Заловиха двама бракониери на язовир "Ястребино"

Съставени са им актове за нарушение
25 апр 2018 11:37, Красимир Ангелов
2
Заловиха двама бракониери на язовир "Ястребино"
Снимка: Булфото

Двама бракониери са заловени по време на риболов на язовир "Ястребино", съобщава БТА.

Акцията на екипи на Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) е била на водоема под село Панайот Хитово, разказа ръководителят на доброволците от клон Ястребино Шенол Хасанов.

Бракониерите са засечени в местност, обрасла с дървесна растителност, където язовирът прелива. "В плитчините рибата се прегрупира за хвърляне на хайвера и бракониерите използват това за лесен и бърз улов", обясни Хасанов.

Двамата мъже се опитали да прикрият мрежите и уловената риба в храстите. В крайна сметка обаче те са установени и задържани. Уведомена е полицията, служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са съставили актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
ДА преди 5 години
brawo
1
2
 
19
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Сега колкото риби са хванали, да им ги натикат отзад една по една. Живи и хлъзгави, да пъхат вътре, с главата напред да пъхат, да се хлъзгат, както са живи и се извиват да пъхат, навътре да пъхат. Хлъзгаво да пъхат, едната като влезе и само върхът на опашката като стърчи и веднага следващата да почват да пъхат, да хлъзгат, както са живи и се извиват да ги хлъзгат с главата напред да ги тикат!