Жена с "Рено" ударила автобуса на "Тракия", изгубила контрол и... ад!

При ПТП-то загинаха 6 души, пострадалите са не по-малко от 20 души
13 апр 2018 13:00,
141
Жена с "Рено" ударила автобуса на "Тракия", изгубила контрол и... ад!
Снимка: Facebook

Жена с "Рено", с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа на "Тракия", сочат предврителните данни за инцидента, станал по обед на магистралата, съобщи Bulgaria ON AIR.

Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" Иван Добрев каза пред БНР, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

Още по темата

"Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща", допълни той.

"Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат", коментира той.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство. В Сливен шофьорите са се сменили и зад волана е бил 32-годишен мъж. Автобусът е тръгнал в 6 часа от Бургас и е пътувал към София.

Припомняме ви, че при пътния ад загинаха 6 души, пострадалите са не по-малко от 20 души, сред които и дете, съобщиха от здравното министерство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Спешните отделения на Окръжна болница, "Пирогов" и ВМА са в готовност да приемат пострадали. Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване. Движенито на магистралата е затруднено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
15
 
19
 
! Отговори
иво преди 6 години
Причината е във фирмата - Юнион Ивкони. Това са най-големите мошеници - много пъти съм пътувал с тях - чупят се редовно, поне 5-6 пъти е имало аварии. Шофьорите са недоспали. Имат много лоша организация. Автобусите им не са поддържани. Ако не бяха от ГЕРБ досега щяха да бъдат затворени и собствениците щяха да са в затвора.
76
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Видял, че е жена и я е притискал.Някое ***, избиващо комплекси.Ударът по десния фар не е силен, тя самата не е пострадала, значи е била принудена да свие вдясно, където се е движел Ивкони с висока скорост. Пострадалите са от инерцията, скоростта на автобуса може да е по-висока. Изненадан шофьорът е завил вдясно.Жената не е свила вдясно без причина...-------------Каква история, съсредоточи се върху кримките, обаче, когато има загинали хора е нелепо да се упражняваш в художествени измислици
75
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВероятно някой е искал да я изпревари. Видял, че е жена и я е притискал.Някое ***, избиващо комплекси.Ударът по десния фар не е силен, тя самата не е пострадала, значи е била принудена да свие вдясно, където се е движел Ивкони с висока скорост. Пострадалите са от инерцията, скоростта на автобуса може да е по-висока. Изненадан шофьорът е завил вдясно.Жената не е свила вдясно без причина. Престроявала се е, за да даде път на някого бързо.
74
0
 
17
 
! Отговори
до 65 преди 6 години
Разследващите не раздават справедливост, а и не трябва. Те изнасят факти: скорост на движение, посока, спирачен път - има ли няма ли, техническо състояние на мпс-тата - изрядни ли са били не са ли и т.н. След това вече справедливостта трявба да дойде от друго място, а то в България обикновено не идва, за което си много прав :) Това което искам да кажа е, че само няколко часа след инцидента е излишно да обвиняваме когото и да е.
73
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГотвачСтига сте оплювали жените-шофьори по принцип. Щото ако се загледаме в катастрофите само от тази година, ще се окаже, че огромното мнозинство са с шофьори-мъже, които много по-често се правят на джигити.------------------------------Чисто статистически, бабин златен, когато 80% от шофьорите са мъже и преобладаващите инциденти ще са такива.При всичките *** и *** на пътя, нито един път не съм видял някой да не може да си стои в платното и удари превозно средство в съседното..
72
9
 
7
 
! Отговори
до добрев преди 6 години
Добрев говори нелепи неща - реното ли е влачило автобуса! Дори да е ударен в калника, (някои умници почнаха да фантазират как бил ударен в гумата и литнал...) та се катурнал - да не е от картон правен.Не пътувайте с Юнион Ивкони и толкоз, ако ви е мил живота. Верно подбиват цените на другите фирми, но вече доста инциденти има с тях, ако не бяха връзкари,да са им отнели лиценза досега.
71
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова в Англия като се качиш на междуградските автобуси се слагат колани. Ако не сложиш идва водача при теб и автобуса не тръгва докато не го сложиш.
70
10
 
15
 
! Отговори
Готвач преди 6 години
Стига сте оплювали жените-шофьори по принцип. Щото ако се загледаме в катастрофите само от тази година, ще се окаже, че огромното мнозинство са с шофьори-мъже, които много по-често се правят на джигити.
69
1
 
45
 
! Отговори
МТел преди 6 години
Загуба на контрол - гледала си е Фейсбука или е чатила по Вайбър. Народът е изтрещял и зомбиран от тези телефони.
68
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕЙА ако беше мъж в колата-какви щеше да ги дрънкаш!?.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-."Ако" е *** дума.....Не един път съм бил свидетел как доста страшни инциденти на пътя са се разминавали на косъм за щастие от заради гъски на пътя, които или се тътрят или не знаят къде се намират и как да реагират адекватно на ситуацията....Двете категории най-лоши шофьори и безмозъчни същества на пътя са батките и гъските, 90% от произшествията са заради тях.
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (64)Радвай се, че не ти се е случвало, защото може и да не успееш да реагираш адекватно, за да се опазиш жив. Разрешената скорост на магистрала е повече от достатъчна!
66
12
 
16
 
! Отговори
така преди 6 години
.... Ако е изпреварвала автобуса и рязко е завъртяла волана за да се прибере в платното това може да е причината. Но защо се прибира в платното без да се отдалечи достатъчно от автобуса? И защо е карала с толкова висока скорост за къде се е разбързала. Жена трябва да кара с 80 км-------------Жените са психически нестабилни същества, не умеят да реагират координирано и трезво под напрежение, което ги прави ужасни шофьори. Прибави към това липсата на адекватна самооценка, какво може и какво не.
65
7
 
9
 
! Отговори
ЕЙ преди 6 години
До бахахахА ако беше мъж в колата-какви щеше да ги дрънкаш!?
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 53....Аз лично не бих бързал да обвинявам когото и да е за инцидента, нека мине разследване пък ще видим-------------В България ако чакаш на разследващите за справедливост, доста ше има да почакаш :)
63
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немога да резбера какво е това да изгуби управление над автомобила? За да изгуби управление трябва да е била с много висока скорост и да е направила резка маневра! От 40 години съм на пътя такова чудо не ми се е случвало. Ако е изпреварвала автобуса и рязко е завъртяла волана за да се прибере в платното това може да е причината. Но защо се прибира в платното без да се отдалечи достатъчно от автобуса? И защо е карала с толкова висока скорост за къде се е разбързала. Жена трябва да кара с 80 км
62
0
 
17
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
не знам от френската кола ли е, задкормилното устройство ли го е втресло, те и с БМВ не са най-разумните шофьори, така че.... да пази господ и дано нацията не се опростачва повече, че това е основната причина
61
0
 
17
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Автобусите са високи и съответно са доста устойчиви и стабилни при разко спиране по права линия, но ако шофьорът е направил рязка маневра в опита да избегне удар с кола (което е напълно инстинктивна реакция) е много лесно да го извади от траектория и да го обърне дори и без да е имало контакт с нея. Аз лично не бих бързал да обвинявам когото и да е за инцидента, нека мине разследване пък ще видим. Дай Боже пострадалите да се оправят и да няма повече жертви!
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до дедоти гого : Абе, специалист - нали беше в дясното...или си слънчасал нещо ?
59
24
 
7
 
! Отговори
Ясъмкон преди 6 години
Колко трябва да си кух за да си купиш френска кола. Тия с френските отпадъци винаги не знаят къде се намират и карат като бастуни. Видя ли френска кола на пътя бягам далече, че не се знае кога ще аварира и какъв капацитет я кара. Не случайно това са най евтините коли!
58
0
 
19
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
При 110 км/час превозното средство изминава около 30 метра за една секунда. Шофьорът на автобуса просто няма какво да направи. Нека почетем жертвите... И да сме по-внимателни на пътя, да слагаме колани, да не бързаме твърде много... това е.