Във Варна булевард бе построен и минава… през стадион

Градската управа гарантира, че ще надстрои бутнатите трибуни
28 апр 2018 09:52, Елка Василева
48

Трасето за новия булевард "Левски" във Варна преминава през част от трибуните на стадион "Спартак". Четири реда от седящите места са унищожени.

Според общината проблем няма и това е влизало в плана за улична регулация. Ще бъде проектирана нова трибуна, която ще бъде финансирана от общината, съобщи Bulgaria ON AIR.

Стадион "Спартак" е една от емблемите на Варна и дом на един от най-старите футболни клубове в страната. Южното платно на булевард "Левски" влиза на три метра в трибуните. Опит за тяхното събаряне беше направен още през февруари.

Тогава от общината коментираха, че заради ремонта на булевард "Васил Левски" няма да бъдат бутани седалките на стадиона. Феновете и ръководството на клуба са разочаровани от резултата.

През август футболният отбор трябва да посрещне стогодишния си юбилей на този стадион срещу голям европейски състав. Съоръжението трябва да бъде изцяло ремонтирано дотогава.

Според заместник-кмета на Варна Христо Иванов ситуацията не е абсурдна. В плановете на града още от 60-те години е очертана уличната регулация, с която са се съобразили и проектантите на булеварда.

За стогодишнината на клуба ремонтът трябва да е завършен, каза още Христо Иванов и добави, че ще се работи паралелно с проекта от Министерството на младежта и спорта, за да се надгради трибуната в засегнатия участък.

Той е общинска собственост. Мястото ще бъде обезопасено, за да няма възможност за възникване на инциденти. Феновете остават с надеждите, че ще посрещнат стогодишния юбилей на клуба в своя дом, който наричат "Коритото".

Вижте целия репортаж на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
25
 
! Отговори
рррррррррр преди 5 години
В последните години има много "гениални" решения, защо ли? Няма да е лошо варненци да си преброят калинките в общинските служби, че да ги последват и останалите! Как беше: "милиционер, роднина, милиционер, роднина"
4
0
 
21
 
! Отговори
е преди 5 години
Един стадион задължително трябва да бъде заобиколен от дебела ивица висока и средна растителност. Докато тичат, хората трябва да вкарват в организма си възможно най-близък до чистия въздух.
3
0
 
19
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Еееее то тоя стадион тъй се е препълнил, та правостоящи има и няма де да седнат бе...проблемът бил, че нямало проблем ама има-няма не е важно бе, важното е да се пише за всичко, щото хората сън не ги е хванало заради туй унищожение безмилостно а можеха тунел отдоле да направят и да спасят седалките или надлез бе-отгоре над стадиона да минават и без пари мач да гледат а пък ония доле нека са тъпчат и бутат кат овци в калабалъка
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът се решава с един светофар.
1
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътя е по важен на тея стадиони и без това не играете. Само ревете. Обществото издържа в крайна сметка тея стадиони , не са ваши ами на всички . Или създавайте отбори и спортисти или да ги закриваме.