Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка

От две години обаче отново е правоспособен водач
14 апр 2018 09:30,
284
Шофьорката, ударила автобуса на "Тракия" - с отнемана книжка
Снимка: БТА

Задържана е шофьорката на лекия автомобил, който участваше в тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

Още по темата

По информация на Нова телевизия 29-годишната шофьорка на автомобила Цвета Таскова е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години обаче отново е правоспособен водач.

След инцидента пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели.

Шофьорката е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията, днес прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

Вчера шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. По думите му автобусът се вдигнал на дясната си страна и се е преобърнал в канавката.

В шок била и водачката на колата, която се ударила в автобуса.

"Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа тогава шофьорът.

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
9
 
! Отговори
Данчита преди 6 години
До 164:Много си заблуден,че жените не стават за шофьори...ела в Германия и се поогледай ,че много голям процент точно жени шофират и то доста добри от всякаква възраст.Не мисли,че вчерашният инцидент е защото е карала жена...това можеше да е всеки на нейното място жалко за жертвите и техните семейства.
168
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие лудили сте как КОЛА ще обърне цял автобус все едно мравка да обърне слон шофьора е истарвал управлението това е истината
167
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова премиерът Борисов много правилно повдигна въпросът за забрана за движение такива 15 годишни таратайки..Стара таратайка, обръща чисто нов тежък автобус? Приказки под шипковият храст ..
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 166,морал, човечност,ето ви причините за фалита на обществото..рибката от къде се вмирисваше?фалита кой осигури почва за да го има? някои мечтаят за "наемна" армия? моля???
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крият и тази *** и Дивнето. Две виновни самозабравили се .
164
1
 
0
 
! Отговори
Том преди 6 години
До Анонименако прочетете пише как се казва ...
163
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свидетел казва, че много коли са просто задминали мястото на инцидента ,морал, човечност,ето ви причините за фалита на обществото и в частност на ежедневните катастрофи, защото и сам да е българина ,на пътя ,ще намери какво да му пречи,я дърво,я мантинела ,а после някой виновен
162
0
 
2
 
! Отговори
do 157 преди 6 години
Че ти така половината кола си караш в канавката бе хахаха
161
11
 
9
 
! Отговори
Тошибиян преди 6 години
Сега още ли мислите че забраната в саудитска арабия да шофират женските е средновековна отживелица и диващина и изостаналост?
160
0
 
12
 
! Отговори
Брънка преди 6 години
"...чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума"Ами трябва на шофьорските изпити да има тест на координацията - Ако кандидатът не може да движи ръцете и главата си независимост, незабавно да бъде обявен за киборг с лимитирани възможности и да не му се разрешава да излиза от дома си.
159
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименне старите коли са опасни , а русите жени шовьорки
158
0
 
15
 
! Отговори
Б. преди 6 години
Е, как се е обърнала, за да намали радиото? Радиото се намира пред нея и е с голям бутон, който можеш да намериш, без да гледаш надолу. Какви са тия нелепи извинения? И как точно преди катастрофата се е появил онзи странен шум? Тая сега пред съда ще пледира невинност, защото автомобилът уж се повредил. Предвиждам няколко годинки условно.
157
0
 
18
 
! Отговори
блондински работи преди 6 години
Изпреварва автобус движещ се с 93 км/ч, в този момент чува шум и ....излиза да види какво шуми ..
156
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо разни специалистии и вещи лица започнаха да го усукват..... Как се казва шофьорката, къде работи, на колко години е и чия щерка или съприга е? Много го усукват....
155
6
 
5
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
Ако шофьора на автобуса във вечерта преди инцидента ,ако и бил изпил 3 ракииповече е щял да закъснее за работа с около 20-25 минути .Което ще рече че автобуса е щял да отпатува със зякъснение от Сливен и така щели да се разчинат със злополучното Рено!!!
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога ни учеха по половин година да шофираме,сега им дават книжки ей така и пестят от часове за практика!Баща ми,когато ме подготвяше за курса също ми обясняваше доста неща в практиката,като например - да се кара така в лентата,че винаги да има място за трета кола между две срещуположно движещи се коли.
153
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова премиерът Борисов много правилно повдигна въпросът за забрана за движение такива 15 годишни таратайки. Старите коли са опасни за всички по пътищата. Старите коли не спират добре при инцидент, палят се и са антиекологични.Не случайно на Запад на 10 тата година още ги изхвърлят.
152
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До hahaРазбирачи много тука баце.Е кАжи си и ти "експертното" мнение ... само да не е окрасено в някакъв цвят...
151
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето тази трябва да я хванат и разпитат добре!
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хмммТова каквато простотия има в тая държава мисля че никъде по света го няма..Може да си сигурен, че простотията е в пъти повече ...