Официално: 6 жертви, 23-ма ранени от 45 пътници в автобуса ковчег

Шофьорът на автобуса е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко
13 апр 2018 16:20,
88

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев обяви, че жертвите от автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" са 6, а ранените са 23.

Той благодари на Спешната медицинска помощ, която е била изключително адекватна. По думите му в момента се работи по изключително професионален начин.

"В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те", заяви Ананиев.

Министърът посочи, че шофьорът на автобуса ковчег е настанен в "Софиямед", състоянието му не е тежко.

Пострадалото дете при катастрофата на АМ "Тракия" веднага е закарано в "Пирогов" и е в тежко състояние – в момента го оперират, обяви на свой ред д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София.

Той обясни, че след като се е случила тази жестока катастрофа, на съседното платно е катастрофирал и бус.

"Шофьорът е видял катастрофата, отвлякъл си е вниманието и е катастрофирал и той. Последният наш екип спира, взима го и го хоспитализира".

"Аз работя от 24 години в "Бърза помощ" и петък винаги е бил най-трудният ден. Дали защото е петък 13-и или е просто съвпадение, но се случи нещо, което нас ни потресе. Свършихме си работата по най-правилния начин. Страданието за пострадалите ще остане, мъката за близките ще е завинаги, но все пак има и такива събития в живота", каза още д-р Гелев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 74Когато живота е мусака и 69 така се получава.Бай *** е *** сред свои, но умен и достоен човек!!!С глупавия човек ще се разбереш някак си, но с простия никога!!Когато обичта към някого е тролейбус амортизиран във всеки един момент и се сменя, като "салфетки" така се получава. Когато, мразиш себе си не можеш да не мразиш и хората!!!Просто злобата пропива през кожата и намира място в гнилата душевна изтерзана от ярост душа.Която погубва човека и той остава изгубен несретник в нищото!
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V. Trud pokazva iniciali na 26 raneni choveka v 6 bolnici?!
74
3
 
5
 
! Отговори
Алеко Константинов 3 преди 6 години
... Само мога да си представя Плевенчанката , която е изпреварвала автобуса в най - бързата лента ... Какво ли е правила в същия този момент ?!?! ... Няма да се учудя да си е търсила мобилния телефон в чантата или да е говорила по него ! ... Разбира се , може наистина да е имало проблем с колата ... Но ме съмнява , честно казано ! ... :( :( :( ... БОГ ДА ПРОСТИ НЕВИННО ЗАГИНАЛИТЕ ! :( ... Определено обаче смятам , че НЕ Е виновен шофера на автобуса ! ... Въпреки , че тази фирма НЕ ми е любима!..
73
2
 
8
 
! Отговори
Алеко Константинов 2 преди 6 години
Да продължавам ли от предния си пост ?!?! ... 2. Липсата на елементарно възпитание и изключително ниската култура , както на каране ... така й изобщо в живота ! ... 3. ЧУВСТВОТО ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ... Защото каквото и да стане и да направи някой , винаги смята че ще се ... "оправи" ... с "наши хора" или с повече парички ! :( ЕТО ТОВА СА ГЛАВНИТЕ "ВИНОВНИЦИ" ЗА ДНЕШНАТА ТЕЖКА КАТАСТРОФА ! А не че сме били Петък , 13-ти ... Много добре сме описани още в "Бай ***" и "Пази боже сляпо да прогледне"!:(
72
1
 
9
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 6 години
:( Моите искрени съболезнования към приятелите и роднините на загиналите ! :( Както и бързо възстановяване на ранените ! ... Едва ли има нужда от много спорове, заяждания и откровени тъпотии относно този ужасен инцидент! :( ... Аз ли да Ви казвам КОИ са ИСТИНСКИТЕ "ВИНОВНИЦИ" за тази тежка катастрофа?!?! ... 1. Масовото затъпяване и чалгализиране на Българина! Какъвто е в живота! Такъв е и зад волана! Нагъл,брутален,безпардонен! НЕ му пука от нищо и никого и минава през всичко... като валяк! :(
71
5
 
3
 
! Отговори
до71 преди 6 години
аууу великия столичанин, че и с изтънчен нос бил...
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 59 А какво ще правим с чужденците които преминават транзит?И на тях ли ще правиш тест за интелигентност?А психо тест на КПП-то ли ще правиш?Или ще скубеш българите с безсмислени такси и разходи за глупости,защото всичко което си изброил няма как да е безплатно.И какво като снима камерата нарушител гастарбайтър, докато бъде отработена информацията той ще е неизвестно къде.
69
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анкета 58От 15-20 години зад околовръстното минавам САМО в случаите които пътувам до Кулата(Гърция) но и това спрях от 2006 защото и там се домъкнаха *** и до Калотина (западна Европа).Като чуя "провинциалист" и "провинция" направо ми настръхва косата.Лошото е че се домъкнаха в София и осмърдяха всичко.
68
1
 
7
 
! Отговори
гого преди 6 години
е , ако автомобила се движи успоредно до автобуса всеки в лентата си. Пука се гума предна на автомобила. Какво става.? Рязък заход на автомобила към автобуса и вероятен удар със скорост 100 км. Е кой е виновен....производителя на гумата, шоф. на авт. или този от автобуса....
67
4
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Петък, Петък 13-ти е, ден на бедите,туй е деня със най-лош късмет,сякаш хиляди Дяволи, правят белите,нищо не ни е нормално наред.
66
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости поредните невинни жертви на безхаберието, беззаконието и анархията в България. За нас живите остава да се борим да си върнем държавата.
65
2
 
24
 
! Отговори
:):) преди 6 години
хайде спрете се, едните велики столичани само те коли могат да карат, другите специалисти по физика и треактория на автобуси, третите с полицията си чешат езици а и ефин се намери Русия да му е виновна . Измряха невинни хорица озаптете си егото и страстите....
64
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1.3 милиарда за МВР-контрол никакъв. Тези търтеи трябва да се изхвърлят и да бъдат заменени от камери, както е навсякъде по света.
63
2
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Гледах изявленията на така наречените отговорни фактори след катастрофата,картината е отчайваща.Само едно питане имам,защо всички обяснения са насочени срещу фирмата превозвач,ако случайно се окаже че вината не е в нея.Ако това рено не е редовно и е извън закона,а собственик е някой не съвсем обикновен човек, тогава "кво правим"
62
4
 
16
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Коментари, сравнения, обиди и т.н. В този момент мисля,че са излишни...Хора, загубили близки, загубили приятели...жалко
61
2
 
44
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"Автобуса ковчег" - Може ли да си толкова простъ бе, авторката
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да попитам христо петков сигорен ли е в пускането на водачите в категориите е после ще му тежи на съвеста това което е пуснал този господин
59
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора бяха избити от комунистите. Малкото останали свестни избягаха от поробената родина. Това е резултатът от 75 годишния комунистически гнет и геноцид.
58
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България за книжка трябва да се въведе следното:1. IQ >=1002. Образование: минимум завършено средно.3. Ежегоден психотест.4. Тримесечен курс с минимум 50 часа кормуване, от които поне 20 извънградско и връщане на полигона.Допълнително 10 г. затвор за подкуп на пътя или корумпирани милиционери. Премахване на КАТ и поставяне на още 3000 камери по всички междуградски пътища.
57
23
 
10
 
! Отговори
Анкета преди 6 години
Нищо не става от провинциалистите +Избягвайте провинциалистите -