В Кубрат или на Марс? На бунт срещу лошите пътища

Хората в района са обидени от бездействието на институциите
29 апр 2018 13:25,
28
 В Кубрат или на Марс? На бунт срещу лошите пътища
Снимка: Кадър bTV

Хората в Кубрат се вдигнаха на бунт срещу лошите пътища в района и поставиха надпис "Марс" на един от тях.

Причината -  обидата от бездействието на институциите. Хората казват, че са "погребани живи” без пътища – въпреки че си плащат винетките.

"Около 2000 лева на година ми струва ремонтът на автомобила. Благодарение на това, че се движи по тези пътища. Това са гуми, това са джанти, това е окачване. За да може автомобилът ми да се движи при положение, че съм си платил винетката и всички данъци”, каза пред bTV един от организаторите на протеста – Мариян Петров.

Той работи като дистрибутор.

Хората твърдят, че даже пътищата между земеделските им парцели са по-добри от тези по републиканската мрежа.

Кубрат беше напълно блокиран, а двата лъча на протеста се събраха пред общината.

4200 подписа под призива за подобряване на пътищата са изпратени на пътната агенция и транспортното министерство. Реакция към момента няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубава работа, ама... кубратска.
22
1
 
5
 
! Отговори
унижение преди 5 години
що за евро съюз е това където хоара се молят за асфалт, технология от 19 век, не се сещам за последните 10 г в немски австийски или швейцарски сайт да е имало новина че хора протестират за лоши пътища или тротоари, там такива новини няма!!!!! все едно да има новина, във виесбаден днес пуснаха тока! на запд тези неща се подразбират пътища там се правят денонощно без протести... както и преди 89г! до тук ни докара герб, да просим за пътища а когато ги направят, нали асфалт не се яде
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 5 години
За реакция от АПИ и мин. на транспорта... ще се почка още доста време, а за действия да не говорим...! В странта няма пари, едва-едва се пълзи даже по проектите за транзитните, търговски пътища - при това, те са единствените на които се оттдава реално значение ! Не че съм песимист, но не виждам ОТКЪДЕ ще има пари или воля да се започнат масови възстановителни дейности по цялата пътна инфраструктура...! Без функц. икономика, да се очаква каквото и да е друго е химера...!!!!
20
0
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 18Тъкмо тогава ще ги запълнят.Дупките не се финансират с евпопроекти.Като спрат парите от Европата ще започнат да пълнят и дупките.Все отнякъде трябва да се краде
19
2
 
3
 
! Отговори
Шизофрения преди 5 години
А до вчера не ядяхте асфалт?
18
0
 
2
 
! Отговори
Kant преди 5 години
Zasto ne si paziat i poddarjat drumovete s prashki, kamane, darve, kopia, vajeta, stenoboini srednovekovni bg mashini na kolelca, grebla, vili, motiki, lopati, kirki, lostove, chatali, traktori, zilove, kombaini, magareta, kamili, barieri i cameri....hepten, hepten boudali li sa?!
17
1
 
9
 
! Отговори
Мистър Х преди 5 години
Цялата държава е на дупки.Няма град и улица без дупка....Всичко е на доиживяване 2020 спират Евро проектите тогава не ми се мисли какво ще става щом и сега няма пари.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лили Винетката е виновна.Светим целогодишно с фарове,като НЛО..Тия ептем ни зеха за мезе.Гербери к..хи
15
8
 
5
 
! Отговори
Holdi преди 5 години
Dosega na lunata li biaha?!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не ме е еня къде са най-скапаните шосетаважна е българияи много изгодно забравиха народната мъдрост че рибата се вмирисва от главатасигурно вече са я изкарали и от сбирниците с поговорки за де не се сети некой за банкянското шопарче
13
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Гледам как номер 3 само е споменал думата ,,Русия'' , и веднага са му насвяткали минуси русофилските из-ро-ди , без въобще да са ходили там и без да са виждали руските пътища !! Колкото и да ви е мъчно , това е истината , товарищи - в Русия са най-скапаните шосета!!!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
30 години ви хранят с *** и още сте живии при това на цени 40% по-високи от в европатамного сте държеливи беи няма ли някой да се сети някой да прате няколко ракети по отровителите на народа ни в сирия за 2-3 обгазени на ужким хлапета буфнаха 100 ракетиа тука за няколко милиона нищокакто е казал татко сталин- убийството на човек е трагедия а убийството на милиони е статистика- така че сте част от статистикатанароден съд требе като си му е редът ама при 80% *** нема как да стане
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не сте прави, Батко Буби ви строи пътища и магистрали, строи гОркия, а вие карате по тях и ги рушите. Да не е Слънце Батко да огрее навсякъде. Важното е, че Батко и Свинетка успешно провеждат Председателството, вървим към Светли бъднини. Вместо да правят протести от Кубрат, да излязат, купят цимент и запълнят дупките. Батко обединява Балканите, миротворец е днес. Вие го тормозите с некакви дупки. Възнесъл се е Батко, почти Бог е вече. Дал е квото требва, сега си взима. Е, не е спирал.
10
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нали въртоглавите ревяха, че асфалт не се яде и крадяха парите, протестирай те на Позитано
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камери сложете ! - и глоби за бавна и несъобразена с пътните условия скорост.
8
0
 
9
 
! Отговори
Kmeta na Asenovgrad преди 5 години
Samo Kubrat li ? V Asenovgrad s Traktor Belarus tryabva da se kara po Kv.Badalema.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този проблем беше решен в едно село в Северозападнала България ! - след години молби и жалби и обещания един такъв път беше оправен основно за 2 дни.На хората им писна и прокопаха канал напряко на пътя и никой не можеше да мине ! - и извъднъж стана чудо ,намериха се веднага ПАРИ и пътя е оправен.Можело значи ама трябват спешни действия а не молби !
6
3
 
28
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Редовно пътувам по този път, наистина е ад. Слушах по радиото интервю с областния управител на Разград, той завалията български не може да говори .Ама до джамията дето ходи да се моли е асфалтирано
5
1
 
24
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 2Вината ни не е че избираме тоя или ония.Вината ни е че не си отстояваме правата и ТЕ правят каквото си искат.Сами им създаваме комфорт с нашето бездействие.Затова всички които вземат власта правят едно и също.Браво на Кубрат.Така трябва да е в цялата страна.Това е начина.Друг няма.Политиците трябва да се държат постоянно за гушата и да се стиска стиска
4
1
 
20
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
А винетката за какво служи?