"Братушките" запяха през май: Черно море – много е добре! Ангелкова доволна!

България е в топ 4 за руснаците за майските празници
69
"Братушките" запяха през май: Черно море – много е добре! Ангелкова доволна!
Архив: Булфото

България е на четвърто място сред предпочитаните от руснаците туристически дестинации за майските празници. Това показва изследване на Асоциацията на руските туроператори, похвали се писмен отговор на депутатски въпрос ресорният министър Николина Ангелкова.

Още по темата

Руските туристи са били на пето място по брой през миналото лято, а през тази интересът им дори се увеличава – има ръст на ранните записвания за лятно отмора по родното Черноморие, както и повече издадени визи.

Руснаците продължават да са много важни за родните курорти през лятото, а Министерството на туризма рекламира Черноморието ни все по-активно, допълва Ангелкова.

Над половин милион руснаци са предпочели да отмарят по нашите курорти през 2017 г., а за 400 000 руснаци България е втори дом.

От началото на тази година до момента консулската служба към българското посолство в Москва е издала със 7,9% повече туристически визи в сравнение със същия период на миналата година.

50 руски туроператори са подали документи за акредитация като имат намерение да работят активно на нашия пазар.

Консулството ни в Екатеринбург също отчита ръст на издадените визи и увеличение на заявките на туроператорите. До момента фимите, които ще водят руснаците у нас, са 18, като само за 10 дни документи са подали 7 агенции.

По данни на туристическите агенции от Уралския регион ранните записвания за почивка са много активни като при тях има увеличение от 20% в сравнение с миналата година, което в условията на покачване на цените прави България една от най-търсените дестинации за лятна почивка.

Полетите на туроператорите стартират в края на май и както и през 2017 г. ще има както редовни, така и чартърни програми с полети до Варна и Бургас.

Ръстът на руските туристи у нас нараства плавно от 2016.

България беше отличена и с награда за най-добрата дестинация за семейна почивка на руските туристи, припомня Ангелкова.

Министерството на туризма продължава активно да рекламира на руския пазар като залага на съотношението цена – качество, безопасност, екологична храна, културна и духовна близост с Русия.

Работи и за разширяването на предлагането като към традиционния летен и зимен туризъм се презентират възможностите за допълнителни екскурзии, програми и мероприятия, които да обогатят почивката, която България предлага на активния руски турист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НиколаевИ КРИМ И АЛЯСКА СА ПРОДАДЕНИ!!!!ЗА КРИМ Е ДАДЕНО ЦЯЛОТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА УКРАЙНА В ЗАМЯНА НА ТОВА РУСИЯ ДА НЕ КРАДЕ НИТО КРИМ НИТО ДРУГА ТЕРИТОРИЯ !!РУСИЯ Е ПРЕСТЪПНИК ИЗМАМНИК И ТАКЪВ ЩЕ БЪДЕ ВОВЕКИ ВЕКОВ ДОКАТО НЕ СЕ РАЗПАДНЕ!!!----------ЗАТОВА СЛУГИТЕ НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН СА НЕЖЕЛАНИ!
29
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей тия братушки бе ако не бяха те всички по морето щяха да ходят със скъсани ***. То бива бива ама за 5-тите по брой туристи в България постоянно да се говори колко са важни за България е признак на лакейство и подлизурщина.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава новина. За българите нашето Черноморие вече не става, твърде е зле. А все пак трябва да се върти някакъв туризъм там. Нека идват, то друг трудно ще се навие.
27
12
 
8
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
До крим е руски: той си е бил от 700 години руски е хрушчов го отстъпва на украйна но русия се отказа от балтика изт. Германия полша и тнт. украйна искаше да го владее вечно .
26
6
 
5
 
! Отговори
стратегията преди 5 години
До до 21 оня с окупаторЧерно море превърнато в руско езеро!
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Крим е толкова хубаво, какво правят братушките в една НАТО-ска държава
24
1
 
19
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 5 години
По- бедните руснаци почиват в България, а по- бедните българи почиват в Гърция. Богатите почиват, където си искат, независимо от каква националност са.
23
3
 
16
 
! Отговори
до 21 оня с окупатор преди 5 години
Гледам че са се засилили да окупират, ама Дубай, Бали, Корсика, Сардиния, Кипър. нашето лай-морие го заобикалят като краставо куче. Та въпрос "какво ще окупират"? мързеливи търтеи като теб ли?
22
8
 
12
 
! Отговори
Николаев преди 5 години
Неблагодарно племе сте българите , неблагодарно с робски манталитет връткате си задниците на който ви свирне както хохлите , сега ревът че губят от жп транспорта догодина и газ няма да минава вие също ще трябва да поревете спомнете си турция и пашата им и те бяха чок ербап и после пълзешком по червения килим аман аман чок аман
21
7
 
9
 
! Отговори
вечно добре отишлИ! преди 5 години
До вечно добре дошлиИ ВЕЧНО ДОБРЕ СИ ОТИШЛИ!!!
20
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДнес руски туристи а утре руски окупатори и агресори. ТОГАВА ЩЕ СИ СПОМНИМ ЗА ФЕСА
19
7
 
3
 
! Отговори
хотелиер-кожодер преди 5 години
Само виетнамците ще се зарадват на хотелите приличащи на едновремешните им общежития. Ако добавим и повечко количество живо кучешко и ще изкараме и този сезон.
18
5
 
9
 
! Отговори
вечно добре дошли преди 5 години
ще са руснаците! С удоволствие каня освободителите ни да си разпуснат по черноморието! Ако се наложи може да направим една българо-руска ваканцийка до Станбул дори
17
6
 
6
 
! Отговори
дъртий преди 5 години
Запяха, ама друга песен "Продавай, продавай, продавай, бетонните кочини продавай.." те не ни искат бетонния клозет пълен с летни зарази.
16
6
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
за *** и гей паради, за европейски ценности става въпрос. Други въпроси?!
15
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От руските ракети ни пази американския щит
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За бизнес ли става дума?Или става дума за вечната признателност към освободителите?Или пък частната армия вагнер идва да разпусне?Или окупаторите се завръщат
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ези руснаци,с техните си имоти тук са ни щит срещу руските ракети.Ем тогава с каква война ни плашите? То всеки руснак, който събере поне малко пари, се маха от путиновия рай. А най-богатите и децата на върхушката са точно в "омразните" Германия, Франция, Англия
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЗ ЛИЧНО НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ИМА ТОЛКОВА ДЪЛГИ ПЛАЖНИ ИВИЦИ МНОГО ПО ДЪЛГИ ОТ НА АЛБЕНА И СЛЪНЧЕВ БРЯГ ВЗЕТИ ЗАЕДНО! КАТО ПРИМОРСКО И КАМЧИЯИМА ОЩЕ МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СТРОЕЖИ !
11
12
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Всеки десети в БГ - руснак. За това ли загинаха Ботев и Левски?!