Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!

Кран не спрял, а можел да помогне, за да бъдат извадени хората
Обновена: 13 апр 2018 19:54 | 13 апр 2018 19:45, Веселина Йорданова
146
Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!
Снимка: БТА

Веселин Георгиев , шофьорът на автобуса, катастрофирал днес на АМ "Тракия", заяви, че е в шок след тежкия пътен инцидент.

Още по темата
"Карах си нормално, 95 км/ч отчиташе километражът, на прав участък", разказа Георгиев пред bTV.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. "Автобусът се вдига на дясната си страна и се преобръщаме в канавката. Нямаше време за никаква реакция, автобусът беше вече вдигнат", каза още той.

Георгиев е на работа след почивни дни.

"Тръгнах отпочинал, колегата слезе на Сливен, аз продължих за София. На Стара Загора дадох на пътниците 20 минути почивка. Бях с 46 човека вътре, на магистралата всичко беше нормално. Пътят беше много спокоен, права отсечка", допълни той.

Георгиев разказва и пред Нова телевизия, че след като автобусът се преобърнал, е минал кран, който е можело да помогне, за да бъдат извадени хората, но не е спрял.

В шок била и водачката на колата, която се удари в автобуса. "Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа шофьорът.

Междувременно министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети УМБАЛ "Света Анна" - София, където са настанени най-голям брой от пострадалите при тежката катастрофа.

Шестима души загинаха при инцидента при Вакарел. Двадесет и един са пострадалите, които са транспортирани от екипите на Бърза помощ в УМБАЛ "Св. Анна"- София, УМБАЛСМ "Пирогов", ВМА, "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда", УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и УМБАЛ "Софиямед". По информация на лечебните заведения трима пострадали са откарани с частен транспорт до болница "Токуда" и до УМБАЛСМ "Пирогов", съобщиха от здравното министерство.

В УМБАЛ "Св. Анна" са направени операции на 6 от пациентите - три жени и трима мъже, съобщи д-р Евгени Нешев, началник на Първо отделение на Клиника по ортопедия и травматология. Жената с тежка рана на скалпа е оперирана и е стабилизирана. Мъжете, които са били оперирани, са били с фрактури на горни крайници. При единия от тях фрактурата е била открита, но хирурзите са успели да спасят ръката.

От Пътната агенция съобщиха, че движението на АМ "Тракия" вече е възстановено в двете посоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Астралните сили отново зашеметиха злобния и завистлив български народ! Всичко е наред!
37
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах интервюто. Горкия човек. Говореше толкова разумно - и за условия, и за обстановка и за самата ситуация. В моите очи пълен професионалист, а не някой, който само да върти волана. Но нека първо видим експертизата. Дамата също не е отрекла, че тя е виновна, ама конспирации всякакви има вече.
36
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как момичето да се "вреже" то се движи всъщата ппосока с автобуса, кога се обръща автобус? Когато навиеш рязко волана до край при висока скорост, това е причината за обръщането
35
17
 
16
 
! Отговори
О_О преди 6 години
Да се вземат книжките на всички жени, защото 90% се возят зад волана. Която иска да го докаже с ЖЕНСКИ ШОФьОРСКИ КУРС
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМомичето врязало ли се е и ако да, как ще е толкоз невинно?
33
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Много кока и белоНе е въпрос на жена/мъж, а на умения и преценка за тях. Хем изпреварваш, хем чуваш нещо, което те разсейва, хем намаляваш радиото. Толкова ли е било спешно да установи шума изпреварвайки? Ама нали много е бързала. Сега стигна...
32
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На шофьора работата не е чиста, ама сега ще се възползва от шока на момичето и ще му прехвърли вината
31
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как Реното към 1.2т движейки се в посоката на рейса който с пътниците е накъде към 16т да го обърне при удар от ляво.Ударът е слаб и това личи по леките следи по Реното.Един следствен експеримент ще го докаже.Работата отива към уменията на рейсаджията.
30
1
 
20
 
! Отговори
2 преди 6 години
Виждам че има джигити пишещи тук. Няма смисъл да се спори с тях.За сведение само да отбележа, че имам така наречения златен талон и шофьорска книжка от 1984г.Мойте съболезнования на близките на загиналите.
29
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
99 % от жените не стават за шофьори! Жените като не могат да шофират защо се опитват ?! Като не ставаш за шофьор, ще се возиш. Каква е тази амбиция да се правиш на шофьор като не ставаш ?! Аз що не ходя да карам ски. Ами щото не мога и го знам, ще падна на ски пистата и ще се пребия или ще раня други хора.
28
5
 
18
 
! Отговори
бивш емигрант преди 6 години
Предлагам закон :) - 1.Глоба 50лв. ако си пътник в автобус и се возиш без колан. Има право да я налага шофьора, като е нужно и подпис на свидетел (пътник, друг шофьор и т.н.). За всяка наложена глоба, шофьора и свидетеля получават по 10 лева, а 30 лева са за държавата.
27
16
 
12
 
! Отговори
До: аз преди 6 години
Прав си напълно! Кола не може да изтика автобус. Имало е причина, но и той е реагирал грешно. Сега човекът с повечето връзки/пари се отървава. Другите плачат
26
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как при два обекта движещи се в една посока, единия който е с маса 10 пъти по-малка от другия да успее да го изтласка по такъв начин че да се обърне, на снимките ясно се вижда че контакта е бил относително слаб, а автобуса е навити на дясно гуми
25
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да те "светна":Пропускаш по най-бързия начин автомобила който те изпреварва , като "отнемаш от газта" и наблюдаваш в огледалото за обратно виждане."Това се прави при двупосочен двулентов път, за да не го насадиш на пачи яйца, как ще отнемаш газта докато те изпреварват на магистрала бе? Нали и зад тебе има движещи се автомобили с висока скорост?
24
15
 
6
 
! Отговори
Коланите спасяват преди 6 години
Коланите спасяват, да бе да. Ако ти се вреже пиян москвич челно, много ще те спаси колана ти няма що
23
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И наистина, причината да има толкова жертви, е че не са си сложили коланите. Ако бяха с колани, щяха да са натъртени и изплашени но вероятно живи и здрави. Съжалявам, че хората отказват да проумеят, че коланите са за тяхна безопасност. Когато скоростта е над 50км/ч са абсолютно задължителни. Защото дори шофьорът с който се возиш да е супер добър, внимателен и т.н., достатъчно е някой движещ се с висока скорост да се удари в теб и ако нямаш колан, изхвърчаш и се спираш някъде там на асфалта.
22
10
 
24
 
! Отговори
Много кока и бело преди 6 години
Возещата се зад волана е казала, че "Чула странен шум от колата и се обърнала да намали музиката в колата си".Явно не е успяла да си движи ръцете и главата независимо. Мъжете намаляват музика, без да гледат в радиото.Нямам нищо против жените, даже напротив. Обаче имат проблеми с координацията и то много сериозни. Предлагам да се оневини жената и да се вземат книжките на всички жени, после да минат нови, по-отговорни изпити.Но първо да се вземат на некадърниците, защото те са много по-страш
21
4
 
12
 
! Отговори
Кристиан Ковачев преди 6 години
Коланите спасяват живот. Слагаме ли ги? Имаме ли съзнанието да слагаме колани? Каква е практиката... всеки си знае, нали!
20
3
 
6
 
! Отговори
аз преди 6 години
Стабилизираща система предпазваща те от избутване от пътя ли? Пубер, я прочети първо какво е стбилизираща система и как работи и тогава почвай да пишеш!
19
2
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Специалистите сте много тука, евала! Но ще се намерили някой от вас, да разкаже колко катастрофи има и какво си спомня от поне една!!?