Кола в насрещното, страничен удар... и бусът с децата преобърнат

Ранените деца край Велико Търново – спортисти, връщали се от турнир
Обновена: 16 апр 2018 10:41 | 16 апр 2018 10:30, Красимир Ангелов
51
Кола в насрещното, страничен удар... и бусът с децата преобърнат
Снимка: Булфото

Изпреварване и закъсняло прибиране са причините за катастрофата край Велико Търново, при която снощи пострадаха младежи на възраст 15-16 години.

Децата са била част от спортен клуб и са се прибирали от състезание, съобщава БТА.

Още по темата

Бусът с шуменска регистрация е бил засечен от насрещно движещ се автомобил "Мазда" по главен път София – Варна, управляван от 20-годишен младеж.

Автомобилът е извършвал маневра за изпреварване, но не е успял да се прибере навреме в своята лента и е закачил калника на буса.

Вследствие на катастрофата автобусът се преобръща извън пътното платно.

Сигналът за катастрофата е подаден около 20:20 часа.

В пътническия бус са пътували момичета, футболистки от ФК "Олимпия". Те са се прибирали заедно с ръководителите си от турнир в София.

Пострадалите са откарани за преглед в спешна помощ в Горна Оряховица. Установено е, че част от тях са получили охлузвания, оказана им е медицинска помощ и са били освободени за домашно лечение. За щастие, тежко ранени няма.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
В България ***.ло.ум.ни.ци.те нямат край. Това,че ще се самоубият си е тяхна работа,лошото е, че убиват невинни хора...
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както имаше един лаф: "роднина, милиционер; роднина-милиционер". МВР-то така и не премина отвъд 1989-та
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как са пострадали младежи като в буса са пътували момичета??? Ела му се на български девойки. И новината е ужасна и отразяването й.
42
7
 
2
 
! Отговори
Е много умно преди 6 години
До Анонименда не карат мощни коли? Тогава пък никога няма да успее да се прибере навреме в своята лента. Една малолитражка знаеш ли колко време изпреварва? Аз мисля че трябва да има някакво задължително минимално съотношения на мощноста към теглото на колите, отделно на старите коли им избягва някой от конете.
41
1
 
16
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Представи си една такава ситуация - намираш се в помещение, където е забранено да се говори. Удря те някой по главата с бухалка и то казваш "Ох". Според теб ти си виновен, че си говорел на забранено място, защото твоята уста е казала "Ох", нали така. В другото помещение обаче има контрол и не допускат бухалката вътре и няма "Ох".Не знам как по-просто да ти обясня, че контролът налага спазването на правилата, а не хората сами по своя воля да ги спазват.
40
1
 
22
 
! Отговори
az преди 6 години
Сега всеки един баща на тези деца, да му счупи по една част от тялото на бързака
39
0
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Факт е, че българските шофьори са примерни шофьори в чужбина. Значи въпросът не е в обучение, култура, възпитание, манталитет, чипа, че българина е *** и други подобни дивотии.Факт е, че чужденците като шофират в България са едни от най-дивите шофьори неспазващи никакви правила, а извън България са примерни шофьори, като бълграските. За всеки с поне малко акъл би трябвало да стане ясно, че проблемът не е в шофьорите и да престане да обвинява шофьорите, че те натискали пeдала на газта.
38
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Техническите прегледи нямат отношение към броя на катастрофите, а още по-малко към нарушенията по пътищата. Който пише за тях отклонява вниамнието от истинските проблеми и затова може да се смята за съвиновник за случващото се по пътищата.
37
2
 
7
 
! Отговори
+++ преди 6 години
В никоя държава по света крутите мерки не са дали резултат и така е било винаги. Във всички държави по света, където правилата се спазват, не плямпат глупoсти като до всеки шофьор катаджия или за всяко нарушение доживотен затвор, а са направили така, че всеки шофьор е убеден, че ако направи нарушение, то неизбежно ще бъде санкциониран за него, като размера на санкцията е несъществен, т.е. по-добре е да се накажат 100 хиляди шофьора по 10 лева, отколкото 1 шофьор с 10000 лева, както е в България.
36
3
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 6 години
Бойко е виновен! Трябва до всеки *** водач да сложи полицай с калашник в ръката! Иначе няма да спрат убийствата! Или да се обесят няколко *** джигити причинили катастрофите, за да се замислят убийците! *** *** много по пътищата! Избиха невинни хора и още чакат и разследват! Закони липсват! И най- важното докато има простаци със самочувствие на пътя, няма да спрат убийствата! Народе, без война се самоизбиваме!Докога ще продължава така? Избиват се млади хора и невръстни деца!
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прости родители възпитават прости деца = проблеми навсякъде.Всеки се мисли за велик.КАТ не натискат *** на газта, а наглия шофьор.Самите шофьори са виновни за всичко.Такъв ни е народа...
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Техническият преглед да е на 100% истенски = 1. Решаваме проблема с въздуха 2. По малко таратайки на пътя 3. Намаляване на трафика 4. По малко жертви! На младите шофьори първите 2-3 години да им е забранено да карат автомобили над 65-70 к.с. и задължително с придрожител!
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка пролет е така, стопли ли се малко и почват да карат като луди.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я се махайте от тук бе,б()клуци неграмотни ! Защо винаги търсите вината в друг ?! Може ли по-нагло и глуп***во изказване от това,че праеителството е виновно ?! Значи до вчера магистралата била убиец,днес убиец е двупосочен главен път ! Ако не сте платени драскачи,говори много зле за вас
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разберете, проблема не ецсамо в контрола. Катаджиите се крият зад кофи за бо::лук, храсти и дървета, да снимат повече нарушители. Увеличиха наказания и глоби и нищо. Мисленето на хората у нас, отговорността, че наглоти каране провокира тези които спазват. В държавицата ни всичко се е разпаднало, по една основна причина, тези които ни управляват убиха всякакво чувство за отговорност, честност, достойнство.Корупцията на Шайката направи една голяма част от народа ядосани и гневни, знаещи, че оправи
30
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простотията яко се шири из нашата мила Татковина. Татиното си купило книжка, тате уредил, дал му мощен автомобил, карай Татиното, аз съм А теб. Да си спомним колко книжки се продадоха при Борисов 1, над 200 000. Цецо рече на конгрес, чакайте Видими резултати. И те дойдоха. Онази кокошка с Реното изтрепа сума ти хора. Онази младата в Пловдив смачка 10 коли, избяга. Този шуго се правил на Фитипалди, обърнал бусчето, онези до Ямбол, натъпкал бусчето и се обърнал, убил двама. И колко още. И така до
29
1
 
16
 
! Отговори
Крути мерки преди 6 години
Това е резултата от изкривеното мислене на всички шефове в МВР,че с триноги криейки се по кофи и зад кофи с *** ще решат безумията по пътищата.Трябва да се почне от началото ...1.Стриктно спазване на правилата за обучение2.Имаш произшествия и нарушения плащаш си и ходиш на едномесечен курс3.Гражданската задължително на лицето а не на колата ,за да плаща виновния десетократно по скъпо след нарушения4.Техн.преглед трябва да е жесток-движат се изгнили,пушещи и съмнително изглеждащи МПС и т.н
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера на излизане от Търново едно такова същото с дърто беенве се правеше на голям шофьор, хич не ми иде на ум, че бяхме 5 в колата и можем да го побъркаме от бой...
27
1
 
15
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Давай смело, не 80%, а 110% от шофьорите са с купени книжки ....
26
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с младежа с купена от тати книжка( като 80% от "шофьорите") какво става? Или ще си отиде по живо по здраво? Тук законите са на хартия и в крайна сметка тоалетната хартия има повече ценност от тях. Да караш в България е да си играеш с живота си всяка минута. Пияни, без книжки, с бясна скорост, селски ергени си правят гонки, каруци....пълен ад! Измират хора като на война, и в ной добрият случай, ако свирнеш на някой или му пресечеш пътя, може да слезе с някой щанга и да те пребият!