Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка

От две години обаче отново е правоспособен водач
14 апр 2018 09:30,
284
Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка
Снимка: БТА

Задържана е шофьорката на лекия автомобил, който участваше в тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

Още по темата

По информация на Нова телевизия 29-годишната шофьорка на автомобила Цвета Таскова е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години обаче отново е правоспособен водач.

След инцидента пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели.

Шофьорката е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията, днес прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

Вчера шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. По думите му автобусът се вдигнал на дясната си страна и се е преобърнал в канавката.

В шок била и водачката на колата, която се ударила в автобуса.

"Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа тогава шофьорът.

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
35
 
! Отговори
Един Българин преди 6 години
... Изключително ниска култура и липса на елементарно възпитание както при каране на кола ... така й в живота! ... Ето затова са ставали , стават и ще стават още тежки катастрофи , като вчерашната с отнемането на толкова много човешки невинни животи ... :-( А като добавим и чувството за безнаказаност и бруталната безпардонност на повечето водачи на МПС в България ... се получава точно това от вчера ! :-( ... На никой в това подобие на "Държава" НЕ му пука за нищо и го раздава "голям тарикат"!
8
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама сериозно, как една лека кола ще избута автобус??? това и в холивуд го няма, не я защитавам, сигурно се е разсеяла, да, ама не ми се вярва само тя да е виновна, как лека кола-рено някакво мъничко, избутва пътнически автобус? няма как, има елементарни закони на физиката. По-скоро шофьорът я е и видял, и е извил волана, за да я избегне, и така той е изгубил контрол
7
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости жертвите! Дано ранените се възстановят и не останат инвалиди за цял живот.
6
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от кифли на коли! Изпреварва рейс, който кара с 95 км/ч, намалява звука на касетофона,...може би с другата ръка си слага червило...Щура работа!
5
3
 
48
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Пак вижте тук там изтеклите снимки от катактрофата. Направо се е завряла с предницата на Реното пред предво лява гума на автобуса.Вижте ламарините на автобуса пред гумата, вижте как е смачкано реното, като гумата на автобуса направо е минала отгоре му...На мястото на полицаите бих проверил какво е правела с телефона си през това време, версията за касетофон ми се струва несериозна. Вероятно е чатила, докато изпреварва, и не си е гледала пътя.Чия ...е, че я защитават от сега?
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално-те по улицата не могат да вървят без да се бутат ръгат настъпват спъват и засичат кво остава като се натовари на каруцата и тръгне да шофира.Просто има такива хора обичат да се търкат един в друг или да се блъскат.Сигурно е някакво медицинско състояние.
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййй.....жалка и тъжна история !Ами като не си сигурна,кретай бавно там,все ще стигнеш,магистрала е....няма да направиш тапа...Самоувереността е полезна само в умерени граници !Сега ще й тежи цял живот на това момиче ,сама си го съсипаХорицата от автобуса няма да се върнат,бог да ги прости,но дано поне тяхната кончина е повод за размисъл на други рискови шифьори ,преди да тръгнат сами на път
2
4
 
37
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
По-добре да не бяха й я връщали.Днес нямаше да има ден на траур и толкова погубени живота.
1
3
 
37
 
! Отговори
самоуверена овца преди 6 години
Вчера като писах, че тая е за ..... веднага наскочиха разни пуевенски дисове да я защитават.