Жегата настъпва, не палете огън в защитените територии

Екоминистерството съветва да не се горят треви
1
Жегата настъпва, не палете огън в защитените територии
Снимка: Булфото, архив

Във връзка с наближаване на летния сезон и покачването на температурите, МОСВ напомня, че се увеличава опасността от възникване на пожари в защитените и заети от естествени екосистеми с висока природозащитна стойност територии, съобщиха от пресцентъра на екоминистерството.

Оттам призовават да не се пали огън извън определените и обозначени за това места и да не разпалват и хвърлят в огъня леснозапалими изкуствени материи, масла и други запалителни течности.

Да не палят треви и растителни отпадъци с цел почистването на терена и по никакъв повод да не изгарят отпадъци сред природата, пише още в съобщението.

В случай на пожар незабавно трябва да се подаде сигнал на 112 или на телефоните на Районните служби по пожарна и аварийна безопасност, Дирекциите на националните паркове, Регионалните инспекции по околна среда и води и Горските стопанства.

Съгласно заповед, издавана всяка година от министъра на околната среда и водите, периодът от 1 април до 31 октомври е определен за пожароопасен сезон в защитените територии изключителна държавна собственост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в незащитените,може,така ли?