В автобуса убиец: Шофьорът – нелюбезен, нервен, не спирал за почивка

Надя стояла зад него и виждала реакциите му през цялото време
Обновена: 18 апр 2018 07:25 | 17 апр 2018 21:00,
157
В автобуса убиец: Шофьорът – нелюбезен, нервен, не спирал за почивка
Снимка: БТА

Шофьорът на автобуса убиец, който се обърна на магистрала "Тракия", бил нелюбезен, бързал, отказвал да спре за почивка и говорел по телефона. Това разказа 18-годишно момиче от Стара Загора пред Нова тв.

Тя е една от малцината, оцелели без наранявания. Шестима от 45-те пътници в автобуса загинаха при катастрофата, станала в петък.

За Надежда Славова петък 13-и април е чакан - тя ще пътува до София, за да вземе абитуриентската си рокля. Вместо това на 30-ия километър на магистралата автобусът, с който пътува се обръща.

Още по темата

"Майка ми каза: "Пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег", разказва Надежда.

"Броих километрите, фаталният беше 30-и. После беше касапница. Забравих всичко и рокля, и за какво съм тръгнала. Казах си - край, загинах и повече няма да видя близките си", казва Надежда.

Момичето не помни пътуването с добро от самото начало. Разказва, че шофьорът посрещнал припряно един от пътниците, който се качил с храна. После отказвал да спира за почивка, защото нямало време. Момичето седяло на два реда зад шофьора и го наблюдавало през целия път.

"Беше груб. Изнервен беше от самото начало и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, гоня час. Хората чакат за летище. Толкова пъти повтори, че бърза и затова съдбата предизвика да стане това – да спрем преди да пристигнем", разказва тя.

"Както е кормилото, беше полегнал и си говореше все едно си почиваше", твърди девойката.

"Ако ни беше дал почивка, едва ли щяхме да срещнем тази жена и да се случи това. Но не го обвинявам", казва Надежда.

Тя благодари на доброволците.

"Не съм очаквала, че има толкова добри хора. Имаше и такива, които снимаха, въпреки че умираха хора в този момент. Но други даваха вода, телефоните си...", разказва момичето.

Майката на Надежда знае, че нейна колежка е изгубила 16-годишната си дъщеря в същия автобус.

"Не знам, ако ми се беше случило такова нещо. Такова нещо не се преживява", през сълзи коментира Магдалина Ботева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами обикновено автобусите имат разписаниеАвтобусът по принцип има и тоалетна, но понеже великите ни превозвачи пестят от всичко, тя не се ползва.
81
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На шофьорът ще му тежи,че е можел да ги спаси,на жената-че ги е убила !Дано намерят покой и двамата !Може да се случи се на всеки ,нека бъдем по-смирени към действащите лица .Лесно ни е да съдим зад клавиатурата само чрез база медии ...Дано поне след този случай преразгледаме себепознаването си и самоувереността .Понякога грешните преценки към собствените ни възможности могат да бъдат пагубни.
80
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автобусната фирма е на човек от ГЕРБ, а ГЕРБ никога не може да бъдат виновни.Очевидно е, че шофьора на автобуса с неправилните си действия го е обърнал, но изцяло ще го отнесе само жената.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко не е съвсем по темата, ама ако поне в някой автобус, за който се претендира, че е с тоалетна, тази тоалетна може и да се ползва, спиранията ще са от значение за самия шофьор, а не естествените нужди на пътниците. Трябва просто да се изчакат експертизите преди директно някой да бъде заклеймен.
78
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От малоумно поднесената статия извода е, че катастрофата е станала, щото шофьора не спирал за почивки по желание на всяка пикла.Ами обикновено автобусите имат разписание и много хора пътуват по работа или за да хванат самолет, то не е концерт по желание спирането.Пък и с 40 човека в автобуса малко трудно ще угодят на желанията на всички. А на 18-годишната експертка ще кажа, че най-сигурно ще се предпази от катастрофа, като си стои на село. И да спре да се изказва неподготвена, че става смешна.
77
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момичето само описва какво е било поведението на шофьора. Нито го обвинява, нито оневинява жената. Иначе съвсем естествено е всяка от страните да се изкара възможно по-малко виновна. Да не говорим, че по Тракия има участъци, в които се движиш все едно не си в кола, а си със скутер в морето.
76
21
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 години
И защото е бил нелюбезен, затова е виновен, че някаква го удря. Абе я стига глупости, да ви и тъпата пропаганда. Тая с реното си е виновна и трябва да лежи, това е.
75
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това, ако онова....когато се обърне колата-пътища много. Жената ще я изкарат изкупителната жертва, защото няма връзка с никой от 240те олигарси.
74
10
 
34
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
спирането за почивка не е концерт пожелание, дългите курсове си имат обявена почивка по график, късите нямат, и така е редно. ако автобуса спира по желание на всяка патица решила че и се поразтъпква, 100 километра ще ги пътува един ден.
73
17
 
29
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Защо правите медийна атака срещу шофьора на автобуса?! Той не е длъжен да има рефлексите на рали-пилот за да кара автобус. Има си установен причинител на катастрофата, а вие, хейтчета дребни, задклавиатурни се молете никога да не ви се случва подобно нещо, щото тогава други като вас ще ви обясняват какво е "трябвало" да направите!!!!!!
72
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено,че наляво трябва да се завърти волана ,за да противодейства на удара !Престанете да компетентничите по всяка една тема ! Но това е теория ,а практиката е съвсем друго- появяват се доста обстоятелства,за които няма тренажор и тренировка,а има единствено вроден талант и усет за изхот от екстрема !Шофьорът е моралният виновник,а жената - законодателния !И двама ще си платят,за нелепия късмет да се срещнат ! ЖАЛКО ЗА ТЪПАТА ТРАГЕДИЯ !
71
43
 
27
 
! Отговори
Шошо преди 6 години
Искам да видя тази бъдеща абитуриентка според която шофьорът бил не знам си какъв...Като си облече абитуриентската рокля и се качи на колата в деня на бала си какъв маскарад ще прави по пътищата и дали тогава тя няма да застрашава околните с поведението и на пътя!!!????
70
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕДИН ТИРАДЖИЯ НАПИСА ОЩЕ СЪЩИЯ ДЕН НА КАТАСТРОФАТА, ЧЕ Е ИМАЛ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ И ТОГАВА КОГАТО ГО Е УДАЛИРА СТРАНИЧНО КОЛА ЦЕЛИЯ ТИР ПОДСКОЧИЛ А ТЕЖАЛ 30 ТОНА! ЯВНО ИМА НЯКАКВО ПОДСКАЧАНЕ ПРИ УДАР СТРАНИЧНО!!!НО ТИРАДЖИЯТА НАПИСА, ЧЕ ЗАДЪРЖАЛ ВОЛАНА И УДЪРЖАЛ МАШИНАТА!!!----------------------------------------------------ИЗВОДА, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАЕМАТ ЗА ШОФЬОРИ ОТ ЦЪРНИТЕ КАТО ТОЯ!
69
10
 
17
 
! Отговори
Такива са преди 6 години
99% от шофьотите!!! Почти съм сигурен че е пушил!!!
68
14
 
42
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Чудя се как лека кола ще "забърше" автобус и ще го изправи на две гуми?Освен ако шофьорът му не е реагирал погрешно, понеже се е занимавал с телефона си или подобно..
67
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЧЕ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ИЛИ ОСНОВНАТА ЧАСТ ЗА ТОВА ЧЕ СА ИЗМРЕЛИ ХОРАТА Е НА ШОФЬОРА!!!ДЕЙСТВИЯТА МУ СА БИЛИ НЕПРАВИЛНИ ПРИ ИНЦИДЕНТА!ИЗВОДА Е, ЧЕ ЗА ШОФЬОР НА АВТОБУС ТРЯБВА ДА Е КНИЖКАТА КАТО ЗА ШОФЬОР НА ТИР ПЛЮС РЕМАРКЕ!
66
2
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До а 95Е ти определено си... висшист,от тия новите,които два реда не могат да напишат като хората,но бързат да обобщават.
65
10
 
17
 
! Отговори
а 95 преди 6 години
Никой не ви кара да стават професионални шофери ТПНАРИ ТАКА Е В ЖИВОТА КАТО НЕ СТАВАШ ЗАНИЩО СТАВА ШОФЕР ИЛИ ПОЛИЦ(АЙ И ЦЕЛ ЖИВОТ ЗИМАШ НАД СРЕДНОТО И ТРОВИШ ЖИВОТА НА ХОРАТА В 95% ОТ СЛУЧАЙТЕ
64
13
 
28
 
! Отговори
Е*БАМАЙКАТАШОФЕРСКА преди 6 години
ТАНЦИОРКАТА ОТ ПЛОВДИВ Я ОПЛЮХА ВСИЧКИ ВЪПРЕКИ ЧЕ ТЯ Е ОТРАЖЕНИЕ НА 90 % ОТ ОБЩЕСТВОТО А ШОФЕРА ТЪ?ПАНАР ДЕТО Е ЗАВИЛ РЕЗКО И ПОГУБИЛ ЖИВОТА НА ХОРАТА П*УТКА НЕЩА*СТНА ЩО НЕ ГО ПОКАЖЕТЕ >>>
63
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма част от шофьорите работят под голям стрес, последно ходих до Гърция и си надскочи часовете кормуване, защото от фирмата им задават непостижими разсписания.