Експерт: Колата е стреснала шофьора на "Тракия", сбъркал е

Според Христо Радков тя няма как да изблъска автобуса от пътя
13 апр 2018 22:00, Екип на Bulgaria On Air
99

Леката кола е стреснала водача на пътническия автобус, който днес катастрофира на магистрала "Тракия", а в резултат на това загинаха 6 души. Това е мнението на Христо Радков, който е председател на Българското обединение на шофьорите. Според него колата няма как да изблъска автобуса от пътя.

"Колата по някакъв начин го е стреснала и той е извършил неправилна маневра. От тези данни, които съм видял, не съм бил на място, според мен вината е повече в шофьора на автобуса", категоричен беше Радков в ефира на "Денят ON AIR".

Той обясни, че все още не може да си отговори на въпроса какво точно е станало и защо колата е ударила автобуса. По думите му обаче се вижда от кадрите, че на мястото на катастрофата няма мантинела, а това е задължително за магистралите и пътищата, по които разрешената скорост е над 120 км/ч.

"Ако там имаше мантинела, най-вероятно този автобус щеше да се плъзне по мантинелата. Можеше да се завърти, но нямаше да има такава трагедия", категоричен беше Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станишев е виновен.....или който го казва.
42
10
 
39
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Експерт който дава категорично мнение преди експертизата да е завършила.Всичката ни такава
41
9
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До 1111Ти и затова не си експерт щото плещиш глупости.Ако му е влезнала под предната гума колата щеше да бъде смазана а на нея и няма почти нищо.
40
3
 
32
 
! Отговори
1111 преди 6 години
И без да съм експерт мога да си представя колко лесно може да го изхвърли,ако му влезе остро под предната гума.В нета е пълно с клипове от цял свят,на които се вижда как коли обръщат автобуси и камиони.Лош късмет,и зла съдба.
39
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората ги уби безхаберието и корупцията на управляващите бандити
38
2
 
24
 
! Отговори
Goat преди 6 години
Тоя явно не е много добър експерт. " Дайте ми лост и ще преобърна света". Та как се е врязала колата си е от съществено значение!
37
2
 
29
 
! Отговори
Човек преди 6 години
Всички станахме експерти, като чета коментарите. Смешно и тъжно. Каквото и да се каже, вече е късно. Твърде късно. Въпросният експерт да замълчи и да не се излага повече. Всички ние също да замълчим в памет на загиналите. Мир на праха им.
36
0
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Въпросният ...експерт,първо да отиде на място,и после да ръси ...експертни оценки.Нека първо сам се запита,как би реагирал при подобна ситуация.
35
3
 
23
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
И шофьора на автобуса питаха какво е станало, и шофьора на колата. И двамата обясниха едно и също. Но този гении знае повече. Големи врачки, ей!
34
32
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Разбира се, че е прав експертът.С лека кола няма как да изблъскаш огромните автобуси на "Юнион Ивкони".Всички сме виждали техните автобуси и знаем колко са големи.Шофьорът е неопитен ром !Колата го е ударила странично и той е направил рязък десен завой инстинктивно и от неопитност.Така автобусът се е озовал в канавката.Ясно като бял ден !Ще скрият истината обаче и ще изкарат момичето виновно.
33
3
 
5
 
! Отговори
бг преди 6 години
Прав си.......
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Експерт, който коментира без да е бил на мястото и без набор от факти(което той сам казва в интервюто) е като баба Гицка от горната махала. Да не дава Господ да си на мястото на водача на автобуса или на тази, управлявала реното. Бог да прости загиналите, но да се извличат дивиденти от такива трагедии е, меко казано, нечовешко! И да ... визирам телевизиите! Нека просто да замълчим и да се наслаждаваме на дните, които са ни отредени. А истинската скръб да оставим на близките на жертвите!
31
18
 
21
 
! Отговори
бг преди 6 години
Човека е прав...и спрете да пишете глупости.Ако колата удари автобуса перпендикулярно...челно..със скорост..има малка вероятност да го обърне.Но в случея успоредни превозни средства..автобуса е поне 10 тона...шофера се е ошашавил и е опитал да избяга вдясно...груба...и...фатална грешка..
30
4
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 6 години
В случая всички ставаме *експерти* . Да не дава Господ никому такава ситуация .Ако имаше мантинела щеше да стане още по-страшно -автобуса в насрещното през мантинелите .
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Колата по някакъв начин го е стреснала и той е извършил неправилна маневра."Поне да беше разгледал снимките и след това да си дадеш "експертното" мнение. Дясната част на колата е смляна. Дори да е стреснала шофьора на автобуса, ще ми е крайно интересно да чуя експертното ти мнение как така "стреснатият" шофоьр на автобуса е решил да избегне удара престроявайки се в лява лента, откъдето очаква удар с колата....
28
7
 
36
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Относно мантинелата експерта, е прав но къде е тя!Под формата на паричен знак в дълбоко герберско джобче
27
7
 
34
 
! Отговори
Пострадал преди 6 години
Мен ме блъсна една кифла като мина на червено.тя бе с Тойота Ярис , а ние с Форд Мондео.кифлата ни завъртя на и отмести 10 метра при скорост около 60-70 км в час. От този личен опит..Да ти е..Експерта.
26
2
 
12
 
! Отговори
един преди 6 години
Експерт!?! Експерт, който дори не е бил на мястото, но вече знае какво е станало?!?Човешката трагедия е голяма в този случай, но е.ем ти експертите...Жалко за хората...
25
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предните колелета на автобуса са завити силно надясно. Прав е експертът. И двамата шофьори са виновни.
24
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглец сигурно е професионално нерализирал се и се прави на специалист