Стъпка назад: Отново дим в кръчмите, но и сега не се спазва забраната!

Росен Петров: Отношението към пушачите е като към нацисти!
16 апр 2018 20:41,
60

Трябва ли да отпадне забраната за тютюнопушене на закрито? Дискусията отново е на дневен ред, след като вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че се приемат закони, които не спазват и се нарушават на всяка крачка. По този повод той предложи да отпадне забраната за пушене в заведенията.

"Абсолютно безумие е да се връщаме назад към нещо, което опитахме в продължение на две години. Помещенията бяха разделени на пушачи и непушачи - видяхме отлично, че това не се спазва. Животът доказа, че това нещо не работи", коментира председателят на Коалиция за живот без тютюнев дим д-р Гергана Гушанова.

Още по темата

Тя подчерта пред Bulgaria ON AIR, че е безумие с парите от цигари да се пълни хазната и да не се мисли за здравето на човек.

Никой не мрази пушачите, тази забрана за пушене помага и на тях, отбеляза д-р Гушанова. Според нея решението е контролът да се завиши, тъй като по думите ѝ има заведения, които хронично не спазват забраната. Да се затварят, настоя тя.

Журналистът и бивш депутат Росен Петров се съгласи, че забраната за тютюнопушене не се спазва и според него вицепремиерът Симеонов просто казва истината.

"Това отношение към пушачите, все едно са нацистки престъпници, силно ме смущава. Законът не се спазва в парламента, искаме хората да го спазват - това е лицемерие. И алкохолът е канцерогенен, защо го продаваме?", посочи Петров.

Телевизионният водещ подчерта, че българите сме способни да заобиколим всяка забрана. Години ще минат, докато българинът промени манталитета си, така че да спазва такива забрани, убеден е Росен Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една Турция дета обекновено е плюем,че е наздничива,как може да не се пуши ?
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Педофилията, убийствата и наркоманията са забранени от закона но те не се спазват!!!
53
5
 
16
 
! Отговори
Жител преди 6 години
Да ме извинят тези, който имат възпитанието и желанието да спазват чистотата, НО най-големите мизерници са пушачите! Пуши в колата, фаса през прозореца, пепелника, ако го ползва, изтръсква на кръстовището! Пуши на обществено място /тротоар, площад, улица, ДЕТСКА ПЛОЩАДКА, ...../, фасовете и кутиите на земята! Фасове през балконите .....! Вие си преценете сами за себе си, а да и успех със закончето!
52
3
 
13
 
! Отговори
Безумие! преди 6 години
Поредното безумие! Направихме една крачка напред и защото някои имат интерес да се тровят, трябва и всички други да ги търпят! Всичко е до манталитет и контрол! Вижте как сега всички или почти всички шофьори спират на пешеходните пътеки!
51
3
 
13
 
! Отговори
Отменяй! преди 6 години
То и много други закони не се спазват, примерно закона за движение по пътищата. Предлагам, както иска Симеонов, парламента да отмени законите, които не се спазват, вкл. и Наказателния кодекс. Така ще останем единствената държава в света без закони, защото реално едва ли има закон в България, който да се спазва.
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това за нацистите е добро попадение. Превръщат заведенията в газови камери и тровят всичко живо наред.
49
4
 
12
 
! Отговори
нико преди 6 години
Росен Петров: Отношението към пушачите е като към нацисти!Без да имат право и да искат разрешение, те обгазяват с отрова други хора - какво да е отношението към тях бре Роска?
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този филм с "перфектната вентилация" сме го гледали вече. На бай *** кръчмаря или ще му се свиди да плаща тока за загряване на свежия въздух през зимата или ще му се свиди в началото да инвестира във високо ефективна вентилация. Накрая ще направи нещо "за пред контролните органи" и няма да *** изобщо да пуска. За да пести. Само за сведение, за едно малко заведение тока може да им стъпи към 30kW на част ако карат без рекуперация.
47
16
 
8
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Има техническо решение на проблема.Перфектна вентилация изградена както трябва и да се пуши навсякъде в заведенията.Влизал съм в такова заведение и изобщо не личи че се пуши.Разделихме се за социализма , сега и за цигарите.Аман.
46
1
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До куесчън 28 Еее, никой не плаща данъци.....Тук вече прекали.
45
11
 
5
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 24 В същото време алкохола предодвратява 17 вида заболявания.Нещо да кажеш?А цигарите до 5 бр. на ден даже са полезни.
44
2
 
18
 
! Отговори
бг преди 6 години
Всички поддържащи пушенето в затворени търговски помещения сякаш не забелязват ,че в тези помещения работят хора на пълен работен ден -сервитьори и бармани , че тези хора също имат права и не могат да бъдат принуждавани 8 часа да дишат дим .Законът ТРЯБВА да им осигури безопасни условия за труд!
43
3
 
6
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Росен Петров е прав ,но кога завърши журналистика? Ааа, сигурно е самоук.
42
5
 
28
 
! Отговори
Вълнаро преди 6 години
Не знам, аз пуша по две кутии, винаги на открито, мразя да се одимявам. Не харесвам опушени помещения, и в нас не давам да се пуши. Не е толкова сложно да излезеш и да си изпушиш цигарката на спокойствие, без да пречиш на никой. Повечето пушачи са адски нагли.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха кажете Винкела не е ли ***!? Неее..еее-тоя има хотели и заведения и лобира за тях и приятелчетата си. Хората-кучета/националисти/ ги яли....
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Може и да причинява, но не вреди на хората около тебе за разлика от цигарите. Ти нещо да кажеш?
39
2
 
8
 
! Отговори
Мила преди 6 години
До възмутенМного си прав, освен това никой не спира продажбата на цигари, за да пита защо се продава алкохол.
38
6
 
33
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Защо се дава думата на отрковенни ***? И алкохолът е канцерогенен, ама разликата е, че с него си вредиш само на себе си, докато с цигарения дим вредиш на всички около теб! Как може да се дават слабоумни примери?!
37
3
 
35
 
! Отговори
komentar преди 6 години
То и правилата за движение по пътищата не се спазват, но това не значи, че трябва да се отменят :)))
36
6
 
26
 
! Отговори
Непушач преди 6 години
Що за човек иска устата и дрехите му перманентно да смърдят на ла**а?