Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!

Кран не спрял, а можел да помогне, за да бъдат извадени хората
Обновена: 13 апр 2018 19:54 | 13 апр 2018 19:45, Веселина Йорданова
146
Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!
Снимка: БТА

Веселин Георгиев , шофьорът на автобуса, катастрофирал днес на АМ "Тракия", заяви, че е в шок след тежкия пътен инцидент.

Още по темата
"Карах си нормално, 95 км/ч отчиташе километражът, на прав участък", разказа Георгиев пред bTV.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. "Автобусът се вдига на дясната си страна и се преобръщаме в канавката. Нямаше време за никаква реакция, автобусът беше вече вдигнат", каза още той.

Георгиев е на работа след почивни дни.

"Тръгнах отпочинал, колегата слезе на Сливен, аз продължих за София. На Стара Загора дадох на пътниците 20 минути почивка. Бях с 46 човека вътре, на магистралата всичко беше нормално. Пътят беше много спокоен, права отсечка", допълни той.

Георгиев разказва и пред Нова телевизия, че след като автобусът се преобърнал, е минал кран, който е можело да помогне, за да бъдат извадени хората, но не е спрял.

В шок била и водачката на колата, която се удари в автобуса. "Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа шофьорът.

Междувременно министърът на здравеопазването Кирил Ананиев посети УМБАЛ "Света Анна" - София, където са настанени най-голям брой от пострадалите при тежката катастрофа.

Шестима души загинаха при инцидента при Вакарел. Двадесет и един са пострадалите, които са транспортирани от екипите на Бърза помощ в УМБАЛ "Св. Анна"- София, УМБАЛСМ "Пирогов", ВМА, "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда", УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" и УМБАЛ "Софиямед". По информация на лечебните заведения трима пострадали са откарани с частен транспорт до болница "Токуда" и до УМБАЛСМ "Пирогов", съобщиха от здравното министерство.

В УМБАЛ "Св. Анна" са направени операции на 6 от пациентите - три жени и трима мъже, съобщи д-р Евгени Нешев, началник на Първо отделение на Клиника по ортопедия и травматология. Жената с тежка рана на скалпа е оперирана и е стабилизирана. Мъжете, които са били оперирани, са били с фрактури на горни крайници. При единия от тях фрактурата е била открита, но хирурзите са успели да спасят ръката.

От Пътната агенция съобщиха, че движението на АМ "Тракия" вече е възстановено в двете посоки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
5
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Този шофьор е за доживотен затвор! Освен, ако успее да докаже как лека кола обръща автобус с леко странично докосване!
117
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Гледах интервюто със шофьора на автобуса,ясно е че имало контакт между двете превозни средства след което автобуса остава на две гуми-по негови думи той е завъртял волана наляво,и според мен без да иска с това е спомогнал за обръщането на автобуса,но в такъв момент няма време за мислене,всичко се случва за част от секундата.
116
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте случая в чужбина до седмица по именно с лицата си по всички градинки, молове, вузове, училища и държавни институции!!!
115
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 111Да викнат експерти от чужбина тук ще покрият нещата. Тогава ще видите за какво става на въпрос!!!
114
5
 
12
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Стига сте се изказвали компетентно. Има органи, които ще разнищят, какво е станало. Относно коланите - не знам, колко пазят, но аз съм катастрофирал и бях с колан, който ме спаси, човекът до мен нямаше такъв и се удари в гърба на предната седалка, след което нямаше нито една здрава кост по лицето - нос, скули, челюст - едвам оцеля дори сега 5 години по-късно има зяверски проблеми.
113
5
 
31
 
! Отговори
НЯМА(МЕ) преди 6 години
Нямаме пътища ... НО ВСИЧКО Е ТОЧНОНямаме контрол при издаване на шофьорски книжки особено на кифли ... НО ВСИЧКО Е ТОЧНОНямаме контрол над бледоликите с купени шофьорски книжки ... НО ВСИЧКО Е ТОЧНОНямаме контролни органи по пътищата ... НО ВСИЧКО Е ТОЧНОНямаме технически контрол над обществения транспорт ... НО ВСИЧКО Е ТОЧНОНЯМАМЕ ДЪРЖАВА ... НО ВСИЧКО Е ТОЧНО.........................................ИМАМЕ ОБАЧЕ ПРОСПЕРИРАЩ БИЗНЕС (в погребалната сфера) , КОЙТО ТОПИ НАЦИЯТА С ДНИ ...
112
3
 
11
 
! Отговори
Мухльо с претенции преди 6 години
Съжалявам ако бъркам,но аз не виждам следи от удар по лявата част на автобуса!!! На снимката се вижда само един отворен панел отпред отляво!?!? Странното е,че шофьорът на автобуса казва,че е наблюдавал цялата маневра,но катастрофирал?!?
111
7
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Бе не знам у Франция е пълно с жени шоферки на автобуси в градският транспорт карат си нормално.Проблема на жените е че лесно изпадат в паника.А като изпадне човек в паника прави непремислени действия.
110
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автобусите на тази фирма са като теснолинейки. Един не съм виждал с нормални размери.
109
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук се напълни с "експерти", на които им е платено да изкарат убийцата невинна, а другият шофьор - виновен. Винаги при катастрофа съобщават "Направен е тест и нна двамата водачи за алкохол и упойващи вещества...". До тук чух само, че шофьорът на автобуса е тестван, а за кифлата - нищо. Коя е тя? Защо нито един журналист не попита коя е тя? Кой всъщност е шофирал? Имам съмнения, че друг е карал, а тая му е надувала кавала за повече адреналин.
108
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принцеса Даяна как загина. Бутна я един пумпал в тунела. За капак била без колан .Муцуната на шофьорката толкова ли е страшна, че я криете. . ? Същата кифла некадърница ли е като Дивнето, което едва не утрепа Кристин. . ?
107
3
 
8
 
! Отговори
Евророма преди 6 години
Единият от водачите е направил скандинавски флик. На кого залагате?
106
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този случай мирише на гнило.
105
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е задължително да го изтласка малката кола, тя и не може. Но, ако гумата на автобуса се качи по гумата на колата върху самата кола(беше смачкана отпред в дясно калника и капака най-много) т.е колата се подпъхне под лявата гума на автобуса може да го обърне. Има много снимани катастрофи, качени в Ютуб където малки коли преобръщат така джипове при скорост 20 км/ч.
104
6
 
6
 
! Отговори
до 110 преди 6 години
Утре някой ако те блъсне в в ляво и се озовеш на тротоара и убиеш някой ще се оправдаваш как ти не си бил виновен
103
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До в интервютоМного лесно, но си го представи като рязко завъртане на волана, а не завъртян волан.Винаги при скорост над 100 километра, ако рязко завъртиш волана в едната посока особено на висока кола като камион или автобус, минибус и прочие колелата се вдигат в посоката на завъртане. Въртиж рязко в ляво, вдига леви колела(остава на две десни) и пада в дясно.
102
2
 
15
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Ами ако се наклони на дясно ще завие волана също на дясно и ще падне там където е ако беше завил на ляво сиг щеше да падне на пътя така го виждам аз.А че се бил стреснал и сбъркал колко от вас са го блъскали при 100км и знае как би реагирал ?
101
5
 
23
 
! Отговори
Candy преди 6 години
И мантинела няма, и колани няма, и тия не могат да карат...
100
7
 
5
 
! Отговори
До в интервюто преди 6 години
Как бе пич при завъртян на ляво волан автобусът ще влезе в дясната канавка и ще застане точно по посока на движението??
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
причината е повсеместната липса на сиво вещество