Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

За щастие при ПТП-то няма жертви, но има пострадали деца
Обновена: 16 апр 2018 10:09 | 16 апр 2018 08:20,
132
Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново
Снимка: flickr

Автобус, пълен с деца между 15-16, е катастрофирал късно снощи в района на Велико Търново, обяви зам.-министърът на транспорта Ангел Попов.

Още по темата

"Пак има обръщане, пак автомобил го е засякъл. Има пострадали, но няма убити", заяви той с облекчение пред БНТ. Инцидентът е станал след 21 часа.

"Не може без колани. Ще задължим всички автобуси да имат колани, защото в някои не са монтирани фабрично", обясни той.

"Когато българинът пътува в чужбина, той е изключително внимателен, а когато навлезе в територията на България, той обича да нарушава пътните правила", каза Попов.

"Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори", заключи той.

Припомняме ви, че само преди дни, в петък, "Рено" с плевенска регистрация удари автобус на "Юнион Ивкони" на магистрала "Тракия".

Вследствие на съприкосновението автобусът излезе от пътя и се преобърна в канавка – загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за глупост, колани в автобусите?!?Просто трябва правилата да се прилагат, яко глоби, затвори и тогава *** ще се научи на ред.
40
0
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
До mdaaдобре, аз вярно говоря по спомен, но щом ги имаш на точен списък, сумирай жертвите за 15 години от автобусни катастрофи. дай да видим тая огромна цифра и за какъв период от време автомобилите натрупват повече фрагове, ще съм много изненадан ако надминава месец.
39
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манталитетът ни,драги сънародници,съвсем закономерно се представлява и на пътя !Никаква коректност ! Никакво спазване на правилниците ,да не говорим за препоръките ! Никакво търпение и съобразителност с другите ! Комплексът ,че съм НАЙ ,знам и мога всичко ! Такова племе сме- мухи със самочувствие на аероплан !Не е срамно да не изпревариш автобус,срамно е да тръгнеш да го правиш и да не успееш !Добре,че са здрави тийнейджърите !! Цената на автомобила не определя предимството му на пътя !!
38
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твърде много книжки са продадени, и все още се продават, да не говорим и за некадърността на инструктурите и егото на ***.... Не ми се изброява повече, но само тези фактори на куп правят пътуването с мпс руска рулетка!!!
37
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво се, направиха "умни"коли, които уж игнорират грешките на задкормилното устройство и уж предотвратяват инциденти. Защо не измислят и "умни" автобуси? Хайде умниците от БАН да се разработят, а не само да искат заплати!
36
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е като пътищата се строят с 15% от парите а останалите 85 отиват в джоба на мутрите ***, Прасчо и компания. Докато траем - няма да имаме пътища, няма да има работещи институции. Лош материал, деби_лен народ. Не 80 - 100% е деби_лен.
35
3
 
34
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Какви пътища, да не казвам магистрали??? Повечето нямат елементарна маркировка, а да не говорим за нещо повече... стеснени участъци без предупреждение, пясък по главни пътни артерии, завземане на части от пътя от околната среда. Не казвам че шофьорите нямат вина, но при липса на елементарна инфраструктура все едно караме по поле след бомбандировки.
34
2
 
22
 
! Отговори
ГутенБулГаНишеАрбайт преди 6 години
Пак ли? До кога?
33
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви колани бе г-н министър ? Как ще се справите с тия дето не знаят да шофират и шофират без да имат книжки ?
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
What's up beeee
31
3
 
35
 
! Отговори
Ко? Не. преди 6 години
Интересно е, че в чужбина пътните строители много обичат да правят хубави пътища, а тук? Има връзка и с икономическото развитие това. Там и животът е по-спокоен, хората получават право на пенсия при еди-колко си години трудов стаж и т. н. Може би българите сме поставени при невъзможни условия за оцеляване и това ни побърква?
30
1
 
27
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
До онбашиятаНедей да пишеш глупости, че после някой вярва и преповтаря. ЩЕ ти спомена "само" две - Бяла 2006 - 19 жертви, Тракия 2011 - 8 !!!!На 1 април беше последната, със загинал, а от вчера има нова, за щастие без жертвиЗА последните 11 години има 44 катастрофи.
29
1
 
44
 
! Отговори
причините преди 6 години
Ако беше въведена системата Бонус -Малус при застраховките ГО , и всеки ТЕРОРИСТ по пътищата да знае , че ако прави системни нарушения застраховката следващата година ще ме скоче 10 пъти, съм сигурен че сериозно ще се замисли дали да спазва правилата. Сега се разчита на глобите на КАТ да дисциплинират, но всеки знае че там корупцията е на 100% и затова ефекта е това което виждаме по пътищата.
28
2
 
34
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Драскачите допълнително наливат масло в огъня с абсурдни подмятания "ако пътниците в автобуса носеха колан" напълно игнорирайки вината на шофьорите, които са засекли автобуса. По вашата абсурдна логика дай да забраним и рейсовете и колите защото някой може да постада в тях... Вие сте чумата на обществото с вашата лицемерна добронамереност... Вие изобщно не осъзнавате вредата от мало*умните ви идеи и сте на път да оставите половита села у нас без връзка с останалия свят.
27
0
 
48
 
! Отговори
То преди 6 години
не само българите. Шофьори от други националности, които в страните си и по Европа внимават за всяко действие на пътя, тук са като отвързани. Много добре знаят къде е разграден двор, с най-корумпираните институции.
26
6
 
38
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 6 години
Престъпното управление на ГЕРБ за пореден път дава възможност на превозвачите да вдигат необосновано цените с нови абсурдни изисквания за безопасност.
25
10
 
21
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
за 15 години има само 3 (три) катастрофи с автобуси при които има жертви сред пътниците, тая последната, оная в ямбол, и лим. общата бройка на жертвите от тия три катастрофи е по-малко от тая на седмичните жертви при катастрофи на автомобили. само казвам. да не помислите че нещо намеквам за интелекта на радетелите за безопасност на автобусите
24
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със затоплянето на времето, рязко се извадиха "бегачките" от гаражите. Резултата го виждате. Ако преди съм имал рискова ситуация веднъж на месец, то сега вече имам по веднъж на 2-3 дена. Къде ми е любимата зима, да вкара Бйеееемвйетата и Мурсидисити обратно пред панелките да стоят като паметници?!?
23
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манталитета това е проблемът. Бай *** си е свикнал да е *** и трудно ще се промени. Ако има колани и всеки шофьор има написан текст, който е задължен да прочете преди тръгне автобусът. Масата, ще са с колани. То като няма и обясняват колко е скъпо да има, когато умират хора е цинично.
22
7
 
48
 
! Отговори
Жо преди 6 години
КАК ТАКА автомобили избутват от пътя автобуси?Ами, като се качите в някой автобус, обърнете внимание как шофьора управлява, като държи небрежно волана с два пръста на лявата ръка. С другата ръка държи телефон или кафе. При възникване на конфликтна ситуация, той първоначално се опитва да "оправи нещата" с лявата ръка, щото не му се ще да хвърли телефона или кафето. Когато ситуацията стане извън контрол, той хваща волана с две ръце, но вече е късно.Пак казвам- вижте как шофьорите карат рейсовете