Лекари в Ловеч на протест. Заплатите им пак се бавят

Медиците искат трайно решаване на проблема
25 апр 2018 21:45, Петя Славова
8

Над 100 медици от ловешката болница излязоха на пореден протест. Причината е, че получават заплатите си с месеци закъснение. Медиците настояват за трайно решаване на проблемите на лечебното заведение.

Още по темата


От началото на годината ловешките медици не получават възнагражденията си. Вече шести месец лекарите работят без пари, а голяма част от тях са принудени да взимат заеми, за да оцеляват, съобщава Bulgaria ON AIR.

След множество посещения на министри и зам.-министри, към момента за ловешката болница има изготвен оздравителен план, който обещава стабилизиране и излизане от финансовата криза. Медиците обаче се съмняват, че това ще се случи.

Оказва се обаче, че и към днешна дата има запор върху сметки, което създава напрежение и несигурност сред персонала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
как така частните бо преди 5 години
До Анонимен-как така частните болници станаха повече от държавнитеЧастните точат скъпите пътеки лапат докторите с големи заплати а държавните поемат всички спешни и неосигурените.Ако се вдигнат 100% заплатите и се забранят частните болници и м***налите работят и си плащат осигуровките всичко ще е наред.Виновниците са в МЗ
7
0
 
2
 
! Отговори
Спасението преди 5 години
Народе не блокирайте пътя а некадърниците в МЗ и политиците които съсипаха здравеопазването.България остава без лекари заради тях!
6
0
 
3
 
! Отговори
Факта, преди 5 години
че за фалита на Областна болница има само 5 коментара,обяснява всичко останало?!?!?!Ловеч е един умрял и заспал град?!На времето имаше села от градски тип,сега Ловеч е град от селски тип?!Ловчалии са прости,комплексирани,стресирани или депресирани селяни и ***,пропити от злоба,завист и омраза,които по-цял ден се занимават с клюки,сплетни,интриги и за това градът е на този хал,че и по-зле ще става!?!?!?
5
0
 
3
 
! Отговори
Арести за кметове преди 5 години
Както видяхме от оня рекламен надпис до хотел Ловеч Общината харчи над 85 000 000 ограбени от народа живи кървави левове за ремонт на скромната пешеходна зона/вижте има ли километър..Да с е конфискуват тези нагло КОРУПЦИОННИ Милиони и да се обезпечи населението вкл лекарите..
4
1
 
4
 
! Отговори
Да, преди 5 години
лекарите в Ловеч са в правото си да протестират,обаче я отидете и при някой от тези,които са останали да видите за какво става на дума или иде на реч,особенно ако си на 60+?!?!?!Пълно безхаберие,незнание и безразличие?!?!?!Добре,че Плевен е по-близо и по-младите,читави и платежоспособни ходят там?!?!?!В Ловеч,срещу болницата има погребална агенция???По-добре отиди при тях,отколкото в болницата отсам???Преди обвиняваха Минчо Казанджиев,че бил от БСП,Корнелия Маринова,като е от ГЕРБ какво-НИЩО!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Маринова е първия кмет от ПП ГРОБ в Ловеч........ центъра е рззкопан (за ремонт) повече от 6 месеца, болницата е пред фалит (реално е фалирала щом има запор), психо диспансера върви по стъпките на болницата а полицията няма пари за кубинки........Определено не мога да кажа че това е само нейно дело, определено смятам че Минчо Казанджиев (Минчо процента) и е оставил сериозни проблеми в наследство но някак си на тая жена и иде от вътре да се дъни
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как така частните болници станаха повече от държавнитеи те се хранят от същия бюджет и пред фалит са винаги държавните30 години ви правят на маймуни - а може би сте такиващом търпите да ви управляват банкявски подлогар и възпитаници на помощните училища с по 6 апартамента
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво са ви лекари, както и знаещи, и можещи хора? Трябва да се въдят гламави чингя и осигуряващите им работа ***.