Стъпка назад: Отново дим в кръчмите, но и сега не се спазва забраната!

Росен Петров: Отношението към пушачите е като към нацисти!
16 апр 2018 20:41,
60

Трябва ли да отпадне забраната за тютюнопушене на закрито? Дискусията отново е на дневен ред, след като вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че се приемат закони, които не спазват и се нарушават на всяка крачка. По този повод той предложи да отпадне забраната за пушене в заведенията.

"Абсолютно безумие е да се връщаме назад към нещо, което опитахме в продължение на две години. Помещенията бяха разделени на пушачи и непушачи - видяхме отлично, че това не се спазва. Животът доказа, че това нещо не работи", коментира председателят на Коалиция за живот без тютюнев дим д-р Гергана Гушанова.

Още по темата

Тя подчерта пред Bulgaria ON AIR, че е безумие с парите от цигари да се пълни хазната и да не се мисли за здравето на човек.

Никой не мрази пушачите, тази забрана за пушене помага и на тях, отбеляза д-р Гушанова. Според нея решението е контролът да се завиши, тъй като по думите ѝ има заведения, които хронично не спазват забраната. Да се затварят, настоя тя.

Журналистът и бивш депутат Росен Петров се съгласи, че забраната за тютюнопушене не се спазва и според него вицепремиерът Симеонов просто казва истината.

"Това отношение към пушачите, все едно са нацистки престъпници, силно ме смущава. Законът не се спазва в парламента, искаме хората да го спазват - това е лицемерие. И алкохолът е канцерогенен, защо го продаваме?", посочи Петров.

Телевизионният водещ подчерта, че българите сме способни да заобиколим всяка забрана. Години ще минат, докато българинът промени манталитета си, така че да спазва такива забрани, убеден е Росен Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
13
 
! Отговори
край преди 6 години
Най-сетне рещиха ключовия за България въпрос да се пуши. Е сега какъв бизне ще настане.... Браво науправляващите, знаех си, че мъдростта е силната им страна.
34
5
 
31
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Ръсят ги тези глупости с цел да печелят симпатизанти за партията си. Има си закон, трябва да се мисли в/у това защо не се спазва. Причината е доста явна .. Корупция. Ако махнем закона правим крачка назад. Народа се раздели на пушачи и на непушачи и всеки иска да стане на неговото. Малката разлика е, че пушача пречи и вреди здравето на непушача. Обратното не се случва. Логически е ясно, кой трябва да се съобразява.
33
5
 
9
 
! Отговори
Lindemann преди 6 години
Тия са ***. Само оня дето е известен само с това, че е пушач (Слабаков) сега остава да се обади.
32
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Като например да отидеш до магазина с нея ли или да се разходиш ?Има и градски транспорт има колелета ,електромобили влакове ,но не е престижно нали ?!Интересно е дали мръсния въздух в Бълагария се дължи на цигарите или на автомобилите и отоплението на твърдо гориво а забраните са в друга посока
31
13
 
12
 
! Отговори
11 преди 6 години
До утфКато става дума за преченето - ти ми пречиш да си пуша на спокойствие и да консумирам, като си плащам и съответния акциз. А от теб файда няма.
30
9
 
7
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Колите поне изпълняват някаква полезна функция, а цигарите - абсолютно никаква.
29
8
 
24
 
! Отговори
утф преди 6 години
Имаш право да правиш каквото си искаш АКО НЕ ПРЕЧИШ НА ДРУГИТЕ!! В случая пушенето ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ! На този Росен Петров май единствената гънка му е на носа!!
28
7
 
24
 
! Отговори
куесчън преди 6 години
Е като не се спазва законът - дай да го махнем? Така ли? Бати страшната логика извадиха тези умници!!! Ми да махнат и данъците тогава - то и без това никой не ги плаща... Защо въобще дават гластност на такива олигуфрени?!!?
27
10
 
27
 
! Отговори
ддд преди 6 години
Абсолютни глупости...1. Да, закона не се спазва - ами то и забраната за шофиране в нетрезво състояние не се спазва..дай да разрешим на хората да си карат пияни 'щото не се спазва закона. Нали за това са ОРГАНИТЕ НА РЕДА, за да следят и да санкционират, ако ЗАКОНА не се спазва...2. Ако Пешо на съседната маса изпие 5 ракии на мен не ми пука, ама ако изпуши 5 цигари и аз ще замириша на пепелник, и аз ще се надишам с гадния му дим.
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пъpдeнeтo в ресторантите ще разрешат ли. Щото на мене мнооого ми се пърди.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът тръгнал да се бори с манталитета си - утопии.
24
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Според изследвания на СЗО алкохолът причинява 7 вида рак.Нещо да кажеш?
23
8
 
18
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Аз съм пушач ,но не ми пречи ,че трябва да излизам дори е приятно с приказки на спокойствие ,но мисля ,че всеки собственик трябва сам да реши какво ще се прави в заведението му!Утре ако тези без коли решат че шофьорите им замърсяват въздуха какво правим ?
22
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИнженерВадиш адски т ъ п а логика.Пак да питам,ние по европейци ли сме от Австрия където отпадна забраната за пушене?
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, другарю вицепремиер, не е ли работа на изпълнителната власт да следи за спазването на законите? Това, че не се спазват говори много лошо за вас.
20
1
 
27
 
! Отговори
Инженер преди 6 години
То и забраната за шофиране в пияно състояние не се спазва. Да се отмени!
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами и законите за движение по пътищата не се спазват, м.лоумници хвърчат с 200, не се слагат колани, пие се, друса се и се кара. Давайте да махнем КАТ и да разкараме закона за двжение по пътищата. А и книжките за какво са ни и без това си ги купуват. Баси логиката извадиха тия о.лигопати!!!
18
15
 
10
 
! Отговори
Порок ли? преди 6 години
До Анонимен 14А известно ли ви е, че с намаляването броя на пушачите изобщо НЕ НАМАЛЯВАТ случаите на белодробен ( и други видове) рак, че се увеличават страдащите от депресия, тежко затлъстяване, Алцхаймер. Че голяма част от отказалите цигарите преминават на марихуана, чийто ефект върху мозъка е доказано вреден в дългосрочен план, докато цигарите предизвикват ХОББ, но пък пазят от деменция. Много сте лековерни, много!
17
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т. н. Патриоти май лобират за Булгартабак?
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Монголоиден, в кое списание прочете, че алкохолът причинява рак. Ходи при Бареков и Слави.