Експерт: Колата е стреснала шофьора на "Тракия", сбъркал е

Според Христо Радков тя няма как да изблъска автобуса от пътя
13 апр 2018 22:00, Екип на Bulgaria On Air
99

Леката кола е стреснала водача на пътническия автобус, който днес катастрофира на магистрала "Тракия", а в резултат на това загинаха 6 души. Това е мнението на Христо Радков, който е председател на Българското обединение на шофьорите. Според него колата няма как да изблъска автобуса от пътя.

"Колата по някакъв начин го е стреснала и той е извършил неправилна маневра. От тези данни, които съм видял, не съм бил на място, според мен вината е повече в шофьора на автобуса", категоричен беше Радков в ефира на "Денят ON AIR".

Той обясни, че все още не може да си отговори на въпроса какво точно е станало и защо колата е ударила автобуса. По думите му обаче се вижда от кадрите, че на мястото на катастрофата няма мантинела, а това е задължително за магистралите и пътищата, по които разрешената скорост е над 120 км/ч.

"Ако там имаше мантинела, най-вероятно този автобус щеше да се плъзне по мантинелата. Можеше да се завърти, но нямаше да има такава трагедия", категоричен беше Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
22
 
! Отговори
Живака преди 6 години
Поздравявам експерта с песента ,У колко си ...'
22
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не знам какво се е случило, но по-скоро шофьора на автобуса е виновен". Ако знаете как ми е писнало от експерти в тая държава. Сигурно затова сме и толкова напреднали и цъфнали отвсякъде, защото само експерти има наоколо.
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само ако видите трошката къде е ударена както и физиономията на младата "дама" зад волана ще ви стане веднага ясно кой е виновен и кой е извършил "неправилни маневри" в случая.
20
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да нее задрямал
19
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той обясни, че все още не може да си отговори на въпроса какво точно е станало"Aха, значи не знае какво се е случило, но успя да изкара шофьора на автобуса виновен. Много интересно. Ей това е да си експерт.
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По всички медии са изтрили шофьора, в колата е имало и втори човек, може би крият истинския шофьор! Кажете истината! Стига манипулации! Кого криете! Няма ли в тубата запис ?
17
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този експерт да намали малко ракията, че до тук вони. При страничен удар в автобус който върти стотака на час (и съответно изпреварващата трошка поне 120-130/ час) като нищо същата тази трошка може да помете рейса от пътя. Тук не играе роля размера на автобуса спрямо лекия автомобил. А тук се касае именно за страничен удар, а не някакво леко блъскане в задницата.
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо криете шофьора *** реното?
15
3
 
7
 
! Отговори
456 преди 6 години
Интересно защо завърта кормилото вляво шофьора на автобуса, това не ми е ясно. По инстикт надясно трябва да е, мое мнение, но има и физични особености. Лека им пръст на хората! Време е по солидна подготовка и разум.
14
1
 
27
 
! Отговори
аз преди 6 години
До ПОКАЖЕТЕ УБИЙЦАТАНякой беше написал, че показали интервю с шофьорката. Арогантна и нахална млада "дама", но не знам в кой сайт.
13
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от разбирачи и експерти.Шофьорът е виновен, разбира се.А оная, дето го е ударила, не само че не е виновна, ами даже е помогнала, нали?!*** ***, че и не ги е срам да ходят по медиите и да се правят на умни при такава трагедия.
12
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Жигит 9Само че ако беше видял автобуса там където е ударен НЯМА СМАЧКАНО а само ОДРАСКАНО.Така че човека го е казал ТОЧНО.Баламата се е стреснал, първо е завил вдясно за да се отдалечи от леката кола а после за да не излезе от пътя РЯЗКО е завил наляво и ............работата готова.
11
5
 
43
 
! Отговори
? преди 6 години
Ако е уцелила гумата, ще го хвърли като нищо.И какъв 35 годишен стаж ***, . Той шофщорът е на 33.Влачите разни кияци по студията да изкарате шофьора виновен.
10
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупав "Експерт", личи му,че е експерт на маса
9
9
 
33
 
! Отговори
Аз. преди 6 години
Защо не дадете муцуната на жената от пежото? Оставете шофьора намира . Пътувам с тази фирма от 2007 г. винаги са били коректни и точни. Но вече не пътуеам с автобуси именно не заради транспорта, а заради такива селяни качили са на коли. Миналата година един такъв *** екземпляр с хасковска регистрация изпревари две цистерни а в насрещното летяха срещу него два оргромни чисто нови тира. Замръзна ми кръвта как не изгоряхме там не знам. Господ ни спаси тогава. Съболезнования на близките.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Висок бордюр, вятър, вклинена кола и кал могат да изкарат автобус или товарен автомобил от платното му. Шофьорът щеше да овладее машината в съседното дясно/авариино/ платно , но то липсва.Ужасно стечение на обстоятелствата и само съдбата е виновна.
7
4
 
28
 
! Отговори
Жигит преди 6 години
Каква неправилна маневра?Блъскат те странично и влизаш под автобуса,Блокираш всички колела.Шофьора на автомобила е за бесило,засякла е автобус,с пътници.
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя експерт кой му е дал тапията? По екшън филми ли се е обучавал за експерт?Кой плати, че го пуснаха да дрънка глупости по телевизията?
5
6
 
35
 
! Отговори
еееее преди 6 години
Всички показаха, само овцата с реното и спътника й нито казват кои са, нито ги показват. Сигурно заради Цачевица, нали и тя е от плевенско.
4
33
 
8
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 6 години
Всичко стана защото някои фирми се държаха меко и почнаха да дават на шофьорите си даже и заплати! И тогава акълът на шофьорите отива само в това как да си похарчи заплатата. Започва да мисли за молове и такива разни и престава да мисли за работа!Аз съм различен работодател, аз се отнасям хуманно с работниците си! Не давам заплати, само храна - ето, вчера сключих много изгодна сделка с един австралиец, ще ми продаде едно тридесетгодишно месо почти без пари, ще стигне за месеци в стола!