Шамар след шамар... Във вид на 8 кофи с 800 лева на стотинки

Така един работодател изплати обезщетенията на своите работници
19 апр 2018 14:15,
101

800 лева в 8 кофи пълни със стотинки – това получиха двама освободени работници от своя работодател във Враца.

Те нямали предизвестие и след като не склонили да подпишат освобождаване по взаимно съгласие, си навлекли тези неприятности.

Заведението, в което работели Теодора и Иван, хлопнало врати заради слаб оборот и шефът ги освободил, въпреки че те повече от две години работели всеотдайно, разказват те пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

След този удар обаче двамата получили и втори такъв. Шефът им издължил част от обезщетеията в 8 кофи жълти стотинки.

Според двамата бившият им шеф им се подиграва.

Той от своя страна пък твърди, че имал само тези пари. Останалите обаче също се кани да изплати по същия начин – в кофи, но с монети от по 5 стотинки, които събирал, за да издължи сметки за парно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
26
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Един съвет четете има кодекс на труда сега е лесно цъкаш на компа навремето беше по труно ограмотявайте се всестранно за да не си правят гаргара със вас.Другото е губене на време.
62
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** Значи шефката ти е глупава ама ти е шефка а ти щото си най умната работиш за нея е не обратното,интересно.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 58А какъв е проблема касиерката от Топлофикация,например да опукат няколко звучни шамара на някой който е решил да си плати сметката за парно със жълти стотинки?
60
2
 
41
 
! Отговори
Ева преди 6 години
Все повече работодателите се подиграват с нас, работниците. И на мен преди няколко дни глупавата ми шефка се опита да не ми даде последните пари, тъй като напускам, но успях да ги изкопча. Не подписвайте НИКОГА по взаимно съгласие, поискайте 71чл., с него отивате на борсата.
59
2
 
44
 
! Отговори
Юри преди 6 години
Заради това отношение на работодателите. .След някя друга година работодателите ще им се наложи да си работят сами.При фалит на фирмата не подписрайте освобождаване по взаимно съгласие трябва да се платят обезщетение ако има неползвана отпуска трява да фигурира коло дни не са ползвани.При взаимно съгласие губите и пълна борса .
58
8
 
24
 
! Отговори
Коко преди 6 години
И стотинките са пари но това е подиграфка с народа у това го направиха ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ и ЕС
57
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какъв е проблема да му спукат с няколко звучни шамара дебелите бузи на наглеца! Това си е жива подигравка! Да е отишъл той в банката да ги обмени и да си плати дълга по човешки! Извадил ги, завалията, от джипа!
56
15
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
И друго.защо не са им преведени по банка.банкомата стотинки не дава.да бяха поискали да им се плати по банков път.след като не са искали......и стотинките са разплащателна еденица
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'ъв е проблема, отиват в банката и им ги връчват, а че БНБ издава монети, с които не можеш да си купиш нищо е отделен въпрос.
54
24
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Ами ако е срамно и унизително,да ги забранят.да закръглят цените нагоре и готово.а въпросните граждани са имали правото и свободата да не ги вземат.а сега ако ги е срам да харчат дребни пари,значи не им липсват пари.добре се е грижел за тях работодателя им
53
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо в Германия работодателите неплащат заплатата на стотинки?България е страната на стотинките.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Врачански.....наречето го, както искате. Дори и да няма пари и така да плати, ако е човек тази статия нова да е тук. Но тази история е показател за каква дивотия става въпрос.
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега очакваме същия работодател да си купи винетка със жълти стотинки за да даде пример.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не са ги поискали по сметка в банка?
49
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има си варианти, носят ти кофа монети, съответно ти се съмняваш в това че те лъжат с някоя стотинка.Изисква се да бъдат подредени по номинали и сортирани, след това сядате и броите. след като преброите всичко, ако още няма съмнение в сумата то не се разписва разписката за издължаването и собственика ще си има кофа с Х лева на монети да си ги вре като в касичка.Ако пак нещо се прави на интересен, момци, двама сте, във Враца сте, просто го пребийте какво го гледате!
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47И ако ми платят 1000 лева на стотинки и искам да си купя нещо за тези пари означава че трябва да нося един чувал с мен, за да ги пренесе. Стотинките затрудняват търговията. Другите клиенти в магазина ще излязат защото няма да им се чака да се преброят жълтите стотинки.
47
2
 
17
 
! Отговори
До Бачкатор преди 6 години
200 шивачки си изпатиха от АВСТРИЙСКИ работодател.Една от които аз,фирмата фалира няма изплатени заплати,не сме съкратени,искат да напуснем по взаимно съгласие!!!!20г работи тази фирма в България,аз от които единадесет години и половина!
46
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотинките също са пари. Работя във фирма, която отдава складове под наем. Има една наемателка, която два пъти в годината си плаща наема със стотинки - пликове с по 1,2,5 Ст. Не знаем откъде ги намира. Според нас нарочно прави така. Обаче не можем да ги приемем - това пак са пари! После се броят, пакетират и на части ги внасяме в банката по сметка. Това е положението.
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащенато трябва да става по банков път.
44
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38Ами не искам да вземам страна, тъй като не знам как стоят нещата, но е твърде възможно, щом не му е вървял бизнеса, да няма други средства, с които да плати обезщетенията. Освен това в банка за да му ги сменят за банкноти, вземат процент от сумата. Мисля, че работниците по-скоро трябва да са доволни, че поне са си получили парите, защото можеше просто да каже : ами имам да ви давам, но в момента не разполагам със средства, и трай коньо за зелена трева...