Официално: 6 жертви, 23-ма ранени от 45 пътници в автобуса ковчег

Шофьорът на автобуса е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко
13 апр 2018 16:20,
88

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че жертвите от автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" са 6, а ранените са 23.

Той благодари на Спешната медицинска помощ, която е била изключително адекватна. По думите му в момента се работи по изключително професионален начин.

"В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те", заяви Ананиев.

Министърът посочи, че шофьорът на автобуса ковчег е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко.

Пострадалото дете при катастрофата на АМ "Тракия" веднага е закарано в "Пирогов" и е в тежко състояние – в момента го оперират, обяви на свой ред д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София.

Той обясни, че след като се е случила тази жестока катастрофа, на съседното платно е катастрофирал и бус.

"Шофьорът е видял катастрофата, отвлякъл си е вниманието и е катастрофирал и той. Последният наш екип спира, взима го и го хоспитализира".

"Аз работя от 24 години в "Бърза помощ" и петък винаги е бил най-трудният ден. Дали защото е петък 13-и или е просто съвпадение, но се случи нещо, което нас ни потресе. Свършихме си работата по най-правилния начин. Страданието за пострадалите ще остане, мъката за близките ще е завинаги, но все пак има и такива събития в живота", каза още д-р Гелев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, на Путин защо му искахте оставката, когато се запали МОЛ-а ?
35
1
 
22
 
! Отговори
SLY преди 6 години
Мамка му - Собственика на Юнион Ивкони от последните избори е депутат от ПГ на Герб!!!Преди 2-3 месеца направиха пак жестока издънка !!? - Не знаели кой е шофьорът!!? - били се сменили и ... не било ясно кой е бил!!?Защо никой не реагира !!?Това е бандитска фирма!!!Отидете на автогара "Сердика", да видите какви брутални лъжи са написали като "промоции"!!! - Нито една не е вярна!!! - Защо никой не ги проверява и наказва?Жалко за хората, които не са знаели чия е фирмата и са се предоверили!
34
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще пуснем за ГЕРБ, разбра ли?
33
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо да подава оставка?
32
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Кратун Бойков Борисов подаде ли оставка или още се ослушва ?
31
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Оправлението на Тиквите е ТАКА.Всеки ден катастрофи с автобуси, влакове, взривове и т.н.А телето *** чинно пуска бюлетинката за тоя нефел отново и отново.
30
0
 
21
 
! Отговори
Миамото преди 6 години
Самураите казват : Прекрачиш ли навън през прага на дома си , вече си заобиколен от смъртта.
29
1
 
31
 
! Отговори
Борис 3 преди 6 години
Кой има смелостта да нарече това магистрала. Едната лента по половината разстояние до стара загора не става и за второкласен път. Неравностите са пряко следствие от некачественото изпълнение, тоест да го наречем правилно - кражбите от нас данъкоплатците. Ако искаме нещо да се промени - протести всеки ден, иначе кражбите, а от там и последствията няча да спрат.
28
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В повечето сериозни медии пише, че броят на жертвите е между 10 и 12.Явно ДНЕС.БГ са получили инструктаж от собствениците си Борисов & Пеевски да лъжат и да намаляват бройката.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма случайни печеливши фирми, всички са на " точните " хора във всеки един сектор и затова нещата навсякъде са толкова зле и трагични.
26
1
 
30
 
! Отговори
saki преди 6 години
Навсякъде е безумие. Газ до дупка майно льо. Вчера на Аспарухов мост във Варна, до мен мина мерцедес с над 150 км.ч. при ограничение 30 км.ч. За огромните самосвали и бетоновози които всеки ден минават по моста с 100 км.ч. въобще не ми се и коментира.
25
7
 
13
 
! Отговори
Един единствен път преди 6 години
Само веднъж съм се возил в рейс на Юнион Ивкони беше преди повече от 10години още го помня!Зимно време на връщане от Варна мисля че беше по някакви заснежени пътища още го помня
24
7
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Бойко, незабавно уволни министъра на транспорта Ивайло Московски !Този човек погуби собственото си дете, ти, си му дал да превозва цял един народ !Щом държиш за министри такива тотално провалени хора като Московски и Цецка Цачева, значи виновен за техните грешки си вече самият, ти !
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка медия съобщава различен брой на загиналите и пострадалите, които са настанени в болниците; по тв каналите същите разминавания...Съболезнования на близките на загиналите и бързо възстановяване на ранените!
22
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автобус убиец, автобус ковчег... Украсяването с такива епитети във факултета по журналистика ли се учи? Все едно без тях няма да се чете статията.
21
2
 
28
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Аз също попаднах на инфо,че жертвите са 10. Дано не е така. Единствената вина на тези хора е,че са избрали грешния превозвач. И в предишната жестока катастрофа участник беше въпросната фирма, която разбирам,че е на цецко и някакъв от дпс.П.С И на мен ми е правило впечатление,че карат доста бързичко. Минало... За съжаление няма последствия, катастрофа след катастрофа стават. Чудно ми е защо по магистралите в чужбина не е така,май защото са доста дисциплинирани. А у нас - война.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименами претрепа си детето на моторна шейна пийнал
19
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Московски трябваше да е в ареста още преди 2 месеца, когато мърто пиян уби собствения си син.Сега също носи отговорност като Министър на Транспорта.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Московски да подпъне автобуси камиони тирове тия всичките плачат за контрол *** контрол и да изчисти тия купените това е ко не ще гледаме още като това
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнион Ивкони собственициГЕРБ депутата ЦЦ/известен като 6-те апартамента/Кумеца на видния ГЕРБаджия Тодор Бояджиев бивш шеф на РПУ ХасковоДПС фирмите на Ревин Аталаи и Бояджиев построяват 6-те хапартамента вьв баровския софииски кв.Изток/място на богопомазните ДСслужители по СОЦа и сега/TVB OOД-собственост на триото ЦЦ-Бояджиев-Аталаи е сред наи-големите стрoители на ОГРАДАТА по границата сТурция имат и сьвместна фирма за доставки на ГАЗ-Балкан ГАЗ ООДСега сами разбирате ще виновни пак-отново НЕМА да има по обесними височаищи причиниВИНАТА ше бьде прехвьрлена на прелитащо ято щьке