Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка

От две години обаче отново е правоспособен водач
14 апр 2018 09:30,
284
Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка
Снимка: БТА

Задържана е шофьорката на лекия автомобил, който участваше в тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

Още по темата

По информация на Нова телевизия 29-годишната шофьорка на автомобила Цвета Таскова е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години обаче отново е правоспособен водач.

След инцидента пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели.

Шофьорката е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията, днес прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

Вчера шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. По думите му автобусът се вдигнал на дясната си страна и се е преобърнал в канавката.

В шок била и водачката на колата, която се ударила в автобуса.

"Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа тогава шофьорът.

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 210При скорост 90 км/ч ако навиеш пълен волан независимо от посоката ще се обърнеш, просто в случая, нищо да не е правил е щяло да бъде 100 пъти по добре, просто нищо не е трябвало да прави евентуално с много плавни движения на волана и пускане на газта, ама тоя се е шашпнал и почнал да въри геврека като дете на количка и сега незнае каква глупост да измили та да се оправдае, кой знае от къде си е купил дипломата и книжката и сред нас има такива тъмни субекти, дето даже и товара не си разпр
208
4
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Това, което се е случило на това момиче е не по-малка трагедия. Дали заради радиото, вайбъра или друга причина, това се е случвало на много от нас. Просто много лош късмет. Това момиче е можело и да излъже например, че и е прилошало, както често се случва. Но не. Лично за мен това говори много. Най-вероятно болката и вината, с която ще живее от този момент ще бъдат по- тежки и от смъртта.
207
0
 
5
 
! Отговори
До Тираджия преди 6 години
Искам да те питам като професионалист.При този случай ако шофьора в момента на сблъсъка ,виждайки че автобуса се накланя на дясно ,ако беше дал пълен десен и беше излязъл от пътя .Щеше ли да предотврати преобръщането.Все пак от снимките ясно се вижда че терена е чист.Няма дървета или други препятствия.
206
1
 
5
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
До 33кажи ми само един начин, при който това може да се случи. аз знам един, при който водача на автобуса си е купил диплома и после шофьорска книжка и въобще не е наясно накъде трябва да завърти волана, кога се вдигне от лявата страна
205
4
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Фирмата превозвач ще заплати обезщетение на загиналите и ранените защото билета е застраховка.Във съда ще се чудят кое е виновен шофьора или жената.И двамата имат вина но според мен тя незначителна за шофьора и малко по голяма за жената и ще квалифицират случая като нещастен случай.Никой от двамата няма да лежи и няма да плащат и кръвнина защото застрахователите ще се заемат с това.
204
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 193още по неадекватно е обяснението му че в тая ситуация е навил ляв волан ........Опааа ето гъде е заровено кучето. При движение на висока скорост , и ляв завой, накъде действа центробежната сила , която се опитва "да изхвърли" пътниците? Точно така - надясно!! Ето защо центробежната сила го е "повдигнала" на дясната страна, при което леката кола "се пъха" под гумата му, и това окончателно води до загуба на равновесие на автобуса и преобръщане!Шофьора е виновен!!
203
3
 
4
 
! Отговори
33 преди 6 години
До Тираджия. Хайде, бе. Кой те пуска да караш ТИР. Има толкова начини това да се случи. За по-лесно провери видеозаписи в социалните мрежи, а ако познаваш истински експерт, помоли го да те осведоми за възможностите това да се случи. Много пък си категоричен да му се невиди. А и примерът ти няма нищо общо с вчерашната катастрофа.
202
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз смятам, че трябва да се докаже неадекватната реакция на шофьора, да се каже колко години има реален стаж на категория D и да се отнеме лиценза на Ивконито, а нейните линии да се поемат от Биомет!
201
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега писаха,че има и втора кола,под автобуса.Ако това е вярно,защо крият фактите?
200
7
 
9
 
! Отговори
... преди 6 години
А за дамата врязала се в автобуса категорично смятам, че тя е причина за смъртта и страданията на починалите и пострадалите от автобуса хора. Ако не беше действала по този необясним за водач на автомобил начин,това нямаше да се случи. Аз смятам,че тя трябва да получи най-тежкото наказание за смърт по непредпазливост на толкова хора. И ние българите трябва да се научим да носим отговорност.Тази престъпна небрежност излиза извън всякакви граници и останалите не се чувстваме спокойни.
199
1
 
11
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
..... няма мантинела но отводнителната канавка е прекалено близо до авариината лента, което е абсолютно безумие. Имал съм случай в Холания когато друг камион ме изпреварва в следствие на силен страничен вятър той да се удари странично в мене, но това не предизвика обръщане, точно обратно камиона който ме изпреварваше не се обърна защото беше "подпран" от моя, та мисълта мие че няма как да се получи ситуацият която ни обяснява шофьора на автобуса, който за мен е абсолютен неадекват
198
2
 
5
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
защо разследващите катастрофата не ходят да си пият кафето?И без това,днес е събота,почивен ден?!Ами,като чета коментарите по-долу,на големите разбирачи,виждам,че случаят е изяснен,всичко е ясно,като бял ден,както и по-много други теми и проблеми от деня!?Направо на девойката и шофьора на автобуса да им четат присъдите-смърт чрез обесване,няма какво да чакат до понеделник,толкова елементарен случай,разрешн от читателите,от разстояние,за по-малко от 24 часа,а следователите и прокурорите чакат?!?!
197
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, това за предните колела е изключително важно, защото за тая фирма Юнион Ивкони се знае, че никой не иска да им работи в мизерните условия и затова наемат неопитни шофьори, които реагират така както биьа реагирали, ако си караха техния голф. Най-вероятно тоя шофьор едва ли има повече от 5 години стаж с големи машини и не знае, че няма рефлекс да не върти волана като на лека кола при подобни ситуации
196
1
 
5
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
... не е нормално в такава ситация пътниците да изпадат през прозорците и да бъдат премазвани от автобуса, прозорците на автобусите са относително здрави и трудно би се получило ситуаци, в която човек да се удари в тях и да излети през тях, в повечето случаи противодействат и задържат пътниците в автобуса ,тук е добре разлседващите да проверят дали не са подменяни на автобуса страничните съкла с някой не особенно подходящи, и накрая направи ми впечатление че там няма мантинела и в същото време..
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да скърбите за жертвите на ужасната катастрофа, вие сте седнали да гледате накъде били завъртени гумите! Надявах се в коментарите да видя съпричастност... И да разсъждавате кой е виновен и кой не по новинарските сайтове, никой от властите няма да седне да се занимава с разсъжденията ви. Съболезнования за жертвите и семействата им! Подобно нещо се случи и в моето семейство, не знаете какво е!
194
3
 
9
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
....... от снимките ясно се виджа че предните колела са навити на дясно и то доста сериозно, ако той е навил ляв волан както ни обяснява при вдигната лява страна, то автобуса щеше да се обърне на дясната си страна, но щеше да се намира някъде по средата на лявото платно до разделителната мантинела, категоричен съм че тоя шофер въобще незнае какво говори и се опитва с абсолютни глупости да прехвърли отговорноста от неадекватната си реакция към момичето, друго много важно, не е нормално в .......
193
1
 
5
 
! Отговори
... преди 6 години
Анонимен пита дали има дума "шофьорка" в българския език. Аз смятам, че не само няма такава дума, а и, че думата "шофьор" в българския по принцип е лишена от смисъл и съдържание поне по повод на нас българите. Защото ние масово не умеем да шофираме, а шофирайки не осъзнаваме отговорността, която носим. Гледам какво става на около ми и се ужасявам - един си заврял пръста в носа и ръката и вниманието му са заети със съдържимото там, друг криволичи и говори по телефона държейки го отново с ръка ...
192
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То се казва, че не трябва да се отвлича вниманието за секунда, ама... "шум в гумите", музики-чалги на макс, чатчета по телефони, простотии кви ли не.Ало, кормуването е не е ..ка. Тва е машина много сериозна. Иска се максимална концентрация и изправен автомобил.
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, ако е навил ляв волан, тогава защо гумите му сочат завой надясно??? При това остър завой надясно, да не кажа даже обратен завой?
190
4
 
8
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
Вижте сега гледах обясненията на шофьира, рагледах и снимките от катастрофата, и това което мога да кажа че абсолютно виновния за смърта на хората е шофьора на автобуса, просто от една безобидна ситуация е реагирал панически и неадекватно с което е причинил смърта на хората, 1-во не е възможно лека кола да те задере отляво по средата на автобуса и той да се наклони на дясно, оставйки да се движи на двте десни колела, още по неадекватно е обяснението му че в тая ситуация е навил ляв волан ......