Шофьорът на автобуса убиец още е на "Тракия" – ранен, разпитват го

Потвърждава се версията, че кола го е ударила и той е паднал в канавката
Обновена: 13 апр 2018 16:18 | 13 апр 2018 15:00,
50

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Имало е съприкосновение между колата и автобуса преди той да разбие мантинелата и да влезе в канавката. Най-вероятно двете превозни средства са се ударили странично, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов след ужасяващата катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 10 души, а над 20 бяха ранени.
Още по темата

Към момента 22-ма са настанени в болнични заведения в София. Той потвърди за шестима загинали, чиято самоличност тепърва ще се установява и изрази надежда да няма допълнително загинали хора.

Разбрал за още 4-ма, загинали на път за болницата, но към този момент Маринов не се ангажира с достоверността на информацията.

Няма данни за загинали деца, има едно дете в болница. Няма данни и шофьорите да са употребили алкохол. Извършват се процесуално-следствени дейстия и технически експертизи, които ще установят причината за катастрофата, коментира той.

Има и пътници, които не са пострадали тежко и в момента се разпитват. Психолози от МВР са в готовност да окажат психологическа помощ на пострадалите и първите пристигнали на място служители, стана ясно още от думите на главния секретар на МВР.

МВР оказва съдействие на Министерството на транспорта, което вече събира документи в офиса на превозвача "Юнион Ивкони".

По неофициална информация шофьорът на автобуса все още е на мястото на инцидента. Той също е с травми по тялото и дава своите показания, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази фирма трябва да се затвори моментално.Не че другите са различни,но колко хора уби тая "фирма".цинизъм е тя да работи
42
4
 
10
 
! Отговори
АН преди 6 години
КАТО ЧУЯ УБИЙСТВО ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ МИ Е ЯСНО ,ЧЕ КИФЛАТА САМО ЩЕ СЕ ЛИШИ ОТ УПРАВЛЕНИЕ ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА И ТОВА ЕТОЗИ МОСКОВСКИ НАЛИ ПО ТАЗИ ЛОГИКА СИ ЗАТРИ ДЕТЕТО И БЪРЗАТ ДА ОНЕВИНЯТ ФИРМИ ШОФЬОРИ КИФЛИ И Т Н ДО СЛЕДВАЩИЯ СЛУЧАЙ ,НО ДАНО ДА ЗАСЕГНЕ ТОЗИ ПЪТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ТА ДА ПРОМЕНЯТ ПРОСЛОВУТИЯ ЗАКОНИЗГОРЯХМЕ
41
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега - много хора ще се разсърдят, но на жените не трябва да се дават книжки. Вече поне 50 пъти виждам как жени шофьори не се оглеждат като паркират, не знаят какво е предимство, влизат в друга лента без изобщо да погледнат, че на всичко отгоре и среден пръст показват като им се скараш. Съжалявам, но жените са емоционални създания, в главите им има по десет мисли в минута, те стават за красота, не и за каране на автомобил.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реното на снимката в другата статия ми изглежда съвсем ново. Ако е Рено Колеос, то е от модел 2016-та година, т.е. според някои 20-30 годишно.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БСКъде са бараките в този случай? Това което убива е човешката глупост. Държавните репресии ще доведат единствено до монополизиране на пазара, скок на цените и разбира се любимите корупционни схеми и рекет.
38
0
 
3
 
! Отговори
до Екипа на сайта преди 6 години
11 Статии за едно ПТП , то или крадени Новини от други сайтове или повтарящи се неща , сайта за нищо не става
37
10
 
4
 
! Отговори
БС преди 6 години
До Анонимен 39Да, бараките трябва да се махнат от пътя, но това важи за всички бараки: коли, автобуси и таксите. Не трябва да им се дават лицензи, защото бараките убиват много хора. Разберете го, няма друг начин.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо никой не пита некадърния министър Московски, защо в междуградските автобуси не са задължителни предпазните колани. Те не се ли подчиняват на физичните закони? Ако хората ползваха колани сега ЩЯХА ДА СА ЖИВИ. Защото нямаше да са премазани под автобуса, а щяха да са на седалката си. Министерството на транспорта е главния виновник за жертвите в катастрофата. Също и лобито на автобусните превозвачи, които ревяха колко ще им излезе скъпо да преоборудват таралясниците си - автобуси с колани
35
6
 
0
 
! Отговори
Акция преди 6 години
Свобода за Катя Лерца! Тя е ангел в сравнение с "колежката" си от днес!
34
4
 
5
 
! Отговори
БС преди 6 години
Знаете ли какво е Marshall Law - Военно положение по всички пътища. Смятам, че от това имате нужда в БГ, иначе ще се избиете.
33
7
 
2
 
! Отговори
БС преди 6 години
До Анонимен 29Тези журналисти разбират ли от коли? Аз лично не съм видял снимка на Реното?Между другото, дали шофьора на автобуса е спазвал безопасна дистанция на колата пред него?
32
1
 
23
 
! Отговори
До Московски! преди 6 години
Кога ще задължите фирмите извършващи превоз на хора да поставят видео регистратори? Сега при наличието на такъв, щеше да има една яснота за действията на шофьопа, а не всеки да пише свободни съчиненеия...или така сега ще е по-лесно да се хвърли вината на шофьора, а?
31
2
 
15
 
! Отговори
живеем в ада преди 6 години
Това е тази същата фирма която постави дебе'лите пернишки мутри да им пазят спирките в София и Перник,а шофьорите(мутри) им са по зле и от пернишките ши'шита и всичко това с мълчаливото одобрението на МВР и всички корумпирани институции в държавата!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До reno meganne 1995На мен повече ми прилича на Москвич 408 от 67, джипово изпълнение.
29
5
 
3
 
! Отговори
БС преди 6 години
До reno meganne 1995Тази кола има ли въобще право да стъпва на магистралите?
28
2
 
3
 
! Отговори
Петък 13-ти преди 6 години
Мега гадно!
27
1
 
2
 
! Отговори
reno meganne 1995 преди 6 години
reno meganne 1995
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук много прости човечета - плевенското Рено било барака от 60-те години!? Абе смешници погледнете снимките, това рено е джип Renault Koleos на максимум 2 години.
25
4
 
19
 
! Отговори
ИЗВЪНРЕДНО! МВР преди 6 години
Смятаме, че канавката е виновна. Ще лежи в затвора.
24
5
 
10
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Защо някои бързат да обвинят жената, при положение, че само са чели статиите за тази катастрофа? Като шофьор, всеки трябва да знае, че вниманието му винаги трябва да бъде насочено към пътя( а не да държи телефона с една ръка, само една от многото причини), да спазва нужната дистанция, и при опасност да предприеме нужната за целта маневра! Мисленето при дадено действие трябва да е мигновенно , и понякога е по-добре да удариш опасността пред теб, отколкото да я заобиколиш!!!