Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!

Кран не спрял, а можел да помогне, за да бъдат извадени хората
Обновена: 13 апр 2018 19:54 | 13 апр 2018 19:45, Веселина Йорданова
146
Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!
Снимка: БТА

Веселин Георгиев , шофьорът на автобуса, катастрофирал днес на АМ "Тракия", заяви, че е в шок след тежкия пътен инцидент.

Още по темата
"Карах си нормално, 95 км/ч отчиташе километражът, на прав участък", разказа Георгиев пред bTV.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. "Автобусът се вдига на дясната си страна и се преобръщаме в канавката. Нямаше време за никаква реакция, автобусът беше вече вдигнат", каза още той.

Георгиев е на работа след почивни дни.

"Тръгнах отпочинал, колегата слезе на Сливен, аз продължих за София. На Стара Загора дадох на пътниците 20 минути почивка. Бях с 46 човека вътре, на магистралата всичко беше нормално. Пътят беше много спокоен, права отсечка", допълни той.

Георгиев разказва и пред Нова телевизия, че след като автобусът се преобърнал, е минал кран, който е можело да помогне, за да бъдат извадени хората, но не е спрял.

В шок била и водачката на колата, която се удари в автобуса. "Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа шофьорът.

Междувременно министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети УМБАЛ "Света Анна" - София, където са настанени най-голям брой от пострадалите при тежката катастрофа.

Шестима души загинаха при инцидента при Вакарел. Двадесет и един са пострадалите, които са транспортирани от екипите на Бърза помощ в УМБАЛ "Св. Анна"- София, УМБАЛСМ "Пирогов", ВМА, "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда", УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и УМБАЛ "Софиямед". По информация на лечебните заведения трима пострадали са откарани с частен транспорт до болница "Токуда" и до УМБАЛСМ "Пирогов", съобщиха от здравното министерство.

В УМБАЛ "Св. Анна" са направени операции на 6 от пациентите - три жени и трима мъже, съобщи д-р Евгени Нешев, началник на Първо отделение на Клиника по ортопедия и травматология. Жената с тежка рана на скалпа е оперирана и е стабилизирана. Мъжете, които са били оперирани, са били с фрактури на горни крайници. При единия от тях фрактурата е била открита, но хирурзите са успели да спасят ръката.

От Пътната агенция съобщиха, че движението на АМ "Тракия" вече е възстановено в двете посоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да беше нормална държава въпросната мома щеше да лежи по 10 годинки за всеки убит заради нейната про.стотия и като назидание за останалите бабаити. Но в БГ най-много условна!
97
3
 
17
 
! Отговори
в интервюто преди 6 години
Шоферо сам казва , че помни всичко и като го е ударила е навил волана на лево, а автобуса логично се е кътнал на десно със скорост почти 100 километра. като се обърне каруцата пътища много, жалко, че стават такива неща, но това се случва навсякъде не само в Бг.
96
3
 
8
 
! Отговори
Бледолик преди 6 години
До 100. Аиде пуши още една цигарка и ходи на дискотека
95
6
 
31
 
! Отговори
mmm,neeeee преди 6 години
Първо, искрени съболезнования на всички близки на загиналите, на роднините им!Второ, ром и жена решават съдбата на 50 човека!!! Карал съм професионално в това подобие на държава 15тина годинки, такава пародия на шофьорлък няма никъде! Как това рено ще обърне автобус при толкова ниска скорост?! Тука има нещо гнило...
94
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше авариина лента, имаше шанс да оладее машината.
93
1
 
8
 
! Отговори
Бледолик преди 6 години
До аз. Има резон в това което пишеш. Аз също съм шофьор и ежедневно изминавам дълги растояния. Знам как се отпускаш особенно на аутобан и то малко преди да стигнеш. Но уви има толкова шофьори които просто се возят.
92
12
 
7
 
! Отговори
Jill преди 6 години
,доживотен затвор за "водачката".Убийца
91
12
 
24
 
! Отговори
аз преди 6 години
Бледолоки, най-вероятно е бил полузаспал и в момента на удара с колата се е стреснал. Навил е волана надясно, рейса се е отклонил рязко вдясно, още по неадекватно е прекомпенсирал вляво, което е разклатило автобуса и го е вдигнало на десните гуми. Оше веднъж вдясно и при задирането в пръста, гумите са се извъртели.Гледах му интервюто, не ми изглежда чист.
90
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Собственик на тая фирма ахмед доган или пеевски нее ли да им се потърси отговорност
89
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова предлгам всички даи изпитващи да се сменят на година максимум две така корупция няма да има и след това да не стават автоинструктори че това е от такива като тия
88
2
 
8
 
! Отговори
Бледолик преди 6 години
До 83. Всеки се хваща на това че гумите са завити на дясно. Първо,ако завие рязко на дясно ще се обърне на ляво. Второто е, че след като се пързаля на страни дясната гума при всеки допир си променя посоката след като и свободна.
87
2
 
38
 
! Отговори
Алеко Константинов 1 преди 6 години
:( Моите искрени съболезнования към приятелите и роднините на загиналите ! :( Както и бързо възстановяване на ранените ! ... Едва ли има нужда от много спорове, заяждания и откровени тъпотии относно този ужасен инцидент! :( ... Аз ли да Ви казвам КОИ са ИСТИНСКИТЕ "ВИНОВНИЦИ" за тази тежка катастрофа?!?! ... 1. Масовото затъпяване и чалгализиране на Българина! Какъвто е в живота! Такъв е и зад волана! Нагъл,брутален,безпардонен! НЕ му пука от нищо и никого и минава през всичко... като валяк! :(
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЩирлицТеоретично си прав,но на практика е съвсем друго!
85
1
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 86Не е точно така.Коланът ще те задържи вътре в автомобила,за да не изпаднеш навън,и да бъдеш премазан от него или от друг минаващ автомобил.
84
1
 
22
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Жалко за загиналите,пострадалите и близките им! Според мен трябва да се направи "възстановка" на инцидента с идентични МПС,колкото и да струва това,за да се установи причината за тази трагедия!
83
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МироНад определена скорост / 70-80 км. / коланът ти помага единствено,да изглеждаш малко по-жив!
82
3
 
16
 
! Отговори
До 82 преди 6 години
Викаш ако ти караш колело успоредно до една кола и се бкъснеш в нея колата ще се обърне, а на теб почти нищо няма да ти има
81
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хитрец опитва се да се възползва от шока на момичето, а що не ни обясни поради каква причина гумите на автобуса са навити до крайно дясно
80
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как било възможно кола 1 тон да избута автобус 8 тона... Как 80 килограмов човек избутва 1 тон кола, когато се повреди на пътя? Мистерия...
79
2
 
11
 
! Отговори
... преди 6 години
До 50Аз пък в който автобус да се кача, все има колан и винаги си слагам. Ако случайно е повреден се местя на друга седалка. Колко от вас знаят къде са коланите в автобус?