Автобусът убиец – нов от 2017-а, движел се с 93 км/ч

Собственикът на "Юнион Ивкони" за трагедията на "Тракия"
Обновена: 13 апр 2018 16:18 | 13 апр 2018 15:20,
84

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Автобусът е нов и не се е движел с превишена скорост, категоричен бе управителят на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов, който коментира тежката катастрофа на "Тракия", при която по първоначални данни има десет загинали и повече от 20 ранени.

"Това, което знаем към момента, е, че лек автомобил се е ударил странично в автобуса, поради което автобусът е излязъл от пътното платно. Това е по първоначална информация - лекият автомобил се е завъртял и е ударил автобусът странично, поради което той е напуснал пътното платно.

Искам да изкажа съболезнования на загиналите. Съдействам по всякакъв начин. Организирали сме колегите, които в момента са на работа, да могат да дарят кръв. Призовавам всеки, който може, да даде кръв за пострадалите, за да можем да облекчим и работата на лекарите", заяви Атанасов.

По думите му не е имало превишена скорост, защото автобусът се е движел с 93 км/ч, това показвали данните по GPS-a.

"Автобусът е произведен август 2017 г. т.е. той е на по-малко от година. Като техническо състояние няма как да коментирам каквото и да било, тъй като той е чисто нов. Прегледан е и съвсем скоро е влязъл в техническа експлоатация", добави той.

Атанасов каза още, че шофьорът на автобуса е с 12-13 години професионален стаж като шофьор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари