Баща на 10 деца е сред загиналите от буса на "Тракия"

44-годишната му съпруга е с опасност за живота
Обновена: 15 апр 2018 19:45 | 15 апр 2018 19:45,
45
Баща на 10 деца е сред загиналите от буса на "Тракия"
Снимка: БТА

Жена на 44 г. от катастрофиралия бус на АМ "Тракия" край ямболското село Воденичане, при който загинаха двама души, а 7 бяха ранени, е с опасност за живота и е настанена в неврохирургията на бургаската болница. В тежко състояние е и младо момче от с. Хаджидимитрово, за където са пътували пътниците след бране на лавандула в Бургаско. Всички били наемници на шофьора, който им плащал по 17 лв. на ден.

Още по темата

Жената била приета първоначално в ямболската болница "Свети Пантелеймон", но заради тежкото си състояние се наложило да бъде преместена в Бургас още същата вечер. Султана К. е със счупени гръбначни и гръдни прешлени, получила и шийна трамва като от камшичен удар.

"Може да се каже, че е с опасност за живота. Първо я стабилизирахме и утре ще ѝ бъде направена операция", заяви пред "24 часа" шефът на "Неврохирургия" в УМБЛ Бургас д-р Николай Недев. В противен случай имало опасност да остане траен инвалид.

Жената е с най-сериозни травми от петимата ранени с микробуса, които бяха настанени в болниците в Ямбол и Сливен. Според запознати съпругът ѝ е сред загиналите при катастрофата. По непотвърдени данни те имали 10 деца.

В реанимация на ямболската болница от катастрофата е прието и 14-годишно момче с огромна рана на главата, която отключила гърчове и лекарите се борят за живота му. То пътувало с майка си, която също е ранена, но без опасност за живота.

Според шефа на Спешното отделение д-р Валентин Вълчев останалите трима били в стабилно състояние, извън опасност за живота.

Междувременно се разбра, че шестата жертва на автобуса, катастрофирал край Вакарел, е от айтоското село Черноград. 50-годишната Фатмегюл Шериф е осмият пътник, качил се от Айтос за София във фаталния петък. Жената пътувала за летището, за да хване самолет за Франция и да гостува на дъщеря си.

От общината в Айтос поднесоха съболезнования на близките на загиналата и обещаха да подпомогнат семейството ѝ в трудния момент. Сред пътниците в автобуса имало и студент от Айтос, но той се отървал с по-леки травми на ръцете и бил опериран в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Sto nema patna karta na miastoto. Nemate li bg karti na shossetata?! Decata v koia cherkva ili djamia sa sega?!
4
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 са. Най-малкото е на 3 г. Да си вземат поука онези, които при всеки удобен случай гракват срещу българките, които раждат на 40 г. или малко над 40г. От онзи етнос раждат, докато могат. Разликата е там, че българката се стреми да създаде поне минимални условия за отглеждане на дете и чак тогава го създава или пък чака *** да спре да се назлъндисва и да благоволи да създаде семейство.
3
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно са изобщо не е ясен, има и български семейства с 10деца. Името на жената се среща по тези края у много българки. Но в края на краищата, какъвто и да е етноса, 10 деца остават полу или кръгли сираци
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези поне са работели.
1
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Етноса се подразбира