Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!

Кран не спрял, а можел да помогне, за да бъдат извадени хората
Обновена: 13 апр 2018 19:54 | 13 апр 2018 19:45, Веселина Йорданова
146
Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!
Снимка: БТА

Веселин Георгиев , шофьорът на автобуса, катастрофирал днес на АМ "Тракия", заяви, че е в шок след тежкия пътен инцидент.

Още по темата
"Карах си нормално, 95 км/ч отчиташе километражът, на прав участък", разказа Георгиев пред bTV.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. "Автобусът се вдига на дясната си страна и се преобръщаме в канавката. Нямаше време за никаква реакция, автобусът беше вече вдигнат", каза още той.

Георгиев е на работа след почивни дни.

"Тръгнах отпочинал, колегата слезе на Сливен, аз продължих за София. На Стара Загора дадох на пътниците 20 минути почивка. Бях с 46 човека вътре, на магистралата всичко беше нормално. Пътят беше много спокоен, права отсечка", допълни той.

Георгиев разказва и пред Нова телевизия, че след като автобусът се преобърнал, е минал кран, който е можело да помогне, за да бъдат извадени хората, но не е спрял.

В шок била и водачката на колата, която се удари в автобуса. "Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа шофьорът.

Междувременно министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети УМБАЛ "Света Анна" - София, където са настанени най-голям брой от пострадалите при тежката катастрофа.

Шестима души загинаха при инцидента при Вакарел. Двадесет и един са пострадалите, които са транспортирани от екипите на Бърза помощ в УМБАЛ "Св. Анна"- София, УМБАЛСМ "Пирогов", ВМА, "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда", УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и УМБАЛ "Софиямед". По информация на лечебните заведения трима пострадали са откарани с частен транспорт до болница "Токуда" и до УМБАЛСМ "Пирогов", съобщиха от здравното министерство.

В УМБАЛ "Св. Анна" са направени операции на 6 от пациентите - три жени и трима мъже, съобщи д-р Евгени Нешев, началник на Първо отделение на Клиника по ортопедия и травматология. Жената с тежка рана на скалпа е оперирана и е стабилизирана. Мъжете, които са били оперирани, са били с фрактури на горни крайници. При единия от тях фрактурата е била открита, но хирурзите са успели да спасят ръката.

От Пътната агенция съобщиха, че движението на АМ "Тракия" вече е възстановено в двете посоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари