Златарица на нож срещу роми: Мъж ограбил и искал да насили баба

Жителите на града искат новозаселилите се да бъдат изкарани от града
27 апр 2018 12:00,
124

Пореден случай на агресия. 36-годишен мъж ограби и опита да изнасили 75-годишна жена от Златарица. Мъжът е обявен за национално издирване. Хората в града обаче разказват, че той е част от група самонастанили се роми, които системно ги тормозят и настояват те да бъдат изселени от града.

Още по темата

75-годишната баба Мария от години живеела сама в къщата си в град Златарица. Във вторник вечерта, малко след 22 часа, в дома ѝ нахлул 36-годишен мъж от ромски произход, който от известно време живеел в изоставена къща.

Задигнал ѝ единствените 100 лева, които имала в момента, вземал дебитните ѝ карти и опитал да я изнасили… и така няколко часа.

Накрая жената успяла да избяга и да се добере до къщата на племенниците си. Мъжът избягал веднага, а тя е настанена в неврохирургията на Великотърновската болница.

Десетки жители на Златарица излязоха на протест и настояха за реакция от страна на отговорните институции.

Хората се събраха, за да настояват за сигурност за себе си.

"И други са тормозили, други жени и семейства. Тормозят деца и кражби също има. Според мен трябва да се изолират тези хора, които са дошли", сподели пред Bulgaria ON AIR жител на Златарица.

Според кмета на града Пенчо Чанев няма механизъм, с който общината да изсели самонастанилите се роми.

"Нещата са сбъркани. Полицаите установяват, че някой живее самонастанил се, няма адресна регистрация и им съставят актове. От друга страна те не знаят дали собственикът ги е пуснал с пари или да пазят имота му", обясни Чанев в ефира на "България сутрин".

Кметът каза също, че въпросната група роми са от сливенския край и не искат да се интегрират. По думите му те не зачитат никакви норми и правила. Пенчо Чанев обеща по-засилено полицейско присъствие и други мерки, които ще се обсъждат на среща между институциите през следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
49
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Обикновено, когато държавата е абдикирала от народа и народа е поставен в условия на оцеляване на принципа на закона на джунглата /голямата риба изяжда малката/, се прибягва до сформирането на наказателни отряди от доброволци по райони. Справка действията на Стоил Войвода в Сливен, т.е. по-силния помага на по-слабия. Ами дошло му е времето да осигурим, ако не достойни то поне спокойни старини на родителите си !!!
33
2
 
39
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Я по-добре пак напишете историята на ромската Пепеляшка ( от вчера) - която извършва нечувания подвиг - да ходи на работа!А иначе - това са си "културни особености" на етноса - смирение , разбиране, търпение ...Скоро ще станат 3 000 000 ... и българските баби ще са кът!
32
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
когато новината стане "тъмно зелен от малцинствена група е пребит в Златарица след опит за изнасилване на местна жителка", ще се оправим
31
5
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Нали имате евроценности и демокрация ,какво ревете ,не е е евроатлантическо това ;) !?!?!
30
1
 
39
 
! Отговори
Вълнаро преди 5 години
А за колко такива случаи не се разбира, хората от срам и обеззверение си мълчат. В населените места с преобладаващо цветнокожо население белите хора са подложени на невероятен тормоз. Факт, който се премълчава от продажните медии. Абсолютно ЗА увеличаване пределите на самоотбраната, много дядовци по селата имат пушкала и ще намалеят драстично индустанските набези. Ама после кой ще гласува драги зрители...
29
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде на бас, че 36 годишния ром е закоравял рецивидист, но понеже ние сме общество от закоравели инфантили и вярваме в розови приказки за лека нощ, сме твърдо убедени, че той ще се поправи, ще го превъзпитаме с любов, разбиране и съпричастност.
28
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сърбия преди 2-3 години едно зелени се помислили за безсмъртни и пребили сърби. След 2 дни всички ги намери малко умрели в реката. От тогава зелени няма. Ерго, Бай Тошо им беше намерил цаката. В днешно време са ценни за един човек, който им плаща за да бъде избиран за пореден път. Без тях ще гледа МС по телевизията.
27
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега този 36-годишния ром, на колко ще бъде осъден - условна или 3 месеца в общежитие? Законите ни са смешни, то бива да си розова пеперудка, обаче това нашето е лудост, трябва здрава ръка и тежки наказания. Като не спазнат законите в дрънголника, ама не там се почесват целодневно, а яко бачкане, обществено полезен труд до припадък. Онези *** от БХК да им се затврят гнусните усти, а онзи гей съд в Страсбург да се бойкотира.
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разрешиха да стреляш ако те доближи. Полицията и кметовете са корумпирани и искат пари.
25
0
 
29
 
! Отговори
е преди 5 години
Време е АК-47 да запее своята песен...
24
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медиите запълват на 90 процента новините си с криминална хроника.Е може ли при 7 милиона население и 5000 села да няма някъде престъпление?И хората четат и си викат-колко е страшно в България.Ама тук се живее много по-спокойно от много други държави.И да не помисли някой,че защитавам ГРОБ-престъпността е ниска въпреки некадърността на Боко и Радев.Ако бяха по-кадърни щеше да е още по-ниска.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес бг, знаете ли, че мога да ви осъдя за дискриминация
22
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Мехурчета!
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес бг изтрива коментарите ми и питанията ми! Блокира ме когато питам съществени и нормални неща! Според днес бг не е нормално българските граждани да плащат данъци! Днес бг, да ви имам цензурата!
20
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Новичок...........
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА СЕ ПЕНЯТ!
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Пенчо Чанев обеща по-засилено полицейско присъствие и други мерки, които ще се обсъждат на среща между институциите през следващата седмица."абе не може ли просто да ги гръмнат или избесят, тая ***? бе що не им купят по един билет за Щатите?
17
3
 
21
 
! Отговори
LG59 преди 5 години
Ако имаше МИЛИЦИЯ а не Полиция резултата щеше да е друг!
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като сме американска колония - така ще е! Мафия "горе", анархия и беззаконие "долу" - демокрация по американски!
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селата около Нова Загора и Сливен са 90%с такова население чешмите им нямат кранове за спиране текат си в двора и по улицата