Официално: 6 жертви, 23-ма ранени от 45 пътници в автобуса ковчег

Шофьорът на автобуса е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко
13 апр 2018 16:20,
88

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че жертвите от автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" са 6, а ранените са 23.

Той благодари на Спешната медицинска помощ, която е била изключително адекватна. По думите му в момента се работи по изключително професионален начин.

"В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те", заяви Ананиев.

Министърът посочи, че шофьорът на автобуса ковчег е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко.

Пострадалото дете при катастрофата на АМ "Тракия" веднага е закарано в "Пирогов" и е в тежко състояние – в момента го оперират, обяви на свой ред д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София.

Той обясни, че след като се е случила тази жестока катастрофа, на съседното платно е катастрофирал и бус.

"Шофьорът е видял катастрофата, отвлякъл си е вниманието и е катастрофирал и той. Последният наш екип спира, взима го и го хоспитализира".

"Аз работя от 24 години в "Бърза помощ" и петък винаги е бил най-трудният ден. Дали защото е петък 13-и или е просто съвпадение, но се случи нещо, което нас ни потресе. Свършихме си работата по най-правилния начин. Страданието за пострадалите ще остане, мъката за близките ще е завинаги, но все пак има и такива събития в живота", каза още д-р Гелев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да е в ареста Московски?
15
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОСКОВСКИ ВМЕСТО ДА Е В АРЕСТА, ДАВА БРИФИНГ. И ХРИСТОС НЕ Е ДАВАЛ ИНДУЛГЕНЦИИ, НО ЦАЦАРОВ ДА!
14
2
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
До до 7 азда зная за това ама явно се прави нещо пок защото никой рейс или камион не кара с разрешената скорост за магистрала или друг път примерно 80км,то ако не правят нищо никой профес. шофьор няма да има книжка. аз вече не карам рейс и камион,смених си професията,но явно има начин или се потулват данни нарочно
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според Търговския регистър дългогодишни съсобственици в компанията са Светлозар Любенов и Ивайло Константинов с равни дялове. По-известният от двамата е Константинов, който до края на миналата година беше депутат от ГЕРБ. След като влезе в парламента след последните парламентарни избори той запази собствеността си, но излезе от ръководството на "Юнион Ивкони". През декември подаде оставка като депутат заради предишния инцидент и конфликта на интереси, в който изпадна заради участието си в парламентарната транспортна комисия. От 2000 г. насам е президент на волейболния "Марек Юнион Ивкони", з
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Официално 6 жертви,23 ранени....засега.Също официално за последните 8 години сме сте стопили с 500 000 души.И по този начин-също.Чия е отговорността за всичко това?Помислете сами.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че институциите работят адекватно стана новина. Лека им пръст на загиналите, пострадалите да се оправят бързо.
10
0
 
12
 
! Отговори
до Екипа на сайта преди 6 години
11 Статии за едно ПТП , то или крадени Новини от други сайтове или повтарящи се неща , сайта за нищо не става
9
0
 
9
 
! Отговори
до 7 аз преди 6 години
Едно време с тахошайбите можеше. Сега с новите с ГПС нямакак да стане.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 или 10, че за такива неща разликата е огромна :(мир на праха им на загиналите и кураж и съболезнования на близките
7
12
 
14
 
! Отговори
аз преди 6 години
До Анонименсъс сигурност рейса е карал 130-140 всеки е карал зад рейс и си е гледал километража.просто лесно се манимулират показанията на тахографа
6
1
 
5
 
! Отговори
az преди 6 години
До Анониментрагедия
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България, в междуградските автобуси физичните закони не важат. Именно заради това изполването на колани в такива превозни средства, движещи се по магистрала със 100 км./ч НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
4
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E как така от 10 станаха 6. Да не би 4-*** да са възкръснали.Или банкянската мишка ви нареди пак да лъжете и да замазвате гафа му.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пътниците и шофьора на автобуса разбрахме, дано се оправят бързо ранените, а за шофьорката на колата? Сама ли е била, с колко е карала, в какво състояние е...нищо.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако може да разбере човек кое е вярно 6 или 10....
1
6
 
16
 
! Отговори
Afec преди 6 години
RIP Bulgaria.