Тол системата за 60% от добрите пътища. Останалите?

Министър Нанков доволен от изпълнението на договора
29 апр 2018 20:30, Петя Славова
9
Тол системата за 60% от добрите пътища. Останалите?
Снимка: архив, Булфото

"Парите не достигат за ремонти и строежи на пътищата. 8000 км са в трагично състояние. Без тол системата сме обречени и след 2020 г. ще се чудим какво да правим. Аз съм оптимист обаче.

Още по темата

Върви перфектно изпълнението на договора с австрийската компания. от 1 януари догодина - електронни винетки, а от май - тол такси", каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков в Благоевград.

Допълни, че в момента върви тарифирането и ценообразуването. Ще се изгради инфраструктурата на тол системата върху 83% от републиканските пътища, малко над 16 хил. км.

Ще се започне обаче с реалното таксуване на товарните автомобили там, където има добри пътища - около 11 хил. км - за 55-60% от републиканската мрежа.

Поетапно ще се въвежда тол системата с рехабилитацията на пътищата, което е справедлив подход, допълни Нанков, цитиран от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
nina преди 5 години
"...там, където има хубави пътища."Т.е., в Южна България! Защото там са съсредоточени парите, и за пътища включително!Какво чакаме, българи от Севера? Докога ще позволяваме правителствата да се правят, че няма България на север от Стара планина?
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И БСП крадяха от пътищата, ама поне правеха тук там по нещо качествено. При ГЕРБ пътищата се разпадат до калдаръм, те ви казват, че така трябва и случайно ви вдигат таксите - да ви одерат десета кожа да карате по калдаръма. Да ви е честит и Пожарникаря, и Физкултурника, и Свинетка! Пак за тях да гласувате!
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои са тия "добри" пътища?!? АМ "Тракия" току що минах - от 0 до 60-ти километър е дупка до дупка в лява лента. На места толкова дълбоки, че да хлътне гума 19-ка наполовина! После от 90-ти до 115-ти километър трагедията е още по-голяма: кръпка до кръпка, като кръпките са на вълни. И то кръпки, поставени наскоро(преди няма и месец).Това ли са "добрите" пътища бе, герберуги смотани? Едно нещо не можете да построите и да поддържате. Постоянно ремонт на ремонта на ремонта на ремонта на ремонта...
6
1
 
12
 
! Отговори
КРАДАТ преди 5 години
ГЕРБ крадат МНОГО . За това няма Пътища , не е вярно че няма Пари - Винетки и Акциз са около 10 милиарда лева годишно . Краде се братя - те си купиха Хотели в Гърция и САЩ .
5
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 5 години
А какво ще стане с тези които лепят сегашните винетки на найлон и се прехвърля на няколко коли че и камиони също така се карат и то от пътностроителни фирми
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що си мисля, че същото нещо говореха , като вдигнаха винетките?
3
2
 
30
 
! Отговори
КЪДЕ СА ПАРИТЕ,БЕ? преди 5 години
Данъци,такси,винетки и прочее......Едни големи пари отиват в джобовете на нашите хора,а те са много,други отиват за ПРЕремонтиране на ремонтите и...пари не остават.КАКВИТО И СИСТЕМИ ДА ВЪВЕДАТ,ПАРИ НЯМА ДА ИМА,ДОКАТО НЕ СПРАТ ДА КРАДАТ....
2
4
 
22
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Хаха добри пътища!!!!! Къде са?
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като искат пари за път като им плащаме данъци къде отиват в някои жоб