Защитават плажа "Болата" от бетонната хватка на строителите

Плажът ще бъде включен в рамките на защитена местност "Степите"
13 апр 2018 09:00, Александър Попов
21

Държавата, в лицето на Министерството на околната среда и водите, се задейства един от най-красивите северни плажове във Варна - "Болата", да не попадне в бетонната хватка на строители. Той ще бъде изключен от границите на резервата "Калиакра" и включен в рамките на защитена местност "Степите", съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Екоминистерството е започнало процедура за намаляване на площта на защитената територия с редица имоти. Общественото обсъждане за промяна на границата на резерват "Калиакра" се проведе във варненската регионална екоинспекция.

Още по темата

Изваждането на имотите е с цел да се осигури тяхната законова защита. С предстоящата промяна резерватът ще получи по-голяма такава.

Включването на "Болата" в защитена местност "Степите" е гаранция, че строителството на плажа ще е забранено, с изключение на малки преместваеми обекти, които да обслужват туристите, увери кметът на Каварна Нина Ставрева и инициатор на промяната.

Общественото обсъждане се проведе без възражения. Жители на село Българево коментираха, че за тях е важно в района да не се допуска строителство.

До месец ще бъде свикано заседание на комисията към екоминистерството, която ще задвижи процедурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
16
 
! Отговори
Слънчев Бряг преди 6 години
газиш до колене във флаери и брошури по улиците, някакви съмнителни те нападат да се снимаш с гущери, маймуни и сурикати, а от двете страни сергии с мазни ромбове. Наистина незабравимо, още не мога да го забравя. Със сигурност в Малага и Кадиз е същото, цивилизация разбираш ли копеуе :)))
13
0
 
17
 
! Отговори
Хах преди 6 години
пъпчиво тийнче, ако не си усетил, то и как да усетиш с недоразвитотото още мозъгче, никой себеуважаващ се българин не стъпва на нашето море от години. Помисли сам защо. Всъщност, най-вероятно е заради такива като тебе надрусани въргалящи се повръщаши по улиците ***. Но, всеки според възможностите си :)))
12
0
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Това хубаво, а какво правим с колите, които паркират по главите на хората? В "степите" разрешено ли е да има паркинг върху пясъка и по вълноломите?
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5 Откога пи.ди.растията ,наркоманията,алкохолизма ,гей ор гиите ,демократичните ценности са цивилизация ?
10
2
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
А в Лас Вегас как е? Духова музика, бинго и плетене на гоблени, може би?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кекс , наркотици , евтин алкохол и балконинг . и за капак хвърлянето на телевизори в басейна .
8
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Слънчев брягГнусен коптор за теб, незабравима ваканция за друг. Като си такъв фанатизиран комплексар, ходи да им обясниш на тълпите млади хора в Слънчев бряг, как там им е гадно, а на дивотия ще им е супер.
7
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АлоооуПенсионерче, ти като искаш ходи си в Гърция на дивотия, мизерия и самоубийствено усамотение, на мен това не харесва. Щом ми даваш за пример Гърция ясен си ми що за посредствен тип си.
6
2
 
8
 
! Отговори
Слънчев бряг преди 6 години
Е един гнусен коптор за колетата по-долу. Със сигурност не желаем това да е лицето ни пред света.
5
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак лошия бетон, толкова е лошо да се строи, толкова е лошо да се развива туризъм, икономика, работни места, благосъстояние и развитие, все супер лоши неща. Да се забранят и да се завърнем към добрите стари времена - пещери, диващина, блягане голи по поляните гонени от гладни вълци, ех какъв прекрасен живот, на кой му трябва тази лоша цивилизация?
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да строят бе, оставете ги. После ще плачат че в България идват само бедни туристи, търсещи евтин алкохол и наркотици! То като не остане друго за какво да идват хората? Слънчев бряг е най-яркияТ пример са това как се унищожава курорт - плаж за 20 хил. души и леглова база за 60 хил. +
3
0
 
25
 
! Отговори
До долния преди 6 години
Журналята алооо, плажа се НЕ е във Варна, а до Каварна, по скоро село Българево и нос Калиакра.То не били компютри, а били компоти...
2
1
 
26
 
! Отговори
Think преди 6 години
Северни плажове във ВАРНА ?Алоо, редакцията , географията ви се губи май нещо. Че е на север от Варна е вярно, но е на едни 50-60 км от нея. Виж КАВАРНА , Шабла е друг въпрос.Но... всичко е точно !
1
0
 
13
 
! Отговори
Бай Брадър преди 6 години
От единия крачол на Вальо ЦУЦИТО в другия.....