Шофьорът на автобуса убиец още е на "Тракия" – ранен, разпитват го

Потвърждава се версията, че кола го е ударила и той е паднал в канавката
Обновена: 13 апр 2018 16:18 | 13 апр 2018 15:00,
50

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Имало е съприкосновение между колата и автобуса преди той да разбие мантинелата и да влезе в канавката. Най-вероятно двете превозни средства са се ударили странично, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов след ужасяващата катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 10 души, а над 20 бяха ранени.
Още по темата

Към момента 22-ма са настанени в болнични заведения в София. Той потвърди за шестима загинали, чиято самоличност тепърва ще се установява и изрази надежда да няма допълнително загинали хора.

Разбрал за още 4-ма, загинали на път за болницата, но към този момент Маринов не се ангажира с достоверността на информацията.

Няма данни за загинали деца, има едно дете в болница. Няма данни и шофьорите да са употребили алкохол. Извършват се процесуално-следствени дейстия и технически експертизи, които ще установят причината за катастрофата, коментира той.

Има и пътници, които не са пострадали тежко и в момента се разпитват. Психолози от МВР са в готовност да окажат психологическа помощ на пострадалите и първите пристигнали на място служители, стана ясно още от думите на главния секретар на МВР.

МВР оказва съдействие на Министерството на транспорта, което вече събира документи в офиса на превозвача "Юнион Ивкони".

По неофициална информация шофьорът на автобуса все още е на мястото на инцидента. Той също е с травми по тялото и дава своите показания, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22"... 4-*** загинали на път за болницата ..." Аман от неграмотни драскачи!!!!!!!!Най-дълбоки и искрени съболезнования на близките на жертвите в катастрофата!!!
22
2
 
27
 
! Отговори
Марийка Шоферката преди 6 години
Имам една приятелка която ми разказа, че като карала колата си има усещането, че се вози, а не я управлява.
21
21
 
16
 
! Отговори
Ниновица преди 6 години
Боко да дава остаФка.Изби ни.
20
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страшни сте, още няма разследване, но вече е : "Автобусът убиец". И вие сте едни лешояди, само търсите лошите новини
19
6
 
18
 
! Отговори
Xa! преди 6 години
И сега автобусът убиец ще лежи в затвора!!!
18
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали жените все обясняват във форумите колко безопасни шофьори са и как не предизвикват катастрофи? Сега какво стана? Наведнъж 10 човека.
17
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьора е невинен. Търсете жената с реното която се е навряла в автобуса и я питайте какви ги е вършила
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kolanite ne sa sigurnost sa agtobusite ako se sapali i blogirat jvi mogat da isgurat schifiora na avtobusa ne e vinoven kasva po tv maj koito ecsedal sad schofiora tosi koito go e butnal ot strani kade e saschto dchofiora ne e v bolnizata gotkijat moje da ima i satresenie na mosaka kakvo go tadpitvat na schoseto bg rabota ujaana teagedija bog da prosti pokoinite
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието е "леко" тенденциозно при положение, че май май "убиецът" в случая изобщо не е имало нищо общо с автобуса.
14
1
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Айдеее,бунта на машините ли започва,в тези МПС та има водачи?
13
2
 
24
 
! Отговори
гого преди 6 години
това че колата е с номер ЕН не знсчи че шофьорката е плевенчанка, аз пък разбрах че е софиянка взела чужда кола да ходи до пловдив...
12
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гримирането по време на шофирането по магистралата по принцип не е препоръчително.
11
3
 
14
 
! Отговори
сзг преди 6 години
До коментар 2 : колани има във всеки автобус произведен след 2013 г. Включително и в този е имало, друг е въпроса дали някой си ги слага тези колани?!? Щото *** като седи в автобус-иска да му е широко, кой може да го накара да си сложи колан??? Идеята беше да ги въведат задължително за всичко нови автобуси, за да бръкнат в джоба на фирмите!
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая па.тка да не е някоя жена на добре облечен бизнесмен или депутат? Какво я криете милата?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По Тв Европа току що казаха,че една от жертвите е шофьора на автобуса?!?А тук четем,че е ранен и го разпитват. Хм...
8
9
 
9
 
! Отговори
до6 преди 6 години
прованс ти е мозъка, аман от дървени шопи
7
1
 
60
 
! Отговори
dzrg преди 6 години
Алооооооооо, псевдо-*** и списвачи неграмони-махнете това грозно и НЕвярно заглавие!!! Още веднага след инцидента е било ясно, че някаква крава с Рено е ударила автобуса и е причинила смъртта на толкова много невинни хора! В случая заглавието на "материЯла" ви трябва да бъде "Шофьорката на Рено-то УБИЕЦ е здрава и невредима, в момента не я разпитват, а измъчват шофьора на автобуса"!!! Научете се да бъдете журналисти, а не дописници и то неграмотни!! Заслужете си заплатите!!
6
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо автобусът да е "убиец" при положение, че някаква провенсалка с Рено спряно от производство през 60-те години е решила да "маневрира" по магистралата?
5
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като видите колата на провансата ще ви стане ясно, че въпросната трошка не е трябвало да бъде в движение за поне последните 15 години... камо че ли в движение на магистралата изпреварвайки автобуси!
4
5
 
25
 
! Отговори
123 преди 6 години
Значи:1. Жена шофьор е като май.муна с граната.2. Какви са тези мантинели измислени. 3. Имаше 100 изказвания за това колко е нов автобуса и нищо за жертвите. 4. Само на мене ли ми писна от тоталната деградация във всяко отношение в тази държава.