"Черната вдовица" пред съда, но върнаха делото

В бургаската съдебна зала Веселина Гинева запази мълчание
12 апр 2018 22:25,
8

Пред съда в Бургас днес се изправи учителката, обвинена, че е държала в плен и убила по мъчителен начин мъжа си. Заради жестокото убийство Веселина Гинева получи прозвището "черната вдовица".

Още по темата

Делото обаче не тръгна - беше върнато от държавното обвинение за отстраняване на пропуски.

В съдебната зала Гинева запази мълчание, предаде Bulgaria ON AIR.

Според обвиненията 62-годишната Веселина буквално е уморила от глад уважавания специалист в "Нефтохим-Бургас" инж. Димитър Миразчиев. Държала го е заключен в стая в продължение на една година, без да му дава дори храна и вода.

Припомняме ви, че оглед, извършен в жилището на Веселина Гинева, показал, че тя е заковала прозорците в стаята, където бил болният ѝ мъж Димитър Миразчиев. Съседи от кооперация в бургаския кв. "Лазур" пък разказват, че той е пишел на листчета, които хвърлял от апартамента си на осмия етаж: "Помощ! Убиват ме!"

Зловещата история с учителката бе разкрита на 22-ри август, когато тя бе арестувана, а в хода на разследването изплуваха ужасяващи подробности за деянията ѝ. Когато на 1 август 2014 г. мъжът ѝ починал, същата нощ тя поставила тялото му в контейнер за смет на колелца и го избутала до Морската градина.

Оставила го край жп прелез, в района на Колежа по туризъм. В началото на 2015 г. чистачи намерили останките на Миразчиев. Първоначално за трупа се смяташе, че е на клошар. В МВР обаче получили анонимен сигнал срещу Гинева.

Авторът му обяснил, че дочул разговор между учителката и нейна приятелка, в който Гинева се похвалила, че все още получава пенсията на починалия си съпруг. Така разследващите с помощта на ДНК анализ установили, че останките са именно на Миразчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 6 години
Ако всеки си получава пенсията лично а ако не може социален работник да му ги носи (и без това са много и нищо не правят)ще ги наглеждат всеки месец ..
2
2
 
8
 
! Отговори
Пийнякът преди 6 години
Ми чи аз от 10 години вида ни съм близвал. Виж, замезвам чат-пат ама баш пък да не хапвам нищо цяла година няма как. Този явно е бил корав пич щом цяла година е издържал.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е ясно нищо