След години път през калта – нов дом за мечтите на Пресиян

Майка му минаваше километри през калта, за да го заведе на училище
16 апр 2018 11:30, Боряна Павлова
3

6342 гледания   |  Още видео

Щастлива развръзка в живота на Анета Янева и 15-годишният Пресиян от Велико Търново. Години наред жената всеки ден изминаваше по четири километра пеша, бутайки до училище инвалидната количка на момчето, което се бори с тежката диагноза мускулна дистрофия.

Днес те вече имат нов дом, а трогнат от историята им собственик на строителна фирма ремонтира безвъзмедно жилището им, пише Bulgaria ON AIR.

Анета Янева години наред живее с двете си деца в малка стая в покрайнините на Велико Търново без елементарни битови условия. 

Синът ѝ, 15-годишният Пресиян е прикован към инвалидна количка. Момчето обаче не губи надежда. Мечтае да стане фризьор, за може един ден да помага на майка си.

Още по темата

За да помогне на сина си да осъществи мечтата си, майка му Анета всеки ден извървяваше километри пеша, за да го заведе до класната стая.

Малко след Коледа идва и дългочаканата новина - семейството може да се настани в общинско жилище, в което учителите всеки ден да посещават Пресиан.

Строителният предприемач от Велико Търново Милен Ангелов решава безвъзмездно да направи ремонт на новия им дом.

Две седмици по-късно Ани и двете ѝ деца се радват на новото си жилище и казват, че отново вярват в доброто. Надяват се и повече хора да последват примера на Милен Ангелов.
 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
34
 
! Отговори
Стеф преди 1 година
Което доказва,че добрите хора все още са тук.
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Анета Янева, Браво на Пресиян и браво на Ангел.
След всичко, което се случи и изговори, сега се радвам, че имаме доказателство, че може йюби в България все още има надежда и доброта.
1
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарности към всички добри хора, помогнали на това семейство и поклон пред майката, която се бори за децата си.