За 6-те жертви на "Тракия": Шофьорката на реното – в ареста с обвинение!

Колата й била изправна, но тя имала провинения с алкохол преди години
14 апр 2018 19:37,
74
За 6-те жертви на "Тракия": Шофьорката на реното – в ареста с обвинение!
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорката на реното, влазло в съприкосновение с катастрофиралия вчера на магистрала "Тракия" автобус, е задържана. Повдигнато й е обвинение за причиняване на пътно произшествие, при което са загинали шест души.

Тежкият инцидент стана вчера на обяд край Вакарел.

Жената е задържана за 72 часа, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов.

В понеделник ще бъде внесено искане за постоянна мярка пред Софийския окръжен съд, добави той, цитиран от БТА.

Разследващите са извършили техническа експертиза на нейния автомобил и от нея е ясно, че колата няма техническа неизправност.

Още по темата

"След като няма техническа повреда на автомобила, приемам, че е бил изправен и пътнотраспортното произшествие се дължи на нейни субективни действия", каза още наблюдаващият прокурор.

Той съобщи, че жената е на 29 години от Плевен. Преди две години тя е засечена в тежко провинение, свързано с употреба на алкохол. Шофьорът на автобуса също има провинения, но по-леки.

Шофьорката вече е разпитана. Спътникът й също е разпитан и е освободен.

Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни. Не е установена и употреба на наркотици.

Багажът в автобуса е бил разпределен равномерно, пътниците също. Взети са мерки багажът на пътниците да бъде запазен и да бъде върнат след потърсване и доказване на правото на собственост.

Разследващият прокурор коментира, че е възможно при удара да е ударена предна лява гума на автобуса. Така рейсът се е завъртял и е отишъл в канавката, независимо какво е искал да направи водачът му.

"Възможни са много хипотези, този удар може и да не е толкова лек, това ще покаже автотехническата експертиза на автобуса", добави той. Засега няма хипотеза за друг участник в пътния инцидент, възможно е да излезе, но най-вероятно няма, коментира  оше Ангелов.

Няколко часа е продължил огледът на мястото на произшествието. Разпитани са 26 свидетели, като бройката може да е нараснала, тъй като разследващи обикалят всички болници, в които са настанени пострадали от катастрофата.

Наблюдаващият прокурор призова гражданите - преки очевидци на инцидента, да се обадят с информация на телефон 0886 88 25 31. Това е дежурен телефон, по всяко време може да ми се звъни, добави той.

Иззет е огромен обем документация от фирмата-превозвач, свързана с досието на автобуса от момента на закупуването му. Автобусът е нов, може би на година и няколко месеца, каза Ангелов. Иззета е и документация, свързана с водача - трудов договор, график за дежурства, длъжностна характеристика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и мравка може да влезе в съприкосновение със слон,но само неадекватните действия на слона(шофьора в случая) могат да го катурнат в канавката.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен_777Е то ако е ударила гумата, както най-вероятно е станало, няма как да има следи.
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
Видях снимки на автобуса, видя го и във видео-репотраж... след от удар или даже одраскване не си личат по лявата и, и задна част на автобуса...Мирише на прикриване на истината ?!
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жената все едно танк е каралата че обърнала автобуса в канавката.Неадекватните действия на 33 годишния шофьор са причината за катастрофата.Кой знае къде е блял по "пейзажа"или по шофьорката.Има ли квалификация за професионален шофьор?Стаж?
61
2
 
6
 
! Отговори
До Аз преди 6 години
Кой е виновен за липсата на държавата?? Хайде сега си отговори сам и всичките дето мрънкат тука, едни Гърци са готови да сринат държавата само защото не са им увеличили пенсиите и заплатите, а тука е по-зле от разграден двор ама всички знаят да лаят по форумите, активност 0.
60
6
 
14
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
толкоз мощна фирма не е на случаен човек ! при 6 убити и 20 ранени трябва да плащат Много - е да ,ама Не - Няма да плащат !Има една жена дето Одрала автобуса и тя ще опере пешкира.Не Не Нема такава държава !
59
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьорът на автобуса категорично е виновен за смъртта на пътниците.Не може при такова леко съприкосновение да загубиш контрол върху превозното средство.Обществото беше настроено от медиите срещу жената от реното,защото тя в паниката се призна за виновна.Ами ако автобусът леко е навил на ляво и от това е забърсал колата после се е стреснал и рязко е врътнал волана.И как това рено с пвц калници те изхвърли през две ленти и те обърна бе мишок сливенски.
58
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Проблема е един-единствен, липса на ДЪРЖАВА!
57
9
 
19
 
! Отговори
Лари преди 6 години
Откога стана възможно да те задържат въз основа на хипотези от страна на прокурора?! Без да е завършила експертизата без нищо.Наистина, у нас е най-лошо с теб да се заеме честният и неподкупен български съд.Особено когато трябва да оправдаят фирмата на някой депутат - пък бил той и бивш.
56
14
 
16
 
! Отговори
ивкони-убийци преди 6 години
Убийците са от въпросната фирма. Как пък все така се случва че техните автобуси правят ПТП. Всеки, който е пътувал с тях, знае че са мошеници, но явно са с протекции на високо ниво.
55
8
 
15
 
! Отговори
Истанбулец преди 6 години
Е, ай стига сега. Това е жена. Кога пък жените са били виновни за каквото и да било? Жените винаги са невинни!
54
6
 
16
 
! Отговори
Гана преди 6 години
Със сигурност болшинството от жените не разбират,че задкормилнито устройство хептен се прецаква,ако не стискат с две ръце волана и никакви други дейности.. включително и дъвчене на дъвка са забранени..Съмняваме ме обаче,че автобусният шофьор не е държал здраво волана и при удара това е фатално
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме се паникьосали като останалите,включително и мъжете се бяха паникьосали, целия автобус щеше да е в пропастта.
52
10
 
32
 
! Отговори
Митак преди 6 години
Явно ОПГ Герб за пореден път си намери изкупителна жертва.Собственика на Юнион Ивкони е шеф на транспортната комисия във феодоалният БГ парламент.
51
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаехме как да отворим вратата,когато най-накрая намерихме гадния зелен бутон и вратата се отвори(през цялото време си говорехме и координирахме действията),а когато вратата се отвори,първи изхвърчаха мъжете,избутвайки жените назад,автобусът отново започна да се хлъзга леко и едно от момичетата падна и попадна под гумата на автобуса,пак ние го издърпахме в последния момент,но пострада леко.
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хоши Мин 2Тук някой каза,че жените се паникьосвали,не е вярно или поне не всички.Преди много години аз и още едно момиче спасихме пълен автобус с хора.Автобуса беше оставен от шофора за малко,на силен наклон,на силно заснежен път,а от едната страна беше пропаст(на Пампорово).Автобуса започна да се хлъзга към пропастта.Тя завъртя волана,а аз натиснах спирачките с ръце(почти на челна стойка) и опряхме автобуса на една скала,обратната страна на пропастта.Не знаехме как да отворим вратата,когато
49
7
 
25
 
! Отговори
От София съм преди 6 години
До цял Плевен дращи тукНо не знам дали това ме прави по-велик. Но на Тракия са ме засичали коли притиснати отзад от луксизни коли, които непременно искат да карат с по-голяма скорост от разрешената. И са ме притискали такива коли. Та не бих се очудил и с тази жена да е било така.
48
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял плевен цъка минуси . Молете се като карате такова камикадзе да не ви изкочи на пътя и да си гледа джиесемчето тогава да ви видя потрошени. Цъкайте минуси. Оная куч..ка ще гние в затвора.
47
12
 
23
 
! Отговори
цял Плевен дращи тук преди 6 години
До А зад нея 46Аре стига с опитите да оправдаете тая тлъста самонадеяна пейзанка! По улиците се бутат да те изблъскат, в София ръгат с лакти да се предредят, по глави стъпват, стига на тях да им е добре. Селски манталитет!Обзалагам се, че би избягала от местопроизшествието, ако можеше...
46
12
 
9
 
! Отговори
Хоши Мин 2 преди 6 години
.. добре , че жената стояща на първи ред отдясно го забеляза и скочи, зграбчи го за рамото, та натисна и спирачките от рефлекс, и не заора полето...... ужас! За пушенето на цигари и чалгата, мисля, че не е излишно да ви казвам... Спомням си, как веднъж във Виена на главната автогара, автобусът им най-нагло се опита да завие и изпревари на стоянаката един друг...и блокира кръстовището и направи задръстване. След 3 минути се появиха полицаи- дай документи, дай книжкаи... 150 евро глоба..