където има контрол по пътищата са примерни шофьори, а чужденците, когато шофират в България са най-опасните шофьори и правят най-много нарушения. Според някои умници това били заради манталитета на българските шофьори!!! Според друга част на същите умници, това било заради възпитанието и културата на българските шофьори!!! Тук ситуацията е ясна, но де акъл в 80-те%? Има контрол на пътя, правилата се спазват. Няма контрол на пътя, правилата не се спазват.
54
0
 
3
 
! Отговори
До иван гешев преди 6 години
Не съди за другите по себе си!
53
3
 
4
 
! Отговори
иван гешев преди 6 години
Да но,тъй като нема такава държава столкова простаци на глава от населението то,не сме част от света...
52
1
 
7
 
! Отговори
Как е по света? преди 6 години
Навсякъде по света, където няма контрол за спазването на закона, закона не се спазва и се правят много нарушения, точно както е и в България. Обратното, навсякъде по света, където шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат санкционирани, нарушенията са малко, при това размера на санкцията е несъществен, важна е неизбежността от налагането на санкцията. В случая минаващите по аварийната лента извършват нарушение убедени, че КАТ не работи и няма да има санкция.
51
2
 
3
 
! Отговори
КАТ е проблемът преди 6 години
В България всеки ден се извършват наад 200 милиона нарушения на Закона за движение по пътищата. КАТ санкционира за малко над 2000 от тях, като това често е след кататрофа. В това е проблемът, а не че санкциите са ниски както ни манипулира КАТ и много хора вярват на КАТ, че ако се вдигнат глобите до космически размери, нарушенията ще спрат. Е, няма да спрат, няма такава държава по света и никога не е имало. Във всички държави, където са въвеждали огромни наказания, нарушенията са продължавали.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди да вдигнат глобите бяха 50лв за каране в аварийната лента иии решиха че това не плаши хората, вдигнаха ги на не знам колко в момента ии то пак същото?извода ми е че докато няма кой да ги налага тези глоби, няма кой да се съобразява.Да застане една патрулка на магистралата, да събира честитки по 50лв за каране в "бързата" лента и за 1 месец ще ги наиграят и бюджета ще запълнят. Не да ми клечат в храстите като по нужда...
49
4
 
5
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи тая работа колкото и ТЪПО да звучи е решена още преди 1500г В САЩ Германия, че даже и в Англия! Казвам го това понеже съм шофирал и в трите държави! В САЩ в ЛА и Чикаго имаше околовръстни по 12 ленти и те си имаха авариина лента! Е там какви задраствания съм попадал! И НИКОЙ АМА НИКОЙ немаше в авариината лента! Ама там веднъж да те хванат и от 3 до 10к$ глоба! А ако те хванат втори път еми може и в панделата да лежиш! В Англия принципа беше подобен! *** тука понеже сме НАЙ-"УМНИТЕ" Еми ...
48
2
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Хората сиг са еколози, вместо да стоят и да чадят въздуха те са решили да стигнат по-бързо до дестинацията си и така ще намалят вредните емисии... така го виждам аз
47
2
 
1
 
! Отговори
Селски бек преди 6 години
Ха! И мен са *** щракнали! С оная изгнилата Хонда съм.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв контрол се очаква от КАТ, те са прекалено ангажирани да стоят около хранилките, нямат време да се занимават с глупости.
45
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минават през аварийната лента, защото няма контрол от страна на КАТ. Над 95% от нарушенията в България са пряло следствие от липсата на контрол от страна на КАТ.
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълно с Андрешковци у нас, кой от кой по-гявол. Защо в Гърция или Турция не правят така или в Сърбия? Щото има такива глоби, ско се правиш на Отворко, следват тупаници и затвор.
43
0
 
10
 
! Отговори
Храсталак преди 6 години
Е нормално е да има 'органи' по пътя дето да контролират трафика и да глобяват. Ама друго си е да виснеш в храстите и от там да излизаш като бита ***...
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами може да са аварирали хората наистина, мозъчно аварирали...
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До даааКъде пък не стават задръствания в пикови моменти, бе умник!?! И на 5 лентовите магистрали из Европа редовно има. Седиш и чакаш.
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПитамТози номер защо не го направиш някъде из Европа? Да де, нямаш толкова кинти, да си платиш глобите там.
39
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
) Пълно е с тарикати на дребно и никога няма да свършат. Всеки път се изненадвам колко нагли и безочливи хора има. Но това си е част от народопсихологията. :)), нали така? Някои неща никога няма просто да се променят, колкото и да ни се иска...
38
0
 
8
 
! Отговори
Цървулев преди 6 години
До ПитамВсички, които са чакали реда си, като нормални хора не правят така. А щом питаш реторично, значи си същият *** като онези в левата лента. Щом не си хванат не значи че си честен. Капийш?. Уви в света има и други хора, освен такива селски тарикати като теб.
37
5
 
8
 
! Отговори
Георги преди 6 години
Хора,престанете да пишете глупости! Който е минал оттам би трябвало да види,че имаше катастрофа,лявата лента и част от средната бяха заети! Полицаите пък бяха от другата страна в насрещното! Гледайте-не всеки седнал пред компа да знае много!
36
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастите са с предимство.Все пак сме е Тикволандия.