Баща на 10 деца е сред загиналите от буса на "Тракия"

44-годишната му съпруга е с опасност за живота
Обновена: 15 апр 2018 19:45 | 15 апр 2018 19:45,
45
Баща на 10 деца е сред загиналите от буса на "Тракия"
Снимка: БТА

Жена на 44 г. от катастрофиралия бус на АМ "Тракия" край ямболското село Воденичане, при който загинаха двама души, а 7 бяха ранени, е с опасност за живота и е настанена в неврохирургията на бургаската болница. В тежко състояние е и младо момче от с. Хаджидимитрово, за където са пътували пътниците след бране на лавандула в Бургаско. Всички били наемници на шофьора, който им плащал по 17 лв. на ден.

Още по темата

Жената била приета първоначално в ямболската болница "Свети Пантелеймон", но заради тежкото си състояние се наложило да бъде преместена в Бургас още същата вечер. Султана К. е със счупени гръбначни и гръдни прешлени, получила и шийна трамва като от камшичен удар.

"Може да се каже, че е с опасност за живота. Първо я стабилизирахме и утре ще ѝ бъде направена операция", заяви пред "24 часа" шефът на "Неврохирургия" в УМБЛ Бургас д-р Николай Недев. В противен случай имало опасност да остане траен инвалид.

Жената е с най-сериозни травми от петимата ранени с микробуса, които бяха настанени в болниците в Ямбол и Сливен. Според запознати съпругът ѝ е сред загиналите при катастрофата. По непотвърдени данни те имали 10 деца.

В реанимация на ямболската болница от катастрофата е прието и 14-годишно момче с огромна рана на главата, която отключила гърчове и лекарите се борят за живота му. То пътувало с майка си, която също е ранена, но без опасност за живота.

Според шефа на Спешното отделение д-р Валентин Вълчев останалите трима били в стабилно състояние, извън опасност за живота.

Междувременно се разбра, че шестата жертва на автобуса, катастрофирал край Вакарел, е от айтоското село Черноград. 50-годишната Фатмегюл Шериф е осмият пътник, качил се от Айтос за София във фаталния петък. Жената пътувала за летището, за да хване самолет за Франция и да гостува на дъщеря си.

От общината в Айтос поднесоха съболезнования на близките на загиналата и обещаха да подпомогнат семейството ѝ в трудния момент. Сред пътниците в автобуса имало и студент от Айтос, но той се отървал с по-леки травми на ръцете и бил опериран в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
става вьпрос за роми които са брали билки в бугаско за по 17 лв на ден шофьорьт на буса е и наемател на работниците
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземете поука, хората с надници от 17лв и успяват да живеят и да имат 10 деца , а моите познати с по 800-900 лв , двама работещи родители и като се почнат едни сметки, които завършват с : "Добре са бабите да помагат"
23
2
 
3
 
! Отговори
Курти преди 6 години
500 г са тунинговали майките Сега ние тунинговаме подобряваме техния фон майките и бащите (*** )
22
0
 
7
 
! Отговори
шаш преди 6 години
Колкото и " султански" да звучи , Султана е българско име. Още миналия век Д. Талев овековечава името с героинята си в романа "Железният светилник" . По същество - ние се погубваме сами, освен , че и наложения ни геноцид помага в топенето ни , като нация.В случая липсата на орган , който да следи за законите е в основата на катастрофите.
21
0
 
7
 
! Отговори
Ботанист преди 6 години
Ей, тук журналята сте големи...лавандули....
20
4
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Права си-не е по-християнски! Съскаме като пепелянки и се топим по-бързо от тях.И сигурно има защо...
19
6
 
2
 
! Отговори
Извоз Работников преди 6 години
До ГоостБъгарете за 17 лева надница ходят статисти за 2 часа.Тук се разчита на количествени натрупвания-10 деца и двама родителя прави 5 хилки месечно.Е виж оная с дъщерята във Франция е горда-ЕС предпочита нечернобелите-най-големия чуждестранен инвеститор за BG.Ми то така е-на моулузина какво да му се случи-късо съединение на копутъра!Море бераче лавандулу,ялате у Софето та да си починете(там с кола за 2 бона си одиш на работа) и поглезите.Е деца да праите,време нема-кредит чека...!
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Султана е типично българско име. Но да го знаеш е нужно да си прочел поне "Железният светилник"
17
2
 
17
 
! Отговори
до б*клука по долу преди 6 години
Мен ме е яд , че хората работят за по 17лв/ден и продължават да си стоят по градчета и села , а горди *** като теб човек убиват за едно парко-място в София и бягат от родните си места като от чумата.
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета и не вярвам как излобяхте толкова бе хора , срам ме е че съм българка заради хора като вас , пред смъртта всички сме равни.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кошмар!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
17 лв без осигуровки.....
13
2
 
6
 
! Отговори
Tъпи преди 6 години
Новата НЕКАЧЕСТВЕНА дясна лента на магистрала Тракия е убиец .!40 км в час е много .Също и журналистите да проучват внимателно приказките от селските пекй на бабини клюки .
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всички били наемници на шофьора, който им плащал по 17 лв. на ден." - пак се изложихте. Уж журналисти пък... я по-добре напишете статия от сорта на "топ 3 на зодиите които..." така поне не си личи колко сте некомпетентни
11
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бране на лавандула????Пак не сте в час нещо, лавандулата не се бере април месец, а август....
10
31
 
16
 
! Отговори
1337 преди 6 години
асимилират ли ви, българи?! слаби душевно, интелектуално и а полово - до 10 години ще сте малцинство!!
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НаблюдателНе само Флагман, и други сайтове казват, че са 12, на възраст 3-17 г. Възможно е дори да са повече, но останалите да са вече пълнолетни. Защото, след като майката ена 44 г., значи е родила най-голямото, когато е била на 27 г., но при този етнос тези неща започват доста по-рано.Жалко, че се е стигнало до трагедия, жестока съдба. Дано поне майка им оцелее, за да се грижи за тях, а не да са по социални домове.
8
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Последно 10 или 12 деца е имал загиналият? Флагман пишат за 12 деца, вие за 10. Кой лъже от двата сайта!?
7
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да прости и да даде вечен покой на душите на трите български жени, жертви на катастрофата с автобуса на "Юнион Ивкони"на магистрала Тракия,49 годишната Антоанета Орлова и 16 годишното слънчево момиче Мила Нождарова-двете от Стара Загора и младата учителка Станискава Петкова от Сливен.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Децата вероятно са при роднини засега.