В автобуса убиец: Шофьорът – нелюбезен, нервен, не спирал за почивка

Надя стояла зад него и виждала реакциите му през цялото време
Обновена: 18 апр 2018 07:25 | 17 апр 2018 21:00,
157
В автобуса убиец: Шофьорът – нелюбезен, нервен, не спирал за почивка
Снимка: БТА

Шофьорът на автобуса убиец, който се обърна на магистрала "Тракия", бил нелюбезен, бързал, отказвал да спре за почивка и говорел по телефона. Това разказа 18-годишно момиче от Стара Загора пред Нова тв.

Тя е една от малцината, оцелели без наранявания. Шестима от 45-те пътници в автобуса загинаха при катастрофата, станала в петък.

За Надежда Славова петък 13-и април е чакан - тя ще пътува до София, за да вземе абитуриентската си рокля. Вместо това на 30-ия километър на магистралата автобусът, с който пътува се обръща.

Още по темата

"Майка ми каза: "Пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег", разказва Надежда.

"Броих километрите, фаталният беше 30-и. После беше касапница. Забравих всичко и рокля, и за какво съм тръгнала. Казах си - край, загинах и повече няма да видя близките си", казва Надежда.

Момичето не помни пътуването с добро от самото начало. Разказва, че шофьорът посрещнал припряно един от пътниците, който се качил с храна. После отказвал да спира за почивка, защото нямало време. Момичето седяло на два реда зад шофьора и го наблюдавало през целия път.

"Беше груб. Изнервен беше от самото начало и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, гоня час. Хората чакат за летище. Толкова пъти повтори, че бърза и затова съдбата предизвика да стане това – да спрем преди да пристигнем", разказва тя.

"Както е кормилото, беше полегнал и си говореше все едно си почиваше", твърди девойката.

"Ако ни беше дал почивка, едва ли щяхме да срещнем тази жена и да се случи това. Но не го обвинявам", казва Надежда.

Тя благодари на доброволците.

"Не съм очаквала, че има толкова добри хора. Имаше и такива, които снимаха, въпреки че умираха хора в този момент. Но други даваха вода, телефоните си...", разказва момичето.

Майката на Надежда знае, че нейна колежка е изгубила 16-годишната си дъщеря в същия автобус.

"Не знам, ако ми се беше случило такова нещо. Такова нещо не се преживява", през сълзи коментира Магдалина Ботева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътуване с български автобус до Виена. 1000 км, граници и т.н. Спира се точно два пъти. Тоалетната не работи. Шофьорът си призна, че бичат нечовешки смени поради липса на хора. Добре, че пуснаха нискотарифни полети. Вече автобус на българска фирма аз не смятам да ползвам.
41
3
 
10
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Страшнотое, че вече такива като теб сте много по пътищата... И точно поради това са тези катастрофи..... Никой от вас не знае как реагира автомобила при пързаляне ... Качихте се на мощни автомобили и се помислихте за велики... Онзи ден една *** тръгна на едно кръгово наляво и се караше на тираджията, че не я пуска - тя била с предимство.... А дали съм опасен - не знам... Нямам месец под 5000 километра....
40
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой шофьор досега не ми казвал,че в автобуса има колан,за да го сложа.А пък ако си от страната на която се е обърнал автобуса и това няма да те спаси.Направо си смачкан.Най-добре е шофьорите да карат с мисъл в главите си,а не като г..***.
39
4
 
26
 
! Отговори
AZ преди 6 години
Докато съществува тази фирма ще има инциденти. За съжаление ни излагат и на международно ниво.
38
10
 
6
 
! Отговори
ДО 34 преди 6 години
Я помисли ?Наляво или Надясно ?Такъв Пикльо като теб изпусна Автобуса и изби хората .НАДЯСНО .Ако ромчето беше навъртял надясно , щеше да избяга от Сблъсъка и Жертвите ( знаеш ли кое е ляво дясно)?
37
3
 
24
 
! Отговори
Емилия Тодорова преди 6 години
В много професии не може да се говори по телефон по време на работа,да се слуша чалга,да се псува на всеослушание,да се пуши.
36
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако пък предишната нощ е изкарал с приятна компания на чашка например,нервността му е напълно обяснима.Нищо,че неговия шеф каза,че бил добре отпочинал,защото три дни бил почивка.Никой не знае как и колко е почивал.А това един лек автомобил и то странично да забърше автобус тежащ 13 тона и да го обърне ми се струва невъзможно.
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Автобусите не се ли движат с темпомат ?Доколкото ми е известно водачите на автобуси са длъжни да предупредят пътниците да си поставят предпазните колани - те затова са монтирани !Ако не е предупредил - носи вина.
34
3
 
20
 
! Отговори
NTZ до 35 преди 6 години
Абе момче, смени Дилъра.... С алкохол беше танцьорката на пилон, която пияна и дрогирана потроши 10 автомобила... И само малките часове спасиха хората от гибел.... Прочети отново справките...
33
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко са жалки и смешни *** !Само защото фирмата е на някой си от ГЕРБ защитават ОЧЕВАДНИЯТ ВИНОВНИК и се опитват да изкарат шофьорът на автобуса убиец !Дано и вас помете някоя барманка и *** някой от семейството,да видим дали ще е виновна тя или вие ще поемете вината,че не сте реагирали адекватно
32
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-притеснителното е че градацията е следната. ***, по-***, най-***, шофьор, охранител, милиционер. А и постигнатите резултати, показват че не е грешна.
31
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не преди време,а в момента на катастрофата е с 1,3 промила !!!!А и да не е пила,тя удря автобуса Ако някой оправи жена ти ,кой ще е виновен ?
30
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До NTZВпечатлен съм от водача с 44 години опит и мъдър съвет "да се завърти волана надясно".Автобусът е легнал на дясната си страна. Дали защото водачът го е завъртял неправилно наляво, а не според мъдрият съвет?... Не казвайте на публични места, че карате от 44 години. Мъже с 40 г зад волана (възраст над 60) са най опасните на пътя.Именно поради високо самочувствие и забавени рефлекси.
29
2
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
zatova v nqkoi durjavi ima video registratori tam se vijda koi e vinoven speciqlno za avtobusite trqbva da sa zadaljitelni
28
7
 
35
 
! Отговори
NTZ преди 6 години
Преди време е карала в нетрезво състояние ---ПРЕДИ ВРЕМЕ !!!!!! Към момента на катастрофата е била ОК..... И ти преди време си се напикавал, но ... А може би продължаваш ....
27
2
 
24
 
! Отговори
Жо преди 6 години
До NTZТОВА, за автобус на две колела, го има само във филма със Сандра Бълок.
26
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки трезво мислещ, е ясно, че леката кола е била причинила инцидента, обаче шофьорът на абтобуса е убил хората с неадекватнити си действия. Груба грешка - да не намарлиш скоростта, и втора катастрофална грешка - да даде ляв, при положение, че е на скорост от 95-100 км/ч.
25
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ntz,много е лесно зад компютъра да даваш акъл.Ама много...Не ти пожелавам да прилагаш теоретичният си " блясък " -на практика ..Това трябвало-онова трябвалоАбе тя онази *** с алкохол ,това моментално спира темата ! Е, ако изкарат шофьора и фирмара виновна,а отсреща удар с алкохол-ИМИГРИРАМ
24
14
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
За всеки нормален човек е ясно, че няма как лек автомобил да удари В СРЕДАТА пълен автобус и да го изхвърли в канавката.Това е практически невъзможно !Системата обаче побърза да се нахвърли върху жената управлявала автомобила. Просто тя беше удобният виновник.Прокуратурата намекна, че тя е виновната, а журналистите угодно оневиняваха фирмата превозвач и шофьорът на автобуса.Фирмата се оказа собственост на наш другар от ГЕРБ, а шофьорът на автобуса ром. Така плевенчанката стана виновна ...
23
7
 
31
 
! Отговори
ИНДИЯ преди 6 години
В Индия всички Водачи на Автобуси са като него - РОМ без образование яхнал Автобус с 50 човека , и на първия завой обръща хората в Канафката .Немам нищо против Водача на Автобуса , НО - Къде сте виждали РОМ в Учебна Кола ???Да не говорим за Ром с Документ за Автобус - Защо Държавната Инспекция не каже че Документа за Правоспособност е Издадена в Турция ?