Кола в насрещното, страничен удар... и бусът с децата преобърнат

Ранените деца край Велико Търново – спортисти, връщали се от турнир
Обновена: 16 апр 2018 10:41 | 16 апр 2018 10:30, Красимир Ангелов
51
Кола в насрещното, страничен удар... и бусът с децата преобърнат
Снимка: Булфото

Изпреварване и закъсняло прибиране са причините за катастрофата край Велико Търново, при която снощи пострадаха младежи на възраст 15-16 години.

Децата са била част от спортен клуб и са се прибирали от състезание, съобщава БТА.

Още по темата

Бусът с шуменска регистрация е бил засечен от насрещно движещ се автомобил "Мазда" по главен път София – Варна, управляван от 20-годишен младеж.

Автомобилът е извършвал маневра за изпреварване, но не е успял да се прибере навреме в своята лента и е закачил калника на буса.

Вследствие на катастрофата автобусът се преобръща извън пътното платно.

Сигналът за катастрофата е подаден около 20:20 часа.

В пътническия бус са пътували момичета, футболистки от ФК "Олимпия". Те са се прибирали заедно с ръководителите си от турнир в София.

Пострадалите са откарани за преглед в спешна помощ в Горна Оряховица. Установено е, че част от тях са получили охлузвания, оказана им е медицинска помощ и са били освободени за домашно лечение. За щастие, тежко ранени няма.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
27
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
И ко праим сега 20 годишният Джендю ???
24
1
 
9
 
! Отговори
Anton преди 6 години
Patia Plodiv - Peshtera, niakakav AD, kolite letiat s 120-140 i otgore, izprearva se neprekasnato bez kakvato i da e vidimost, v zavoi, zasichat se non-stop, ne se spazat nikakvi znaci i ogranichenia, palno BEZUMIE. Imashe edna kamera no ia izkluichiha, zashtoto mnogo ''nashi'' hora praviat narushenia i ne e udobna. Malak no izkluichitelno tam narod. Oligofreniata e prevzela oshtestoto. Toa ne sa shofiori, tova sa UBIICI.
23
1
 
29
 
! Отговори
офффтопик преди 6 години
До Анонимен.... и вместо наистина да се вземат мерки за намаляване на нарушенията, за ефективен контрол на опасните места, спиране на корупцията в КАТ, спиране на практиката на купените книжки, подобряване на степента на обучение на водачите се слагат триногите или дремят полицаите по хранилките с видимост "слънце" със статистика за ниско ниво на произшествия, но с ВИСОКА доходност.
22
1
 
19
 
! Отговори
Не съм преди 6 години
сигурен, но не се ли прие някакво ограничение за организиран превоз на деца в тъмната част на денонощието?
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единият от проблемите е, че под диктовката на КАТ все се залага на все по-огромни наказания и нищо не се прави да се намалят нарушенията и катастрофите, които съвсем очаквано се увеличават
20
1
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
наброс, за това заглавие требва да ти дадат златен снукс, посипан със златни малини в касетка с загнили домати и четири години условно. минимум.
19
2
 
9
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Войната в Сирия досега е взела над 400 хиляди убити и над 5 милиона бежанци. Хайде стига с тези пожелания в България да стане каквото е в Сирия!
18
2
 
12
 
! Отговори
zombayo преди 6 години
До TДори и да ги разпънеш на кръст до Рим както Спартак *** най-много да ги ползва за мантинела като излети при следващото изпреварване. Този манталитет е граден с години..
17
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цитат: ... и е закачил калника на буса.Вследствие на катастрофата автобусът се преобръща извън пътното платно._Такова умозаключение само катаджия може да направи. Автобусът очевидно се е преобърнал заради неправилни действия на шофьора на автобуса по времето преди и след "закачането на калника" на автобуса. Поводът е шофьорът на маздата, но причината са действията на автобусния шофьор.
16
2
 
9
 
! Отговори
АМИН преди 6 години
Трябва да се дадат kурбани и поповете да пеят за здраве и благополучие.
15
3
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Не искам да ви плаша но Българския народ изчезва с плашещо темпо, това може сами да проверите в сайта countrymeters и изберете България. Всеки ден умират повече от колкото се раждат и катастрофите са една от причините. Сами се затриваме, до 50 години вероятно ще са останали около 3-2 милиона българи в България.
14
2
 
27
 
! Отговори
ДФ 2 преди 6 години
...започва да прави простотийки от сорта на изпреварване в завой, засичане, бързане и зорене, понеже ограничението му два бавно точно сега, и други подобни. Значи досега на прав участък с разрешено изпреварване не ти бяха бавни 60 км/ч да се влачиш с тях, а сега изведнъж по завоите и при забрана за изпреварване са ти бавни и си решил да караш с 80-90 км/ч. Много долен народ сме да знаете, затова Бог ни наказва по празници и отделно от това ни топи като бройка.
13
2
 
26
 
! Отговори
ДФ 1 преди 6 години
Някой ще ми обясни ли, що за поведение е това, което масово забелязвам у нас или от нашенци в съседните страни. Карам си аз с 80-90 км/ч и пред мен си кара нашенски капацитет с 60-70 км/ч, при което аз го изпреварвам на прав участък, където е разрешено, и той си остава някъде след мен в далечината. По някое време идват завои, без видимост, рискови места със скали и т.н., непрекъсната линия и забрана за изпреварване, ограничение в скоростта, но точно тогава този от преди малко започва да прави...
12
1
 
30
 
! Отговори
T преди 6 години
До До РосерА без да иска ли отива в насрещното, изпреварва на неразрешено място, рисково, и т.н. Или май съвсем умишлнено действие е извършил. Накрая май ще им избият чивиите на хората и ще започнат линчовете по пътищата. Да видите тогава как ще се задействат КАТ и ще започнат да контролират. Май това е решението - 7-8 линчувани по особено жесток начин и да видите тогава как всички ще са супер внимателни, щото страхът е този, който ще ги държи в релси.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РосерИма закон, не се спазвааааааа! Погледни колко промени има! И нищо.
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натовските бомбандировки и ежедневните боеве в Сирия вземат по-малко жертви и ранени отколкото в мирна България пътните инциденти. Било обидно и недемократично полицайте да се крият, когато следят трафика и да не се обявяват камерите за скорост??!! Я пак? Сваляне от автомобила и бой! Не само сваляне на номерата. За 6месеца максимум Ви гарантирам, че войната на пътя ще спре.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е било автобус, а микробус.
8
5
 
6
 
! Отговори
КК преди 6 години
Както се вижда ,кола може да обърне автобус. ..
7
7
 
2
 
! Отговори
До Росер преди 6 години
Няма как да има опит за каквото и да е по непредпазливост. Не говори глупости. Опит може да има само при умишлено деяние.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а там има ли въобще разрешение за изпреварване? АКо няма предлагам да го разследват като умишлен опит за убийство. Всеки втори тръгнал на завой да изпреварва и си мисли че държи някой за шлифера....