Автобусът убиец – нов от 2017-а, движел се с 93 км/ч

Собственикът на "Юнион Ивкони" за трагедията на "Тракия"
Обновена: 13 апр 2018 16:18 | 13 апр 2018 15:20,
84

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Автобусът е нов и не се е движел с превишена скорост, категоричен бе управителят на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов, който коментира тежката катастрофа на "Тракия", при която по първоначални данни има десет загинали и повече от 20 ранени.

"Това, което знаем към момента, е, че лек автомобил се е ударил странично в автобуса, поради което автобусът е излязъл от пътното платно. Това е по първоначална информация - лекият автомобил се е завъртял и е ударил автобусът странично, поради което той е напуснал пътното платно.

Искам да изкажа съболезнования на загиналите. Съдействам по всякакъв начин. Организирали сме колегите, които в момента са на работа, да могат да дарят кръв. Призовавам всеки, който може, да даде кръв за пострадалите, за да можем да облекчим и работата на лекарите", заяви Атанасов.

По думите му не е имало превишена скорост, защото автобусът се е движел с 93 км/ч, това показвали данните по GPS-a.

"Автобусът е произведен август 2017 г. т.е. той е на по-малко от година. Като техническо състояние няма как да коментирам каквото и да било, тъй като той е чисто нов. Прегледан е и съвсем скоро е влязъл в техническа експлоатация", добави той.

Атанасов каза още, че шофьорът на автобуса е с 12-13 години професионален стаж като шофьор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието не е правилно! Трябва да бъде "ПРОВИНЦИАЛИСТКАТА УБИЕЦ"Оповестете името на тази жена, нека да се знае!
35
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нщият град е средно голям и много често оттук минават софийски коли. Почти няма случай да не са в нарушение. Или паркират неправилно, най-често на тротоара, или не спазват знаци. Затова всички с огромно удовлетворение наблюдаваме как пътна полиция ги санкционира. Дори помагаме - звъним по телефона, правим снимки, за да не допуснем наглецът да се измъкне без щраф.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селските регистрации по-често трябва да ги спират, че в 90% са над 3 промила от селска пърцуца
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се обърне така си има причина и тя може да е техническа. Това че нещо е ново неозначава, че ще работи добре и няма да направи проблем.Автобусите трябва да минават преглед преди да потеглят и този преглед да се прави от друга фирма а не от фирмата превозвач.
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гогопоне погледнете какво вдига крана от мястото на удара. 6 годишен автомобил....Колата е Ку7 първа генерация от 2002г.
31
2
 
2
 
! Отговори
до8 преди 6 години
ми като е в канавката на къде искаш да са гумите, като те шибне в кормилото друг автомобил какво ще првиш.... качвсл мн лиси се на волан на тежка машина да знаеш как се удържа, пък било то и със серво на волана...
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието не е правилно! Трябва да бъде "ЖЕНАТА УБИЕЦ"Оповестете името на тази жена, нека да се знае!
29
1
 
10
 
! Отговори
t2 преди 6 години
А защо "Автобусът убиец", а не шофьорът убиец (на Реното ), който е истинския причинител на катастрофата ?
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-МНОГО КАТАСТРОФИ ПРАВЯТ СОФИЯНЦИ. ОСОБЕНО КАТО ТРЪГНАТ КЪМ МОРЕТО С ТРОШКИТЕ СИ И ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА МЪЖЕ.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
получил се е контакт шофера на автобуса се е шашнал и навил на дясно, вижте как са навити гумите, ама то ако мантинелите ни бяха читави можеше и да не се случат толкова жертви--------А в момента , в който изхвръкнеш от пътя и се увесиш на волана не може ли да ги навиеш, м? Роден си за следствието, аахахахахх
26
0
 
9
 
! Отговори
пътник преди 6 години
Автобусът вероятно е 35 местен от новите на Ивкони - на снимката се вижда, че е с един багажник. Не вдигат повече от 100 км/ч - пътувам поне два пъти седмично с такива и на магистрала Струма не вдигат повече дори на спускане - гледал съм скоростомера. Жалко за хората, загинали и пострадали в инцидента.
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селските регистрации взимат книжка за 200 марки и едно прасе
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и на шопите извън сф да не излизат, нагляри
23
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна забрана на селските регистрации да доближават на по-малко от 100 км от околовръстното на София!
22
5
 
16
 
! Отговори
seira преди 6 години
ИМА НЕЩО МНОГО СБЪРКАНО В "ИНФОРМАЦИЯТА" ЗА ПТП-ТО...ЗАЩО МЕДИИТЕ ВНУШАВАТ НА АУДИТОРИЯТА, ЧЕ ВИНАТА Е НА ФИРМАТА "ЮНИОН ИВКОНИ"?!НА МЯСТОТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМАТА ЩЯХ ДА СЪДЯ "МЕДИИТЕ"!!!
21
3
 
8
 
! Отговори
да видим преди 6 години
Според мен мацката е карала в лява лента с постоянна скорост около 80 (мацките обичат крайна лява и безопасна скорост). Автобуса е тръгнал да изпреварва отдясно защото се е изнервил, а козата се е стреснала и в най-неправилния момент е взела да се прибира.
20
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко, което не е с регистрация С, СА, СВ - стойте далече!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е резултата от комбинация лоши пътищ+*** на пътя
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
получил се е контакт шофера на автобуса се е шашнал и навил на дясно, вижте как са навити гумите, ама то ако мантинелите ни бяха читави можеше и да не се случат толкова жертви
17
6
 
9
 
! Отговори
Driver преди 6 години
Това, че автобус на Юнион се движи по магистрала с 90 км/ч , може да го повярва само човек, който никога не е карал по Бг пътищата. Не бързайте да съдите водачката на рено- то и да разсъждавате ЕН ли е, СМ ли е или каквото и да било. Дано узнаем истината, но по презумпция тази фирма никога не е виновна. Относно тахографите, срещу скромните 50 лв, в точния сервиз, тахографът никога няма да превиши 95 км/ч. Включително и на разпечатката. Карам камион и за съжаление той, и 98% от всички са така.