Стъпка назад: Отново дим в кръчмите, но и сега не се спазва забраната!

Росен Петров: Отношението към пушачите е като към нацисти!
16 апр 2018 20:41,
60

Трябва ли да отпадне забраната за тютюнопушене на закрито? Дискусията отново е на дневен ред, след като вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че се приемат закони, които не спазват и се нарушават на всяка крачка. По този повод той предложи да отпадне забраната за пушене в заведенията.

"Абсолютно безумие е да се връщаме назад към нещо, което опитахме в продължение на две години. Помещенията бяха разделени на пушачи и непушачи - видяхме отлично, че това не се спазва. Животът доказа, че това нещо не работи", коментира председателят на Коалиция за живот без тютюнев дим д-р Гергана Гушанова.

Още по темата

Тя подчерта пред Bulgaria ON AIR, че е безумие с парите от цигари да се пълни хазната и да не се мисли за здравето на човек.

Никой не мрази пушачите, тази забрана за пушене помага и на тях, отбеляза д-р Гушанова. Според нея решението е контролът да се завиши, тъй като по думите ѝ има заведения, които хронично не спазват забраната. Да се затварят, настоя тя.

Журналистът и бивш депутат Росен Петров се съгласи, че забраната за тютюнопушене не се спазва и според него вицепремиерът Симеонов просто казва истината.

"Това отношение към пушачите, все едно са нацистки престъпници, силно ме смущава. Законът не се спазва в парламента, искаме хората да го спазват - това е лицемерие. И алкохолът е канцерогенен, защо го продаваме?", посочи Петров.

Телевизионният водещ подчерта, че българите сме способни да заобиколим всяка забрана. Години ще минат, докато българинът промени манталитета си, така че да спазва такива забрани, убеден е Росен Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
18
 
11
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 8Кво самосъзнание и самоконтрол в кръчмата ве бифтек? В кръчмата се яде, пие и пуши, понякога и други работи. Ще излизам аз на снега и жегата да пуша ... просто кръчмата ще фалира и тва е.
14
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушенето е гнусен порок, не ни го натрапвайте!!!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12На никой не му дреме за нескопосаните ти опити да се правиш на остроумен.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се разреши пушенето в заведенията, да върви в комплект с това да е разрешено да се гърмят пиратки по всяко време и навсякъде!!! Щото иначе ме правите нарушител!
11
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе ние сме по европейци от Австрия ли? Там забраната за пушене я отмениха.
10
15
 
14
 
! Отговори
chain smoker преди 6 години
Д-р Гешанова на колко години е, та изглежда физически и ментално мн възрастна?Защото аз пуша от 40 години и, да чукам на дърво, съм със свеж ум и младежка външност. Глупост е този лов на вещици, инструмент за пълнене на хазната. На никого на му пука за общественото здраве. Ако ги беше грижа, щяха да започнат с въздуха, храните, стреса, бедността. Всичко е за кинти. Лицемерие на квадрат, експортирано от видиотена Хамерика.
9
5
 
27
 
! Отговори
Gorskio преди 6 години
Че вземете да махнете и ограниченията по пътищата - и без това не се спазват...
8
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре е ,че има държави ,където има забрана за тютюнопушене на обществени места !И се спазва !Безприкословно !И не само в заведенията !Но и на автобусните спирки ,дори ,макар че те са на открито !Там също се продават цигари и хората пушат!Просто ...спазват закона!Звучи невероятно ,нали ?!?СПАЗВАТ ЗАКОНА -невероятно ,но факт !Не е до закони ,а до самосъзнание и самоконтрол !Законите няма да Ви променят ,ако сами не се вразумите!
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми нека се пуши се едно е които пуши.си и плаща това не е проблем ако това е проблема аз утре си купувам ротманс и започвам да си павкам дето мие кев
6
26
 
14
 
! Отговори
11 преди 6 години
Когато заплтатите станат европейски, тогава ще се съобразяваме с пушенето. В сегашното положение, заведенията в които не се пуши, просто ще изчезнат от картата на бизнеса.Ще има само разни ***, които ще ядат по една баница с лимонада и ще изчезват.Непушачите са като гейовете и веганите - само реват, ама от тях доход няма.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези фондации за чист въздух са пълна измама или как две жени лапкат милиони от Европа за тормозят цяла България.46441
4
5
 
11
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 6 години
Отново си пролича безсилието на държавата по спазване на законите .Седно тютюнопушене на закрити помещения не сме в състояние да се справим а искаме МВР ДА СЕ СПРАВЯТ С ПРЕСТЪПНОСТА .Валери е прихванал от Борисов днес кат каже нещо на следващия ден се отмята .Какво изпълни с пенсийте от зоолв.минимална .незаконното строителство в гетата застрояването по черноморието и плажовете .и на последно не по малко по важност шума по заведенията и дискотеки след полунощ .
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато пиеш алкохол ,вредиш само и единствено на себе си !!Що ,за логика и сравнение ?!?Този ,Депутат ли е бил ?!?:)))))Божееее,Боже !!
2
8
 
8
 
! Отговори
дядо ехал преди 6 години
Съгласен съм с Валери Симеонов.Да попитам , защо учениците пушат цигари пред и в училищата?-Тук е важно да се спазва закона , като превантивна мярка.
1
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
роско кога дупетат стана кога слезе от екрана че да мислиш. Преди седнеш в пицария и се усмърдиш на цигари. Сега поне го правят само в малките часове....айде гледай си предаванията и не давай акъл