Автобусът убиец – нов от 2017-а, движел се с 93 км/ч

Собственикът на "Юнион Ивкони" за трагедията на "Тракия"
Обновена: 13 апр 2018 16:18 | 13 апр 2018 15:20,
84

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Автобусът е нов и не се е движел с превишена скорост, категоричен бе управителят на "Юнион Ивкони" Георги Атанасов, който коментира тежката катастрофа на "Тракия", при която по първоначални данни има десет загинали и повече от 20 ранени.

"Това, което знаем към момента, е, че лек автомобил се е ударил странично в автобуса, поради което автобусът е излязъл от пътното платно. Това е по първоначална информация - лекият автомобил се е завъртял и е ударил автобусът странично, поради което той е напуснал пътното платно.

Искам да изкажа съболезнования на загиналите. Съдействам по всякакъв начин. Организирали сме колегите, които в момента са на работа, да могат да дарят кръв. Призовавам всеки, който може, да даде кръв за пострадалите, за да можем да облекчим и работата на лекарите", заяви Атанасов.

По думите му не е имало превишена скорост, защото автобусът се е движел с 93 км/ч, това показвали данните по GPS-a.

"Автобусът е произведен август 2017 г. т.е. той е на по-малко от година. Като техническо състояние няма как да коментирам каквото и да било, тъй като той е чисто нов. Прегледан е и съвсем скоро е влязъл в техническа експлоатация", добави той.

Атанасов каза още, че шофьорът на автобуса е с 12-13 години професионален стаж като шофьор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И докато тая държава не спазва законите тия само газ ще дават и не сме виновни ние а са виновни ония горе а не асвалта смях
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В германия като има аутобани защо само тука реват че пътищата са калпави калпави са тия които са ги пуснали цялата истина е това има ограничени 80 процента не ги спазват защо кои е допуснал това сетете се анархия не е само при автобуси миналата седмица на микре какво бе същото що щото ония спят
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хах асвалта ли виновен абе не мога да ви разбера не асвалта шофиора е виновен прав път бие се защо или сее унесъл и лъже чее почивал тъи като го гледах по бтв не ми приличаше на свеж
73
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нов бил с 93 кмч, дрън дрън в социалните мрежи се говори за над 160кмч пълна барака минал преглед с корупция., лъжа струваща живота на десетки.
72
0
 
8
 
! Отговори
До 66 преди 6 години
Загледай се е гумите на автобусите. На джантите имат едни стърчащи части на джантите в средата, не знам как точно се наричат. Може Реното да се е ударило в предната лява гума и оттам да е станал сакатлъка и затова и да няма смачкани ламарини от лявата част на автобуса, а само по дясната част на Реното. Като се обърне каруцата, пътища много. Бог да ги прости загиналите и съболезнования на близките!
71
1
 
4
 
! Отговори
kur преди 6 години
za NATO
70
0
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Нормалната скорост на автобусите в цяла Европа е 100км,час.Така,че не дрънкайте глупости.
69
8
 
3
 
! Отговори
нимой да бъде преди 6 години
93км/h? Тва страхотен GPS майна.Той ше да е бил английски тоз Джъпъсе.Щото да е мерил в мили можеби.Само дето изтече информация че всички шофьори на ивкони и сиеса предупредени днес да карат по правилатат.е. с 80км. щото някой може да не се сети.Ба тая кола , баа тоя напън ти да не можеш да изпревариш автобус с 93км.Но аз ви вярвам, просто си бая
68
25
 
12
 
! Отговори
защо този не е в зат преди 6 години
МАКСИМАЛНАТА СКОРОСТ ЗА АВТОБУСИ С ХОРА ПО ЦЯЛ СВЯТ Е 80!!! КИЛОМЕТРА? ТОЯ КОГО ЛЪЖЕ И ЗАЩО ОЩЕ ИМА ЛИЦЕНЗ, КАТО МИНАЛАТА ГОДИНА СЛЕД КАТО УБИ ХОРА, ПАК НЕГОВ ШОФЙОР УДОБНО "ИЗЧЕЗНА" С ТАХОШАЙБАТА? КАКВА ДЪРЖАВА Е ТОВА И ДОКОГА ЩЕ ПРИКРИВАТ ВРЪЗКАРИ, ЗАРАДИ КОИТО УМИРАТ ХОРА?
67
11
 
10
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Поредния шофьор на Ивкони, който е забравил да си сложи тахошайба. Преди година по същия начин същата фирма уби хора.
66
4
 
4
 
! Отговори
Рено преди 6 години
Като пиете, не се качвайте на кола бе, ало прованса
65
3
 
1
 
! Отговори
до 65 преди 6 години
Гроби, що не си ядеш попарата
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимко преди 6 години
Добре де мене ме гложди един въпрос. При положение че реното е виновно и е смачкано от дясно, къде под*волите са щетите от ляво на автобуса? Нещо не ми се връзва цялата тая работа. Не ме разбирайте погрешно, не защитатавам никого. Просто ми е чудно защо по автобуса няма щети от лявта му страна?
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно! И на Сакскобурготски също! То ако се порови човек и други случаи ще открие.Това е наказанието свише.
62
2
 
4
 
! Отговори
ДО 59 преди 6 години
Забравяш и сина на Саксобурготски.
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 59М-да! Диагнозата е вярна.
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трагедията е голяма! Бог да прости загиналите! Следва всички провинциалисти да минат на проверовъчен тест за превоспособност!
59
3
 
2
 
! Отговори
59 преди 6 години
Жалък си
58
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ина висши сили, които наказват властолюбците!На Тодор Живков му умря дъщерята.На Желю му умря дъщерята.На Плевнелиев му умря синът.На Московски - също.Кой ли ще е следващият?
57
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 6 години
Няма такова нещо "психологията", хахаха, колко си нелеп! Коя "психология" визираш, м?