"Мисия България" разказва на света историята ни

Проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов за идеята
Обновена: 12 апр 2018 12:37 | 12 апр 2018 12:15, Анисия Иванова
6

2281 гледания   |  Още видео

България започва да представя на света богатото си културно-историческо минало с обиколки в чужди държави. С тежката отговорност да рекламират хилядолетното ни минало са се нагърбили двама авантюристи - проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов.

Накъде ще поеме проектът "Мисия България" след първите посетени страни и как научно се покоряват цели 10 държави за 2 месеца?

По думите на проф. Николай Овчаров идеята за "Мисия България" му хрумва октомври миналата година, а след съвещание с министъра на външните работи Екатерина Захариева проектът вече е факт.

"С проф. Павлов вече обиколихме 4 държави вече. Мисията като цяло се състои от 4 етапа. За 10 дена обиколихме 4 държави. Разказахме за историята на България в Русия, Молдова, Белгия и Армения и всичко мина страхотно", отбеляза археологът в "България сутрин".

Сега мисията потегля към Китай, където историците ще наблегнат именно на прабългарите и културно-историческия туризъм, който може да се практикува в България.

"След Китай отиваме в Гърция, а след това Кипър. Там ще говорим за Византийската империя, а накрая завършваме експедицията в Западна Европа и Западните Балкани. Изолирали сме съвременната история", уточни професорът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му най-вероятно "Мисия България" ще продължи да действа и след края на председателството. Има вероятност и да се създаде неправителствена организация.


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази "телевизия" НЕ бих я гледал НИКОГА!!!!
3
3
 
1
 
! Отговори
Хамлет преди 8 месеца
Извинявайте, но Овчаров и Пимпирев са направо ...Дайте да ядеме народна пара
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До гражданин

В Европа, но то пак си е един свят за нас
1
7
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 8 месеца
Ето така се правят безплатни екскурзии по света , а професорите да са живи и здрави до 100 год. . Целият свят знае ,че България е най-бедната и корумпирана страна в света !!