Златарица на нож срещу роми: Мъж ограбил и искал да насили баба

Жителите на града искат новозаселилите се да бъдат изкарани от града
27 апр 2018 12:00,
124

Пореден случай на агресия. 36-годишен мъж ограби и опита да изнасили 75-годишна жена от Златарица. Мъжът е обявен за национално издирване. Хората в града обаче разказват, че той е част от група самонастанили се роми, които системно ги тормозят и настояват те да бъдат изселени от града.

Още по темата

75-годишната баба Мария от години живеела сама в къщата си в град Златарица. Във вторник вечерта, малко след 22 часа, в дома ѝ нахлул 36-годишен мъж от ромски произход, който от известно време живеел в изоставена къща.

Задигнал ѝ единствените 100 лева, които имала в момента, вземал дебитните ѝ карти и опитал да я изнасили… и така няколко часа.

Накрая жената успяла да избяга и да се добере до къщата на племенниците си. Мъжът избягал веднага, а тя е настанена в неврохирургията на Великотърновската болница.

Десетки жители на Златарица излязоха на протест и настояха за реакция от страна на отговорните институции.

Хората се събраха, за да настояват за сигурност за себе си.

"И други са тормозили, други жени и семейства. Тормозят деца и кражби също има. Според мен трябва да се изолират тези хора, които са дошли", сподели пред Bulgaria ON AIR жител на Златарица.

Според кмета на града Пенчо Чанев няма механизъм, с който общината да изсели самонастанилите се роми.

"Нещата са сбъркани. Полицаите установяват, че някой живее самонастанил се, няма адресна регистрация и им съставят актове. От друга страна те не знаят дали собственикът ги е пуснал с пари или да пазят имота му", обясни Чанев в ефира на "България сутрин".

Кметът каза също, че въпросната група роми са от сливенския край и не искат да се интегрират. По думите му те не зачитат никакви норми и правила. Пенчо Чанев обеща по-засилено полицейско присъствие и други мерки, които ще се обсъждат на среща между институциите през следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
2
 
! Отговори
Бойка Ханъм преди 5 години
Мойте хора не си поплюват с путинизираните!!
53
0
 
18
 
! Отговори
това е бъдещето. преди 5 години
Няма как да бъде иначе. Колко ваши познати имат повече от 2 деца(за положителен прираст трябва 3), а при тях са по 5-6. Този процес тече от поне 50 години, а след 1989, когато пада режима много българи емигрират с целите си семейства и до сега емиограцията продължава(имаме едно дете, но да го пратим на запад). Факт, че демографски Бг е катастрофирало, а е жалко, че не се пише и говори по темата, но дори да се пише ефект няма да има. Няма какво повече да се каже,..........
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си, BGCesarTheGreat. Но се страхувам, че наистина идва Време разделно. И тогава за съжаление, както е казал народът: "покрай сухото гори и суравото".
51
0
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Колко души са българите в Златарица ??? Какво ги чакат ??? Дойде ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО !!!
50
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оскотели сте от беднотия. Кой е виновен? Кой скача по площадите за демокрация? На ви сега демокрация. Бедни, мизерни и бити. И тука не става дума за демокрация срещу социализъм. Става дума за национален интерес, за силната държава която не кляка така лесно пред исканията на великите сили. Къде остана тази държава? В историята. А слабата държава води до слаб народ. Озлобен от мизерия, разединен, объркан от пропагандата която го залива.
49
1
 
11
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Има човек има проблем.....
48
2
 
26
 
! Отговори
Poмистан преди 5 години
тука обаче всеки коментар който не е писан от poм се трие, направо паля с 200 от държавата на poмите и крака ми няма да стъпи повече тука, даже ни е забранено да ги наричаме с истинското име за етноса им а трябва да използваме името на една напитка
47
0
 
47
 
! Отговори
КуКлус преди 5 години
Сещам се за един отряд сливенски полицаи дето не отдавна нахлуха 6 часа сутринта в тамошната мААла и след "посещението" имаше ромски коментари от рода на "Ай влизат ритат удрят няма деца няма стари хора .....как да ти кажа кой *** би мене оня *** рита аз само едни очи виждам айййй!" ......Браво на този отряд в днешно време рядко се случват подобни подвизи !
46
0
 
28
 
! Отговори
месара преди 5 години
да връщат трудовите лагери и смъртната присъда , иначе ще става все по лошо, с тая безнаказаност и тия права дето имали престъпниците !
45
1
 
5
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
Защото си позволява да обижда най-нагло хората тук. Одеве изтриха сумати люде за нищо и никакво. Дефинициите за истината не са предмет на темата, но дали онези, които се тупат в гърдите, че я изричат, са готови докрай да стоят зад думата си?
44
0
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Толкова ли е сложно ? После до съдебно производство срещу неизвестен извършител и КРАЙ на проблема !
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩо да го трият? Зато що е прав? Зато що инстина не ви се нрави?За то ли?
42
0
 
29
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Аз ли съм най-умния не знам .....влизат маските посред нощ бой до насиране който оживее оживее ...който оцелее да видим дали ще му мине през акъла за подобно нещо . Така...не съм свършил . После "ама кой беше ?" ами не знам едни със маски .....и точка !
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този долу интересно дали ще го изтрият.
40
3
 
17
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Видими резултати. Гарантирано от Герб!
39
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът е обявен за общодържавно издирване. Такааааа. Имена - липсват! Снимка - липсва! Как тогава някой съвестен гражданин би могъл да съдейства лицето да се намери по-бързо (то пък като се намери ама айде) Т.е. обявен е, ама не му съобщаваме никакви данни. ЕВАЛА!!! Ако беше обаче от български произход, щяхте да сте изнамерили и снимката му когато се е напишкал за първи път.
38
1
 
35
 
! Отговори
Циник до 21 преди 5 години
Българите се събраха в Асеновград....и жандармерията ги наби!
37
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина усети че вече е на изчезване и почна да обяснява "остани в България", "ама то не е толкова лошо тук", "ама на Запад са скъпи квартирите", никво оставане, тук скоро ще има само роми
36
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В самия град Златарица живеят доста роми, при това от сравнително по-цивилизованите, но очевидно тук проблемът са самонастанилите се пришълци. Когато дадено село бъде опоскано, те просто се местят в по-голямо населено място, където да вършат същото. Именно в тези общности раждаемостта е и най-висока и се създават предпоставки за бъдещи гета.
35
2
 
25
 
! Отговори
Има си закони преди 5 години
В САЩ имат закон за престъпления извършени повече от 2 пъти. Трета присъда е в пъти по сурова от предишните. https://en.wikipedia.org/wiki/Three-strikes_law