В автобуса убиец: Шофьорът – нелюбезен, нервен, не спирал за почивка

Надя стояла зад него и виждала реакциите му през цялото време
Обновена: 18 апр 2018 07:25 | 17 апр 2018 21:00,
157
В автобуса убиец: Шофьорът – нелюбезен, нервен, не спирал за почивка
Снимка: БТА

Шофьорът на автобуса убиец, който се обърна на магистрала "Тракия", бил нелюбезен, бързал, отказвал да спре за почивка и говорел по телефона. Това разказа 18-годишно момиче от Стара Загора пред Нова тв.

Тя е една от малцината, оцелели без наранявания. Шестима от 45-те пътници в автобуса загинаха при катастрофата, станала в петък.

За Надежда Славова петък 13-и април е чакан - тя ще пътува до София, за да вземе абитуриентската си рокля. Вместо това на 30-ия километър на магистралата автобусът, с който пътува се обръща.

Още по темата

"Майка ми каза: "Пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег", разказва Надежда.

"Броих километрите, фаталният беше 30-и. После беше касапница. Забравих всичко и рокля, и за какво съм тръгнала. Казах си - край, загинах и повече няма да видя близките си", казва Надежда.

Момичето не помни пътуването с добро от самото начало. Разказва, че шофьорът посрещнал припряно един от пътниците, който се качил с храна. После отказвал да спира за почивка, защото нямало време. Момичето седяло на два реда зад шофьора и го наблюдавало през целия път.

"Беше груб. Изнервен беше от самото начало и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, гоня час. Хората чакат за летище. Толкова пъти повтори, че бърза и затова съдбата предизвика да стане това – да спрем преди да пристигнем", разказва тя.

"Както е кормилото, беше полегнал и си говореше все едно си почиваше", твърди девойката.

"Ако ни беше дал почивка, едва ли щяхме да срещнем тази жена и да се случи това. Но не го обвинявам", казва Надежда.

Тя благодари на доброволците.

"Не съм очаквала, че има толкова добри хора. Имаше и такива, които снимаха, въпреки че умираха хора в този момент. Но други даваха вода, телефоните си...", разказва момичето.

Майката на Надежда знае, че нейна колежка е изгубила 16-годишната си дъщеря в същия автобус.

"Не знам, ако ми се беше случило такова нещо. Такова нещо не се преживява", през сълзи коментира Магдалина Ботева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше дал почивка, нямаше да срещнем тази жена?! Ако роклята беше ушите другаде, нямаше момето да е в автобуса, ако Венера не беше в Лебед, вибрациите щяха да са други, а ако караме внимателно, няма да предизвикваме катастрофи.
121
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Интересно ми е кога за последен път някой от вас е карал на магистрала. Кога за последно сте излезли от вкъщи сте спрели да гледате мониторите, за нещо различно от по една дръпка с аверите. КОментарите са абсолютно неадекватни.
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малка поправка :) при удар от ляво - първо завой на дясно за баланс и тогава на ляво за да върнеш МПС-то в пътя (обърках малко посоките)
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искам да обвинявам никой, защото не знам какво точно е станало, но...!!! Според моето скромно мнение, след удара шофьорът на автобуса е завил наляво и... е обърнал автобуса. Нямам D (само C, но за 14г. над 250 000 км. опит в над 13 държави), но предполагам, че при удар от ляво и то отзад, първата реакция трябва да е завой на ляво, за да се балансират малко нещата и чак тогава на дясно, за да вкараш автобуса в пътя. При първа реакция - завой в същата посока, поне с кола означава завъртане...
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Досега не съм чул изявление на набедената за виновна.Най-вероятно Ивкони ще и запушат устата с някоя сериозна сума. За избутване или удар в гумата и дума не може да става.
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я па ти...Как нередности в тахографа може да причини ПТП.Тахографа ли управлява автобуса? Не знаех.----------------О, батко, не с тоя акъл! Да караш с нередовен тахограф е все едно да караш пил. Значи че се криеш и караш повече от позволеното - преуморен и изнервен. Недей моля ти се с плоските подмятания, защото когато съм изкарвал Д+Е, ти може още да не си бил плануван.
116
0
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Спирате да пътувате с ЮИ и всичко приключва
115
1
 
11
 
! Отговори
Маргарита преди 6 години
Всички шофьори от тази фирма са много груби, стюардите също, продавачите на билети на касите - още повече. Леят се обиди, грухтене, псувни, а това с говоренето по телефона, докато шофират, си е практика!!!!!
114
1
 
12
 
! Отговори
Иваило Ханджиев преди 6 години
С Юниън Ивкони всеки курс е АД!!Шофьорите им наистина говорят с часове по мобилните си телефони,и по същото време изпреварват с една ръка!!Страшно е!
113
4
 
21
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Специалист по катастрофи не съм. Но вижте тази снимка! Не се вижда цялата лява страна на автобуса, но такава можете да намерите от деня на катастрофата. Ми то няма драскотина по тази страна на автобуса бе. Предното стъкло доколкото разбрах, са го разбили хора, за да влязат в автобуса да помагат на пострадалите.Не взимам страна в случая, но ЮИ е собственост на много мощен човек, бивш (може и настоящ) депутат. Страхувам се, че ще повлияе върху медиите, следствието и съда.
112
6
 
13
 
! Отговори
Пурко преди 6 години
Жалко за момичето,Колко убийци се разхождат на свобода.....Тази кола няма как да обърне автобус ударен странично по средата......Шофьора има вина не по малка от момичето и не по малка от фирмата изпълнител.......магистрали бе мантинели няма освен ако не са второкласен път......
111
4
 
6
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До СатаНАТО 100 Как нередности в тахографа може да причини ПТП.Тахографа ли управлява автобуса? Не знаех.
110
2
 
20
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Освем че е нелюбезен и нервен е и некадърен На прав път да вдигнеш автобус 15 тона на две колела и да го обърнеш не е шега работа. Сигурно е бил каскадьор.
109
4
 
24
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Категорично съм убеден, че кола не може да избута автобус ако шофьора е реагирал адекватно. Шофьора е кривнал в паниката и сам е бутнал автобуса в канавката. Няма шанс кола тежаща тон и двеста(да речем), да избута цял автобус тежащ 18-20 тона. Абсурд!
108
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя тая си личи как думите и са сложени в устата какво да каже.Дори да е бил груб човека не го прави виновен.А що тая убийца е била на пътя , тя що не е спряла за почивка?Оставете човека ! Не той е причинил катастрофата.Може и да е имало и по добър начин да реагира, но той не е виновен за избора си!Виновна е цвета тя е избрала да е там в този момент.Дори колата да се окаже не изправна е още по виновна, че я е карала .Да плаща и да лежи
107
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
И к'во от началото на седмицата сте работили на вересия ли бе?! ХАХХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХААА
106
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
Леле мале кутевчетата сте едни лъвове на троленето и дори няма и новина за русия или нещо. Тоя инцидент направо дюшеш ви дойде, сега да видим и дали ще ви платят, че майката на жената е пламенна комунистка, но точно по тоя повод е стисната до немай къде. Та пишете, ама за тази новина надника още не е платен към шефовете ви. В момента работите безплатно. Засега. А да и жената е виновна отвсякъде. По-виновни са само тези, заради които няма мантинели.
105
1
 
9
 
! Отговори
Трол преди 6 години
Аз съм пътувал само един път с тази фирма, и напълно съм съгласен с наблюденията на пътника! Но тъй като само веднъж съм пътувал с тях си мислех, че това е изолиран случай.
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално за Юнион-Ивкони!Всеки, който е пътувал знае, но те фирмата е с връзки.
103
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момичето иска да каже, че нервен, бързащ, припрян шофьор няма адекватни реакции. Може да се е стреснал, изплашил и в паниката да е направил рязко движение. Всичко е възможно. Хората реагират различно при стресови ситуации. Не можем да очакваме самообладание от всеки.