Официално: 6 жертви, 23-ма ранени от 45 пътници в автобуса ковчег

Шофьорът на автобуса е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко
13 апр 2018 16:20,
88

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че жертвите от автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" са 6, а ранените са 23.

Той благодари на Спешната медицинска помощ, която е била изключително адекватна. По думите му в момента се работи по изключително професионален начин.

"В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те", заяви Ананиев.

Министърът посочи, че шофьорът на автобуса ковчег е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко.

Пострадалото дете при катастрофата на АМ "Тракия" веднага е закарано в "Пирогов" и е в тежко състояние – в момента го оперират, обяви на свой ред д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София.

Той обясни, че след като се е случила тази жестока катастрофа, на съседното платно е катастрофирал и бус.

"Шофьорът е видял катастрофата, отвлякъл си е вниманието и е катастрофирал и той. Последният наш екип спира, взима го и го хоспитализира".

"Аз работя от 24 години в "Бърза помощ" и петък винаги е бил най-трудният ден. Дали защото е петък 13-и или е просто съвпадение, но се случи нещо, което нас ни потресе. Свършихме си работата по най-правилния начин. Страданието за пострадалите ще остане, мъката за близките ще е завинаги, но все пак има и такива събития в живота", каза още д-р Гелев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
специално тия автобуси ги правят в Турция и са изключително нестабилни, ама в България никой не прави тестове
55
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне 70 % от българите са с недостатъчна интелигентност за да управляват МПС. Не може умствено изостанали скотове и *** да карат коли. Трябва да се въведе IQ тест и образователен ценз.
54
21
 
10
 
! Отговори
Рено преди 6 години
Нищо не става от провинциалистите
53
7
 
30
 
! Отговори
Пич преди 6 години
КАто гледам автобуса е нов модел, шофьорът е 40 годишен с опит, пътните условия са идеални, имат запис на техническия преглед, пътен лист, и т.н. Този път фирмата е изрядна. Вероятно става въпрос или за поредната батка на пътя, който е нацепил автобуса или за някоя неадекватна женица. Не е като тези два типажа да не изобилстват по нашите пътища. Ситуацията е извън контрол от много време и полицията не може да се справи с разбеснелите се сел_яци.
52
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тази поробена от болшевизъм държава, човешкият живот не значи нищо. Умалено копие на Русия.
51
2
 
30
 
! Отговори
иво преди 6 години
Юнион Ивкони са абсолютен монополист - взели са всички дълги линии, но винаги имат проблеми - закъсняват, повреди, лоша организация. Трябва да им бъде отнет лиценза, да бъдат закрити и осъдени.
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА тая с таралясника дето се е забила в автобуса тя виновна ли е ?___________Ща *** прощаваш, ама аз невиждам от лявата страна на автобуса щети от забила се в него кола, никакви щети невииждам, но пък виждам нещо друго, гумите на автобуса навити на дясно до краен предел, при така навит волан автобуса няма как да не се обърне при 90 км/ч
49
2
 
12
 
! Отговори
SLY преди 6 години
Хеей Шмиц:-), живота си е хубав, ОК, но фирмата е бандитска!!!И когато даваш за билетче 10лв. - 2лв. от тях отиват за " Хазяина"" и е много важно в този момент дали да подкрепим бандити!!!Същото важи в София за "ОК-Супертранс", , "Yellow" и много др.
48
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-трагичното е че вече 5-6 часа едни викат 6 жертви, други 10 трети 12, е как не се намери един отговорен фактор, който да каже точно, колко са загинали, колко са тежко пострадали в кои болници са настанени пострадалите, един телефон да даът където близките да могат да получат достоверна информация, събрали са се там всички като на седянка, и още нещо, толкова години как неможаха да купят 2-3 медицински хиликптера, ами ако не беше на 20-ия километър от София а някъде на майната си. абееее :(
47
7
 
12
 
! Отговори
транспортенМАГИСТЪР преди 6 години
Аналогичен случай в наше село.Карам София-Пловдив.Малко преди витиня задминавам един луд.След тунела обичайната касичка.Спирам и казвам на полицая:" -Ае, Уйче, отзаде кара един луд че и тир са му дали." Отговор:" - Еми, аз ко да направя???"еми потеглям и продължавам...ко да направи човека, горкия.И паля всеки ден свещ, да не ми се налага да пътувам честоелята па с автобус, че пък на на п13.мани мани
46
7
 
15
 
! Отговори
а преди 6 години
Шофьора на Ивкони днес беше един . Не трябваше ли да са двама ?
45
1
 
20
 
! Отговори
d преди 6 години
Ивкони днес вместо в 7 и 10 тръгна в 7 и 30 . Има многожество жалби срещу тях , но не са проверявани ... Защо така ?
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32А тая с таралясника дето се е забила в автобуса тя виновна ли е ?
43
2
 
9
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
не съм *** , ти си *** казвам че не се знае какво ще стане с теб Затова живей за мига , недей си дава планове за 50 години напредхората ако са знаели че ще стане така щяха ли да се качат?Ама явно мн сложно говоря за прости шопи като теб :)
42
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Транспортният министър си утрепа пиян сина та една та някакви си катастрофи с влакове, автобуси и т.н. с няколкостотин загинали въшльовци ми обсъждате.А медиите......ах медиите, като комунист на разпит, "Ни дума ни вопъл ни стон" послучая Пиян Московски.
41
1
 
22
 
! Отговори
бай рАдар преди 6 години
Блаженни са вярващите и незнаещите за "силата на медиите" в ръцете на "ПРАВОимащите".Просто направете един курс софия пловдив и обратно и пребройте колко тира и колко автобуса са потенциални убийци по начина по който се движат и тогава пак вярвайте че 130 = 93.Пак да кажа, ако на всеки два километра застане "касиачка", за вдин ден само от тираджии и автобуси, може да се изплати външния дълг на БГ + този на румъния.Не е лош мтРияла, ужасен е!!!
40
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Schmitz 39Не може да си толкова ***............Всъщност може щом си бълг*арак.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 35Разбрах.В другата трагедия дано бъдат "ощастливени" цялата ти рода!
38
8
 
11
 
! Отговори
Schmitz преди 6 години
Чета коментарите на всички ви , и няма едни който да си каже ..... живота не струва нищо , всичките плюете я държава , я шофьор , я президента .... навсякъде се случват такива неща , дали ще падне самолет или ще стане катастрофа , това си е ежедневие . Замислете се колко лесно можеш да си отидеш ..... Бог да ги прости хорицата , не са виновни !
37
4
 
16
 
! Отговори
32 преди 6 години
Аааа, забравих, Тиквата не е виновен за нищо.Той само режИ лентитИ а след него ПОТОП.И естествено виновни са петък тринайсти, лошото време, моного сняг вали, не вали, марсианците, станишев, Орешарски, извънземните, Путин, Краварите, ЕС и т.н.