България скърби! Ден на траур за жертвите от ада на "Тракия"

В автобусната катастрофа загинаха шест души, 23 бяха ранени
14 апр 2018 08:20,
16
България скърби! Ден на траур за жертвите от ада на "Тракия"
Снимка: архив, Булфото

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия". 

На фаталния петък 13-и пътнически автобус на фирма "Юнион Ивкони", пътуващ от Бургас за София се преобърна. При инцидента загинаха 6 души, а 23, сред които и дете, бяха ранени. Повече от 14 линейки извозиха ранените до 6 столични столични болници.

Още по темата

В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции днес ще бъдат свалени наполовина.

Причината за тежкия инцидент е съприкосновение "между два леки автомобила и автобуса", твърдят разследващите.

До момента е установено, че автобусът има удостоверение за техническа изправност, а техническият преглед е от 6 февруари 2018 година.

Екипът на ИА "Автомобилна администрация", който е изпратен в компанията, е констатирал, че автобусът има валиден пътен лист с двама водачи записани за маршрута, единият, от които е управлявал по време на инцидента. Той има валидни карти за квалификация и за психологическа годност, както и валидна дигитална карта, в която се записва работното време на водача.

По думите на регионалния министър Николай Нанков пътната инфраструктура не е причина за инцидента на "Тракия", като анализ на характеристиките на участъка на катастрофата е показал, че той е в добро състояние от гледна точка на асфалтово покритие, маркировка и мантинели.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със страхотните пътища
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съболезнования на близките на тези невинни жертви. А относно управляващите - до 3 дни всичко ще бъде забранено. Докога господа управляващи???
8
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С жалките гербаджии - Борисов, Московски и Павлова, които са пряко отговорни за смъртта на тези хора, къде пак се скриха.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мир на праха на починалите и съболезнования на техните роднини и близки.
6
2
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Хората идът и пият това е положението....а иначе намаляваме бавно неусетно почти...нямаме нужда от ракети томахоук....
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е лицемерие !Това е съпричастност към жертвите на инцидент !Това е уважение към тези невинни хора !Това е свое рода акцентиране върху проблем !Не е лицемерие !
4
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с това лицемерие.Само за миналата година са умрели 110 хиляди човека в България.Пък за тях няма национален траур.Единствено близките и приятелите им скърбят искрено.
3
8
 
13
 
! Отговори
Бати Злати преди 6 години
Обявяването на"Ден за национален траур" за мен винаги е било преиграване.Когато не е имало средства за масово осведомяване как хората са разбирали, че само на няколко десетки километра са загинали хора...ТРАУРЪТ и ГОЛЯМАТА МЪКА, СКРЪБТА и БОЛКАТА са за СЕМЕЙСТВАТА и БЛИЗКИТЕ на загиналите.. не занякой друг.. Другото е лицемерие...
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много интересно защо понякога когато умрат 4-5 човека обявяват траур а друг път-не.Да не е щото рейсът е на някаква турска фирма,пък друг път като умрат българи не е толкова от значение?
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятни експерти. За двадесет и четири часа, папуняците установили, че автобуса има преглед и УТГ. С този нещастен случай, ще се пенсионират поне сто петдесет стресирани некадърника.