Експерт: Колата е стреснала шофьора на "Тракия", сбъркал е

Според Христо Радков тя няма как да изблъска автобуса от пътя
13 апр 2018 22:00, Екип на Bulgaria On Air
99

Леката кола е стреснала водача на пътническия автобус, който днес катастрофира на магистрала "Тракия", а в резултат на това загинаха 6 души. Това е мнението на Христо Радков, който е председател на Българското обединение на шофьорите. Според него колата няма как да изблъска автобуса от пътя.

"Колата по някакъв начин го е стреснала и той е извършил неправилна маневра. От тези данни, които съм видял, не съм бил на място, според мен вината е повече в шофьора на автобуса", категоричен беше Радков в ефира на "Денят ON AIR".

Той обясни, че все още не може да си отговори на въпроса какво точно е станало и защо колата е ударила автобуса. По думите му обаче се вижда от кадрите, че на мястото на катастрофата няма мантинела, а това е задължително за магистралите и пътищата, по които разрешената скорост е над 120 км/ч.

"Ако там имаше мантинела, най-вероятно този автобус щеше да се плъзне по мантинелата. Можеше да се завърти, но нямаше да има такава трагедия", категоричен беше Христо Радков пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
30
 
! Отговори
ivo преди 6 години
Аман от експерти,много е лесно когато не си бил там да даваш оценки.Трябвало е автобуса да мине през колата,тогава сигурно жертвите щяха да са по-малко.
2
1
 
76
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Ако имаше мантинела, някои пък нямаше да има лукзозно имение.
1
3
 
68
 
! Отговори
Ядосан на държавата преди 6 години
Няма мантинела нищо че има такова изискване. Освен да съдим държавата за друго не се сещам ...