Във Варна булевард бе построен и минава… през стадион

Градската управа гарантира, че ще надстрои бутнатите трибуни
28 апр 2018 09:52, Елка Василева
48

Трасето за новия булевард "Левски" във Варна преминава през част от трибуните на стадион "Спартак". Четири реда от седящите места са унищожени.

Според общината проблем няма и това е влизало в плана за улична регулация. Ще бъде проектирана нова трибуна, която ще бъде финансирана от общината, съобщи Bulgaria ON AIR.

Стадион "Спартак" е една от емблемите на Варна и дом на един от най-старите футболни клубове в страната. Южното платно на булевард "Левски" влиза на три метра в трибуните. Опит за тяхното събаряне беше направен още през февруари.

Тогава от общината коментираха, че заради ремонта на булевард "Васил Левски" няма да бъдат бутани седалките на стадиона. Феновете и ръководството на клуба са разочаровани от резултата.

През август футболният отбор трябва да посрещне стогодишния си юбилей на този стадион срещу голям европейски състав. Съоръжението трябва да бъде изцяло ремонтирано дотогава.

Според заместник-кмета на Варна Христо Иванов ситуацията не е абсурдна. В плановете на града още от 60-те години е очертана уличната регулация, с която са се съобразили и проектантите на булеварда.

За стогодишнината на клуба ремонтът трябва да е завършен, каза още Христо Иванов и добави, че ще се работи паралелно с проекта от Министерството на младежта и спорта, за да се надгради трибуната в засегнатия участък.

Той е общинска собственост. Мястото ще бъде обезопасено, за да няма възможност за възникване на инциденти. Феновете остават с надеждите, че ще посрещнат стогодишния юбилей на клуба в своя дом, който наричат "Коритото".

Вижте целия репортаж на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А как ще я направят за една година. Ми имаше 2 дена където прекара дъжд. А всички знаем че два дена да прекарате разкопки забава строежа с 8-9 месеца.
44
3
 
6
 
! Отговори
Светлин преди 5 години
И то през вратата на женския клозет.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез още ли се имат за футболисти и си мислят, че на някой им пука за тях
42
6
 
11
 
! Отговори
ист преди 5 години
Майната му на стадиона. Пътищата са важни за бизнеса. Колко прозорлив е поетът.Пеню Пенев - човекът е човек когато е на път.Бат Бойко сутрин рецитира този стих.
41
2
 
17
 
! Отговори
някой преди 5 години
В събота и неделя НЕ се работи по този участък от булеварда.Както и в делничните дни в 9:30 часа около 5-6 работника се подпират на лопати и си говорят помежду си. И никаква техника не работи, а участъкът е в разкопки.Ако тази част от булеварда бъде готова след 1 година, ще бъде цяло чудо.А разстоянието е колкото една обиколка на стадион.Не златен, а диамантен ще излезе.За задръстванията не говоря.Кошмар!
40
2
 
5
 
! Отговори
шматка преди 5 години
32Човече много си елементарен бе брат.Хората определят свободата на словото по това дали имаш възможност да изразяваш свободно мнението си.Явно за тебе тази свобода се изразява само във възможноста да обиждаш.Как беше...битието определя житието..
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за Патриоти ! - рубриката БЪЛГАРИЯ - ОБЩЕСТВО......"Отивам да живея в България... Една германка и перипетиите й у нас"Посредник й осигурил жилище без отопление, но пък с мухъл...
38
5
 
3
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Левси - Спартак 4:0
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можем да се оправим никога, прав е някой си там от Европа, да не се правим на Патриоти ами да помислим, че наистина живеем в една ***....кое ни е добре бе, заплати ли, цени ли, продукти ли ? Ядеме вносен *** на европейски цени и помагаме на престъпниците във властта да богатеят от нашето малодушие, покорство и търпение ! Хайде спрете се с този патриотизъм, не живеем добре и това е самата истина !
36
1
 
4
 
! Отговори
схфй преди 5 години
Това май няма да мине през цялостна реконструкция и намаляване площта на стадиона - писта и трибуните от страната на булеварда
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ти живееш в *** ние не живеем в ***, нещо бъркаш.Ние сме държава с 1 300 години история и за да ни има и днес означава, че умеем да виждаме едрите неща.Гледай си смесените бракове, побоищата и убийствата извършвани от имигранти от тринайстия свят и смяната на пола на децата ти, който става само с декларация-молба от тяхна страна до съответната клиника за сяна на пола!
34
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писнало ми е чета вече форумни драскачи от панела. Все недоволни , все много знаят , все акъл дават ...И цял живот нищо не са направили . Банда утайкии от които обществото повече страда , от колкото са има ползи. Сигурен съм, че никой от вас не е запознат с проекта обаче квичиии тука само глупости. Колкото до кмета ...айдее Моля ви се видяхме го вашия преди портних 15 гподини. .. града от Перла стана ***. Трайтее си там вече не сте в играта.
33
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32-ри,браво бе,видял си грешното"Н",но не си видял в каква *** живеете и как ви будалкат преди избори,как БКП се клонира в ГЕРБ,в ДПС,в Атака,в НФСБ и т.н.?Вие там от"памтивека"не виждате важните неща,за вас е важно"малограмажното"или това което е наложено от властимащите за важно,но всъщност то е важното за тях за да ви отвлекат вниманието от нещата които ще извършат за да ви"зашият"към мизерията!Сега е много важно например да се използува думата"дженгър"в Б-я, по-важна е от мисленето и мизе
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей шматарок / 31 /, какви нецензурни думи бе, всеки е свободен да се изразява по начин който намира за да бъде добре разбран, разговорните думи са създадени за да се използуват, а България в момента дели 109 место в света със Сомалия точно заради това, че съществува невиждана цензура по медиите ! Ти си от тези гласоподаватели които не знаят за кого гласуват и това е "най-прекият" път на червените престъпници до властта, затова и си заменил думата "***" за себе си с "ШМАТКА" да не я цензурират!
31
3
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
'30Я пак си прочети коментара да видиш къде е злобата.Не спря с нецензурните си малоумщини под всяка статия.Ти и шеф на Боинг да си пак ще си много под мен щом да влезеш в магазин за тебе е върхово постижение в живота.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27...Тъ'пак, докато те ръководи злобата и завистта ще газиш кал и ла'*** докато ти закрякат жаби в ръкавите ! Кой си ти ще че казваш кой къде може да се изкаже бе овчарю ? Аз и рикша да карам пак ще живея по-добре от теб и без притеснение ще влизам в който и да е магазин !
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината и честния Портних са дали разрешението, да не мислите, че е бай Пешо от Чепрълянци. Остава някой 'жигит да излети от пътя и да кацне в публиката. Тогава ще му откъснат на Портних всички висулки и най-накрая крадливата тиква.
28
1
 
9
 
! Отговори
Mersi преди 5 години
На този стадион се игра абсурдния мач Спартак-Варна vs Спартак-Варна!И да не си помислите, че е един отбор!?Нищо подобно!Два клуба с коренно различна история. Нещо като ЦСКА , ама не съвсем.
27
6
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 26Като ти гледам речника виждам че си станал вече ЧОВЕЦИКарай си рикшата и не давай съвети които не сме ти искали
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Мадрид магистралата М-30 минава под стадион "В.Калдерон" / т.е. минаваше защото вече стадионът е преместен на Метрополитано / и какво от това, в тази *** България не можаха ли да изкопаят трасе под стадиона ? Да ви е'ба държавата, махайте се от там бе, животът е кратък и не сте длъжни да го живеете сред бандити, измамници, мошенници и убийци, България е в ЕС и можете да си изберете държава в която да разберете, че сте ЧОВЕЦИ !